Hydria Challenge 2022: Tjörn Runt

Lördagen den 20 augusti var det åter dags för Hydria Challenge – vilket i år tog oss på en rejäl segeltur! Hydria Challenge är en del av Hydriakoncernens friskvårdsprogram Hydria Må Bra, som uppmuntrar medarbetare till ett hälsosamt liv och ger möjlighet att prova på en mångfald av fysiska aktiviteter. Det kan vara allt från lunchpromenader till padel och golf, men denna varma sommardag var det segling som stod på programmet.

Tjörn Runt är en segeltävling som arrangerats sedan 1963 där såväl olympiamästare, nybörjare och familjeseglare tävlar på samma bana. I år deltog Hydria Group med tre båtar och seglare från hela koncernen. Till hjälp ombord hade vi erfarna skeppare från Aquaevent.

Det var ett glatt gäng som åkte upp på fredagen för att förbereda inför tävlingen. Varje båt hade en kunnig skeppare som gick igenom båtarna för de respektive lagen och visade vad som behövdes göras.

Lördagen bjöd på perfekt seglingsväder och det var fullt ös ombord från start, med väl drillade och målmedvetna besättningar. Och bra gick det! En av båtarna var till och med den snabbaste i sin klass och hamnade på en 12:e placering av 182 startade båtar.

En båt upplevde lite större dramatik – man överbord! Teamet under ledning av en fantastisk skeppare från Aquaevent skötte detta fint och drog upp lagmedlemmen som sedan fick åka ribb till torra kläder på land. En riktig prövning men som hanterades väl genom gott ledarskap och samarbete. Resten av besättningen fortsatte kämpa och båten gick i mål lite längre bak i placering till ett välförtjänt hejarop från de som väntade på bryggan.