Glad sommar!

03-07-2019
Glad sommar!

Vi på Skogspartner vill önska alla kunder och samarbetspartner en riktigt fin sommar!

Vi har spännande sommar när vi ses i höst igen…Välkommen Therése!

07-05-2019
Välkommen Therése!

Skogspartner är glada över att presentera nya kollegan Therése Ivarsson! Therése är utbildad jägmästare och kommer att utgå från Boråskontoret.

-Jag har alltid varit intresserad av naturen och samhället. Skogsbruket är en oerhört stor näring och det är häftigt att få vara med och ge rådgivning kring hur man sköter sin skog. Skogspartner känns som ett gött gäng i en trevlig atmosfär, och jag är väldigt glad över att vara här!

Varmt välkommen Therése!Välkommen Daniel Uddh

08-04-2019
Välkommen Daniel Uddh

Skogspartner välkomnar Daniel Uddh, ny planläggare på Boråskontoret. Daniel är utbildad jägmästare via Sveriges Lantbruksuniversitet, och har tidigare arbetat med ekonomi och administration på Naturskog.

-Jag hörde talas om Skogspartner under tiden på SLU. Det känns jättebra att vara här, jag är väldigt skogsintresserad och tycker om att få arbeta utomhus.

Varmt välkommen till oss!Skeinge Säteri valde Skogsanalysen

08-01-2019
Skeinge Säteri valde Skogsanalysen

Det är fem minusgrader i Skeinge, strax söder om Osby i Hässleholms kommun. Frosten ligger prydligt på träd och gräsmatta som ett vackert julkort, och en flock hjortar som betar på ängen nedanför gården gör idyllen komplett.

Katarina Brunnström dukar upp frukost i matsalen och berättar om gårdens historia som startade redan 1640 med Gertrud Grip som lät uppföra gården.

-Hon måste ha varit en viljestark kvinna, det är en mäktig tanke att det är en ensam kvinna som byggt upp denna gård för så länge sedan, säger Katarina, nuvarande ägare av Skeinge Säteri.

Familjen Brunnström har ägt säteriet sedan 1927. Dag Brunnström tog över gården av sina föräldrar år 1999 i ett generationsskifte, och två år senare träffade han Katarina. De flyttade in i ett av gårdshusen och planerade att renovera och flytta in i huvudbyggnaden, men 2008 gick Dag hastigt bort. Plötsligt stod Katarina som ensam ägare av gården med barnen Pella och Vince.

-Det var ett självklart val för mig att fortsätta driva gården, men utan min svärfar
Åge och Mikael på Sydved hade jag aldrig tagit mig an utmaningen – och då hade mitt liv verkligen sett annorlunda ut idag. De har varit fantastiska och stöttat mig hela vägen. Mikael Östberg på Sydved har varit familjens skoglige rådgivare sedan 1997.

-Dags bortgång ställde allting på sin spets för Katarina – plötsligt stod hon där med 600 hektar produktiv skog och 10 hyreshus. Det fanns förstås olika vägar att välja, antingen att gå vidare och sälja, eller att fortsätta driva och sätta sig in i driften – och jag tycker att hon gjorde helt rätt val, säger Mikael.

Katarina har växt upp med en pappa som arbetat i skogen och själv varit avbytare på gårdar, men att förvalta en skog visste hon inte mycket om. För att få mer kunskap gick hon en intensivkurs i Skoglig introduktion på Gammelkroppa Skogsskola år 2009, och hon har sedan dess gått flera kurser, tagit körkort för röjsåg och motorsåg, och inte minst blivit aktiv i nätverket Spillkråkan.

-Det är en väldigt mansdominerad bransch, Spillkråkan är ett nätverk för kvinnliga skogsägare med 440 medlemmar i landet som ordnar föreläsningar, temadagar och konferenser. De har betytt oerhört mycket för mig, säger Katarina.

För att få en bättre bild av skogen och dess möjligheter rekommenderade Mikael henne att anlita Skogspartner för en Skogsanalys.

