Hydria Group

Hydria padel championship 2024 – “En succéturnering!” 

I mitten av mars gick Hydria Groups årliga padelturnering av stapeln. 33 deltagare från koncernens alla orter och företag samlades på Borås padelklubb för att mötas i ett mexicano-upplägg. 

Padelturneringen brukar vara ett mycket uppskattat och roligt inslag under våren och blev det även denna gång. 

– Det är så generöst att vi får möjlighet att göra en sån här sak, säger Helen Persson som till vardags arbetar på Hydria Water men som också var en av arrangörerna bakom turneringen. 

En skillnad från tidigare år var att turneringen nu spelades enligt “mexicano-upplägg”. Det innebär att du som spelare alltid får möta motståndare som är så nära din rankning som möjligt. Du får alltså både spela med, och mot, jämbördiga spelare. Detta gjorde årets turnering till en, om möjligt, ännu mer givande tillställning. 

När turneringen var slut följde middag och prisutdelning på Borås Öfwre Station. 

– Turneringen i sig är jätterolig men det bästa är gemenskapen, att få träffa sina kollegor från andra bolag och orter och ha en härlig eftermiddag och kväll tillsammans, konstaterar Sophia Nilsson från Hydria Water. Också hon var en av arrangörerna.  

Årets ledningsdag på Borås Kongress

Platt organisation, ständig förbättring och synergier. Det var temat för årets ledningsdag i Hydria Group.

I slutet av januari samlades alla medarbetare med någon form av ledningsansvar för en gemensam dag på Borås Kongress. Dagen bjöd på föreläsning av Jesper (Bella) Berlin, övningar och information om riktningen framåt.

Synergigrupper

Under våren kommer bolagets styrelsegrupper ersättas av synergigrupper. Det är ett led i målet att skapa en plattare organisation med närhet till både varandra och beslut.

– Att kunna samla oss alla på det här sättet är oerhört värdefullt, inte minst för att det ger just möjligheter till både kunskapsutbyte och kunskapsinhämtning. När vi lär känna varandra över bolags- och funktionsgränserna uppstår just det vi ägnade en stor del av dagen åt att prata om, synergieffekter, konstaterar Tobias Barrstrand CEO Hydria Group.

Inspirationsföreläsning av Jesper Berlin

Med en lång karriär som elitsoldat bakom sig är Jesper Berlin idag föreläsare och utbildare inom grupp- och ledarskapsutveckling. På ledningsdagen pratade han om att skapa gruppdynamik, leda under förändring och hur vi kan se till att ständigt bli bättre.

Att utveckla ledarskap för en ny tid är en viktig fråga i koncernen. Det handlar också om att hitta effektiva sätt att dra nytta av och inspireras av gruppens samlade kompetens, skapa närhet över bolagsgränser och sänka trösklarna för erfarenhetsutbyte.

– Jag är övertygad om att det här är helt rätt väg för att kunna fortsätta vara relevanta och attraktiva, både som företag och arbetsgivare, säger Tobias.

Hydria Group välkomnar Martin Dubois som CFO

Som ett steg i Hydria Group fortsatta tillväxtresa och ett led i att stärka den strategiska affärsutvecklingen har Martin Dubois anställts som CFO. Martin Dubois tillträder den 1 december och kommer att arbeta nära samtliga dotterbolag och även ingå i koncernledningen med fokus på verksamhetens ekonomi utifrån ett affärsmässigt perspektiv.

– Vi är glada över att få välkomna Martin Dubois till Hydria Group. Hans profil och erfarenhet utgör en mycket bra plattform för det ständiga förbättringsarbete som krävs för bibehållen konkurrenskraft och tillväxt, både på kort och lång sikt. En CFO från tillverkningsindustrin ger våra tillverkande dotterbolag kunskap och verktyg som skapar rätt förutsättningar för att stärka deras affärer, säger Tobias Barrstrand, CEO, Hydria Group.

Martin Dubois har lång erfarenhet från internationella projekt och affärsutveckling. Han kommer senast från en roll som CFO på Camfil Svenska AB.

Läs mer i pressreleasen

Hydria Challenge 2022: Tjörn Runt

Lördagen den 20 augusti var det åter dags för Hydria Challenge – vilket i år tog oss på en rejäl segeltur! Hydria Challenge är en del av Hydriakoncernens friskvårdsprogram Hydria Må Bra, som uppmuntrar medarbetare till ett hälsosamt liv och ger möjlighet att prova på en mångfald av fysiska aktiviteter. Det kan vara allt från lunchpromenader till padel och golf, men denna varma sommardag var det segling som stod på programmet.

Tjörn Runt är en segeltävling som arrangerats sedan 1963 där såväl olympiamästare, nybörjare och familjeseglare tävlar på samma bana. I år deltog Hydria Group med tre båtar och seglare från hela koncernen. Till hjälp ombord hade vi erfarna skeppare från Aquaevent.

Det var ett glatt gäng som åkte upp på fredagen för att förbereda inför tävlingen. Varje båt hade en kunnig skeppare som gick igenom båtarna för de respektive lagen och visade vad som behövdes göras.

Lördagen bjöd på perfekt seglingsväder och det var fullt ös ombord från start, med väl drillade och målmedvetna besättningar. Och bra gick det! En av båtarna var till och med den snabbaste i sin klass och hamnade på en 12:e placering av 182 startade båtar.

En båt upplevde lite större dramatik – man överbord! Teamet under ledning av en fantastisk skeppare från Aquaevent skötte detta fint och drog upp lagmedlemmen som sedan fick åka ribb till torra kläder på land. En riktig prövning men som hanterades väl genom gott ledarskap och samarbete. Resten av besättningen fortsatte kämpa och båten gick i mål lite längre bak i placering till ett välförtjänt hejarop från de som väntade på bryggan.

Sommarens bästa lästips från Hydria Group

Studier visar att det finns flera fördelar med att läsa fysiska böcker, tidningar och tidskrifter, jämfört med att läsa på skärm. Därför vill vi passa på att tipsa om riktigt bra sommarläsning. I vecka 26, 2022 utkom nämligen ett nytt nummer av populära Hydrianytt.

Magasinet Hydrianytt är en tidskrift som ges ut av Hydria Group, där Hydria Water, Bevent Rasch, Rasch, Front, Skogspartner, Hydria Fastigheter och Aqua Event ingår.

Förutom att magasinet är en uppskattad intern nyhetskanal så har Hydrianytt en omfattande och trogen läsekrets utanför koncernen.

Skicka ett mail till hydrianytt@hydria.se för att beställa ett eget ex av Hydrianytt att läsa i hängmattan, på stranden, i stugan eller husbilen, eller precis där du helst vill koppla av på semestern.

Ny koncernchef i Hydria Group

Den 11 april tillträder Tobias Barrstrand posten som vd för koncernen Hydria Group AB. Tobias efterträder Tor-Björn Danielsson.

-Det är med stor ödmjukhet jag tar mig an rollen som koncernchef i Hydria Group. En koncern med engagerade medarbetare som vill göra skillnad. Det känns naturligt att ta nästa steg i generationsskiftet, och att nu gå in mer operativt och fortsätta bygga en stark koncern och företagskultur som min pappa, Micael Barrstrand, grundade 1994, säger Tobias Barrstrand.

Tobias efterträder Tor-Björn Danielsson som varit vd för koncernen i sju år, och som nu går vidare mot nya utmaningar.

-Vi tackar Tor-Björn för ett engagerat ledarskap som bidragit till koncernens utveckling, inte minst inom innovation och hållbarhet, säger Tobias Barrstrand.

Läs mer i pressreleasen