« Tillbaka

Två spjäll och ställdon i ett

20 januari 2016

Bevent Rasch har utvecklat ett brand-/brandgasspjäll i brandklass EI60 /EI60S med reglerande ställdon. Det innebär att man kan reglera luftflödet 0-100% med styrsignal 2-10V, använda det som injusteringsspjäll eller forceringsspjäll samtidigt som man har ett fullständigt skydd mot spridning av brand och brandgaser.

-Vi har funderat mycket kring möjligheten att ha ett kombinerat brand- och brandgasspjäll, och efter flera tester fått bekräftat att det fungerar! Nu slipper man både inköp, montage och inkoppling av två spjäll. En annan fördel mot två separata spjäll är att det blir en väldigt kompakt lösning, och det håller naturligtvis brandklass EI60/EI60S, berättar Andreas Martinsson på Bevent Rasch.

Både BSKC6R och BSK6R levereras med elektriskt säkerhetsställdon med fjäderåtergång komplett med termisk sensor med tryckknapp för lokal manuell funktionstest. Sensorn bryter spänningen till ställdonet om temperaturen överstiger 72°C.

-Det har låg vikt, enkel reglering av flöden och ett enkelt montage.

Det cirkulära spjället finns i storlekarna 100-630 millimeter, och det rektangulära från 200-200 till 800-800 millimeter. Bevent Rasch har även ett fullgott sortiment för styrning av dessa spjäll.

 

BSKC6R_BSK6R