-Det fanns en viss oro och många frågor. Har man inte jobbat med skog innan kan det vara svårt att sätta sig in i avverkning och uttag i skogen. Skogsanalysen kunde visa Katarina hur skogsfastigheten ser ut om 30 år och ge henne en trygghet i olika beslut, säger Mikael. Skeinge Säteri karaktäriseras av stora granbestånd med inslag av bok och ek, och är dubbelcertifierat. Anders Braide på Skogspartner genomförde analysen.

-Skogen var fint skött och hade en bra balans, här handlade det om att hitta en framåtsyftande, utvecklande plan och låta skogen fortsätta vara bärkraftig. Vi pratade olika scenarier, visade hur skogen kunde vara en säkerhet och hur gården kan fortsätta utvecklas och öka i värde, förklarar Anders Braide.

Tillsammans med Tobias Barrstrand på Skogspartner höll Anders en workshop
för Mikael, Katarina och Åge där man diskuterade framtiden och gav råd om olika handlingsplaner.

-Det kändes bra att det kom någon helt utomstående och gav lite mallar, ”såhär ser det ut nu, såhär kan du göra.” Det kändes riktigt bra och jag fick en förstärkt känsla av vad som måste göras. Såhär tio år efter jag tog över känner jag mig trygg i den roll och kunskap jag har och kan fatta rätt beslut för mig.

Katarina har hela tiden varit tydlig med att hon vill förbereda för ett framtida generationsskifte, vilket Skogspartner tagit med i beräkning i analysen.

-Det handlar om att jobba i förväg och att titta på en långsiktig plan att driva skogen efter. Det går inte bara att spara skogen till barnen, då gör man nästa generation en otjänst. Vi ville visa ett aktivt sätt att driva skogen på som passar Katarina och kommande generation. Det har varit väldigt roligt att jobba tillsammans med Katarina som varit oerhört nyfiken och engagerad, säger Anders.

Katarina har projektlett och ansvarat för renoveringen av den stora huvudbyggnaden själv och familjen flyttade in 2011 efter ett och ett halvt års intensivt arbete.

-Jag hoppas av hela mitt hjärta att något av barnen ska vilja ta över en dag, de blir den femte generationen Brunnström på Skeinge säteri.

På bild: Katarina, tillsammans med Anders Braide och Mikael Östberg.Vi söker två planläggare till Halland/Västra Götaland

18-12-2018
Vi söker två planläggare till Halland/Västra Götaland

Skogspartner AB är ett expansivt företag med nära relationer till sina kunder. Vi erbjuder högkvalitativa tjänster inom skogsbruksplaner och skogsanalyser över hela Sverige, och har snabbt blivit en tillgång på marknaden genom vårt engagemang och vår personliga servicegrad. Företaget har funnits i tio år och bedriver verksamhet över hela landet med huvudkontor i Borås och lokalkontor i Falun, Ängelholm och Örebro.

Just nu befinner vi oss i en spännande fas med ökande efterfrågan på våra tjänster och produkter. Därför söker två planläggare för placering i Västra Götaland och Halland. Dina arbetsuppgifter kommer främst att vara inventering och planläggning, men du kommer också att ansvara för den lokala kontakten med kunder och samarbetspartner. Vi erbjuder ett intressant jobb med stor frihet under eget ansvar och möjlighet till personlig utveckling. Utgångspunkten är Boråskontoret, men det finns goda möjligheter att vara flexibel både med plats och arbetstider. För tjänsten i Halland gäller valfri placering.

Vi är ett härligt gäng på nio personer som arbetar i en skön atmosfär och, så långt det är möjligt, tillsammans i team.

Vi söker dig som är ansvarsfull och framåt, som vill bli en del i ett kreativt och ambitiöst team, har god IT-vana och gärna kunskaper från pcSKOG. Du har antagligen en skoglig högskoleutbildning eller motsvarande, erfarenheter från planläggning samt givetvis körkort.

