Skog

Ta tryggare beslut om din skog med Skogspartner

Som helt fristående rådgivare erbjuder Skogspartner ständigt nya markägare och förvaltare skogliga analyser utifrån just deras behov och syfte. Vi hjälper våra kunder att lära känna sin skog och dess värden och i analyserna låter vi skogsägarna följa sin med sin skog in i framtiden med olika valda scenarier för att kunna fatta trygga strategiska beslut redan idag.

Därför har vi nu tagit fram nytt informationsmaterial som visar hur vi på Skogspartner arbetar med skogsanalyser och framtidsskogens ekonomi och volym. Dessa foldrar kommer vi kunna ta med oss i möten med kunder för att enklare illustrera resultaten man kan få ut av en skogsanalys.

Nyfiken på hur vi kan hjälpa dig? Varmt välkomna till oss för mer information eller en behovsanpassad offert för någon av våra olika skogliga analyser eller en skoglig strategi för just er skog.

Kontakta någon av våra experter för att lära dig mer:

Johan Johansson, Skoglig rådgivare

033-23 67 39

johan.johansson@skogspartner.se

Anders Braide, Skoglig rådgivare

0702-21 08 11

anders.braide@skogspartner.se

Jonathan Andersson, Skoglig rådgivare

033- 23 67 41

jonathan.andersson@skogspartner.se

Ny styrelseledamot som vill utveckla Skogspartners digitala resa

Vi har nu äran att hälsa Mikael Zachrisson varmt välkommen som ny ledamot i Skogspartners styrelse. Mikael har gedigen erfarenhet inom branschen och har besuttit roller som bland annat regionchef och vd på några av Sveriges större skogliga bolag. Med sina kunskaper inom skogsverksamhetens koppling till IT blir han ett starkt tillskott i styrelsen.

– Mikael blir en viktig person i vår digitala resa som syftar både till kundens och verksamhetens behov. Vi har haft bra inledande diskussioner och ser positivt på framtiden för Skogspartner, säger Johan Johansson, VD på Skogspartner.

Förnyat förtroende hos Göteborgs stift

Efter ett förnyat förtroende har vi fått äran att återuppta vårt samarbete med Göteborgs stift. Detta i ett större projekt under hela 2022 med fokus på revidering av en del av stiftets skogsbruksplaner för att säkerställa att de uppfyller gällande certifieringskrav. I projektet ingår hela 7500 hektar skog fördelat på 40 fastigheter.

Att certifiera skogen är i grunden frivilligt men väldigt vanligt bland större bolag och ägare då det fungerar som en kvalitetsstämpel för ett hållbart skogsbruk. Dessutom underlättar det vid försäljning av virke.

Nyfiken på att veta mer om certifiering? Hör gärna av dig!  

Givande träff med skogsstudenter via Linnéuniversitetet

I förra veckan befann vi oss vid Östads Säteri tillsammans med Linnéuniversitetet. Studenterna som var på plats läser en skoglig utbildning och arbetar sig nu genom en kurs inom planläggning. Vi på Skogspartner ser stora fördel i att träffa studerande för att dela med oss av våra erfarenheter och kunskaper, samt för att skapa relationer med våra framtida kollegor.

Det var en engagerad och trevlig grupp med studenter på plats. Vi diskuterade plankvalitet, laserdata, skogsanalyser och mycket annat. Nu ser vi fram emot att träffa studenterna ute i skogen framöver!