Maila lite information om dig själv tillsammans med ett CV till mikael.nord@skogspartner.seSkogsanalys av Barksätter egendom till Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien

11-12-2018
Skogsanalys av Barksätter egendom till Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien

Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien är en fri och oberoende organisation som arbetar med frågor inom bland annat jordbruk, skog och skogsprodukter, fiske, miljö och naturresurser. Akademiens egendom Barksätter ligger vid sjön Bjälken i Östra Vingåkers socken strax utanför Katrineholm i Södermanland och donerades till akademien år 1983 av fru Mary Francke-Gustafson för att bevaras som ett sammanhållet sörmländskt jord- och skogsbruk. Skogspartner fick i uppdrag att utföra en Skogsanalys tillsammans med förvaltaren Jan Karlsson från Skogstjänst för att sätta en långsiktig strategi för skogsförvaltningen.

-Det är naturligtvis extra häftigt att få ett uppdrag av Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien, de har en sammansatt styrelse med ledamöter med olika bakgrund och ingångsvinklar. Barksätter är en speciell fastighet med många intressen som ska synkas ihop, och vi hade en väldigt givande workshop tillsammans med stiftelsens förvaltningsstyrelse och ansvarig skogsförvaltare, säger Tobias Barrstrand, vd på Skogspartner.

Barksätter egendom omfattar ca 640 hektar, varav 523 hektar produktiv skogsmark och ca 100 hektar åker.

Kongl. Svenska Landtbruks-Academien instiftades 1811 och installerades den 28 januari 1813 på initiativ av dåvarande kronprinsen Carl Johan, sedermera kung Karl XIV Johan. För att markera skogsbrukets betydelse fick akademien den 1 januari 1956 namnet Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien. Kungliga. Skogs- och Lantbruksakademien står under Hans Majestät Konungens beskydd.Välkommen till seminarium – Tema: Framtidens skogsbruk

05-11-2018
Välkommen till seminarium – Tema: Framtidens skogsbruk

Med ett innovativt och hållbart skogsbruk har skogen stora möjligheter att bidra till en hållbar samhällsutveckling. I en växande bioekonomi har skogen en av huvudrollerna. 

Välkommen att träffa oss på Skogspartner på seminarium med framtidsfokus kring skogens möjligheter tillsammans med Agro Sörmland/Agro Öst.

Så drivs skogsbruket i Sörmland år 2025

Onsdag 5 december kl. 12.00 – 16.30 på Hedenlunda slott i Flen.

Tid: onsdag 5 december kl. 12.00 – 16.30 (start med lunch)

Anmälan HÄR 

Medverkande föreläsare:

  • Magnus Berg, näringspolitiska avdelningen, Skogsindustrierna
  • Johan Freij, affärsområdeschef Skog & Lantbruk,  Danske Bank
  • Rickard Sandström, projektledare, Skogsstyrelsen

Företagspresentationer:

  • Skogspartner, Skogsanalysen: strategi kring ekonomi och långsiktig skogsförvaltning
  • Virkesbörsen, en digital marknadsplats för skogen

…samt paneldiskussion och miniutställning.

Vi ses!Träffa oss på Skogsdag i Dalstorp

18-09-2018
Träffa oss på Skogsdag i Dalstorp

Varmt välkomna att träffa oss på Skogspartner när Derome Skog bjuder in till Skogsdag i Dalstorp! Under dagen finns flera utställare inom bland annat röjning, plantering och avverkning på plats, och det anordnas tipspromenad med dryck och mat längs promenadslingan.

När: Fredagen den 21:e september
Tid: Insläpp mellan 12:00-14:00, men vi håller på mellan kl. 12:00-16:00.
Var: Ekered, Dalstorp. Koordinater X: 6 389 357 Y: 413 150Skogsanalysen i fokus på Kungliga Skogs- och Lantbruksakademins skogsdag

07-09-2018
Skogsanalysen i fokus på Kungliga Skogs- och Lantbruksakademins skogsdag

Tidigare i veckan var Skogspartner inbjudna av Kungliga Skogs- och Lantbruksakademin för att hålla föreläsning om sin tjänst Skogsanalysen på Barksätters egendom utanför Katrineholm. Drygt 30 deltagare medverkade under dagen som hade temat ”Med fokus på skogen”.

-Vi hade flera spännande diskussioner om hållbart skogsbruk, och hur Barksätters egendom ska bevaras som ett sammanhållet sörmländskt jord- och skogsbruk och kunna skapa forsknings- och utvecklingsinstanser i framtiden, säger Tobias Barrstrand, vd på Skogspartner.

Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien grundades 1911 och är en fri och oberoende organisation som arbetar med frågor om jordbruk, trädgårdsbruk, livsmedel, skog och skogsprodukter, fiske och vattenbruk, miljö och naturresurser. Barksätters egendom donerades till organisationen för 30 år sedan, och omfattar 640 hektar skogs- och jordbruk samt en vacker herrgårdsmiljö.

kungligaskogslantbruk2_Il


Välkommen Jonathan Andersson!

03-09-2018
Välkommen Jonathan Andersson!

Skogspartner välkomnar Jonathan Andersson, ny planläggare på Skogspartner. Jonathan har nyligen tagit examen som skogsmästare på Skogsmästarskolan i Skinnskatteberg, och kommer att utgå från Borås.

-Det verkade vara en skön stämning på Skogspartner, och när jag hörde hur de jobbade blev jag väldigt taggad på att få jobba här. Hittills är jag mer än nöjd!Grönt projekt med tätortsnära skogar

18-05-2018
Grönt projekt med tätortsnära skogar

Skogspartner är stolta över att ha blivit utvalda att utföra en certifieringsanpassad skogsbruksplan med fokus på tätortsnära skötsel åt Sala kommun.

-Det betyder mycket för oss att få ett så stort och viktigt uppdrag. Sala kommun har ett miljöprogram där de slår fast att kommunen ska vara föregångare både inom miljö och naturvård, och att skogsbruket ska bedrivas med stor hänsyn till ekologi, miljö och rekreation, säger Tobias Barrstrand, vd på Skogspartner.

Planen innefattar omkring 5000 ha skog och kommer att utföras löpande under ett år med start i sommar.

– Det är en utmaning att balansera både produktion och ekonomi, samtidigt som ekologi och miljö. Vi kommer att få spela ut stora delar av vårt kompetensregister och kommer även leverera lasermaterial tillsammans med markkartor och topografi.Utökat uppdrag åt Borås stad för Skogspartner

09-05-2018
Utökat uppdrag åt Borås stad för Skogspartner

Förra året fick Skogspartner i uppdrag av Borås Stad att utföra blå målklassning på 20 av deras större vattendrag och bäckar, i vår utökade de uppdraget och har beställt blå målklassning på flera vattendrag i kommunen.

-Vi ser det som ett kvitto på att genomförd målklassning landat i god jord, och att resultatet varit uppskattat. Vi kommer att jobba vidare utifrån samma arbetsmodell som tidigare och räknar med att utföra uppdraget under sommaren, säger Mikael Nord, produktionsledare på Skogspartner.Mikael Nord blir produktionsledare på Skogspartner

14-03-2018
Mikael Nord blir produktionsledare på Skogspartner

Skogspartner växer och nu tillsätts Mikael Nord som produktionsledare.

-Det känns väldigt roligt! Vi har fullt med uppdrag och är mitt upp i en rekryteringsprocess av ytterligare en planläggare, så det ska bli spännande att få vara lite av spindeln i nätet, säger Mikael.

Mikael har arbetat som planläggare på Skogspartner sedan 2015. -Den senaste tiden har vi fått in flera stora projekt och i och med att vi växer behöver vi någon som håller ihop allting. Mikael är en ansvarsfull och ambitiös medarbetare – en klippa! Säger Tobias Barrstrand, vd på Skogspartner.Vi söker driven Planläggare

01-03-2018
Vi söker driven Planläggare

Skogspartner AB är ett ungt och expansivt företag med nära relationer till sina
kunder. Vi erbjuder högkvalitativa tjänster inom skogsbruksplaner och skogsanalyser över hela Sverige, och har snabbt blivit en tillgång på marknaden genom vårt engagemang och vår personliga servicegrad. Företaget bedriver verksamhet över hela landet med huvudkontor i Borås och lokalkontor i Örebro, Jönköping och
Ängelholm.

Just nu befinner vi oss i en spännande fas med ökande efterfrågan på våra tjänster och produkter.

Därför söker vi planläggare för placering i Västra Götaland. Dina arbetsuppgifter kommer främst att vara inventering och planläggning, men du kommer också att ansvara för den lokala kontakten med kunder och samarbetspartner. Vi erbjuder ett intressant jobb med stor frihet under eget ansvar och möjlighet till personlig utveckling. Utgångspunkten är Boråskontoret, men det finns goda möjligheter att vara flexibel både med plats och arbetstider.

Vi vill skapa ett härligt gäng som arbetar i en skön atmosfär och, så långt det är möjligt, tillsammans i team.

Vi söker dig som är ansvarsfull och framåt, som vill bli en del i ett kreativt och ambitiöst team, har god IT-vana och gärna kunskaper från pcSKOG. Du har antagligen en skoglig högskoleutbildning eller motsvarande, erfarenheter från planläggning samt givetvis körkort.

Du är välkommen att skicka din ansökan med cv senast 30:e mars till:

Tobias Barrstrand

tobias@skogspartner.se
Mobil: 0703-52 57 36

Ladda ner som PDF.God Jul och Gott Nytt År!

22-12-2017
God Jul och Gott Nytt År!

Alla vi på Skogspartner vill önska kunder, samarbetspartners och vänner en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!Nya Hydrianytt ute!

21-12-2017
Nya Hydrianytt ute!

Nu finns senaste Hydrianytt ute!

I detta nummer kan du bland annat läsa om vår specialistkompetens som har gett oss uppdrag inom blå målklassning och rekreationsanpassade skogsbruksplaner.

Länk till artikel: Skogspartners uppdrag – att målklassa vattendrag

Vill du beställa ett ex? Maila hydrianytt@hydria.se

Trevlig läsning!Stort projekt med tätortsnära skogar

24-10-2017
Stort projekt med tätortsnära skogar

Skogspartner är stolta över att ha blivit utvalda att utföra en certifieringsanpassad skogsbruksplan med fokus på tätortsnära skötsel åt Örebro kommun. Örebro har ett medvetet och ekologisk grundsyn i sin skötsel av sitt skogsinnehav. I sitt miljöprogram slår de fast att kommunen ska var föregångare både inom miljö och naturvård, och att skogsbruket ska bedrivas med stor hänsyn till ekologi, miljö och rekreation.

– Det är Skogspartners största enskilda uppdrag, och vi är speciellt glada över att blivit utvalda då kommunen ställer höga krav på bred kompetens i arbetet. Vi kommer att arbeta aktivt med strategi för den tätortsnära skötseln och ha en kreativ dialog kring skogspolicyn.

Foto: Örebro kommun, Fredrik KellénPå måndag börjar älgjakten!

06-10-2017
På måndag börjar älgjakten!

På måndag 9:e oktober, börjar älgjakten.

Så klart en riktigt rolig period som många sett fram emot.

För oss som arbetar i skogen innebär denna tid också en period av extra tillförsikt och uppmärksamhet.

Både vad gäller säkerhet och respekt för jakten.

Det bästa är givetvis att försöka vara ute så lite som möjligt under denna period.

I den mån som det ändå behövs vara ute är det bra med färgglada kläder, varselväst, kontakt med markägare och eventuellt jaktlag.

Var försiktiga och lycka till på jakten!Blå målklassning för Borås Stad

30-08-2017
Blå målklassning för Borås Stad

Blå målklassning är ett redskap för att identifiera höga naturvärden och har tagits fram i Projekt levande skogsvatten av WWF tillsammans med Skogsnäringen. Nyligen fick Skogspartner i uppdrag av Borås Stad att utföra blå målklassning av deras vattendrag och större bäckar.

-Vi har hittills gjort två bäckar om cirka 5 kilometer vardera, och kommer att göra ytterligare 16 bäckar under hösten.

Vattenmiljön i skogen är viktig och vi på Skogspartner är glada över att ligga i framkant och stötta utvecklingen tillsammans med Borås Stad.Nytt samarbete – Skog & Lantbruk

23-08-2017
Nytt samarbete – Skog & Lantbruk

Vi på Skogspartner är glada över att inleda ett nytt samarbete med Skog och Lantbruk

Skog & Lantbruk erbjuder tjänster inom skogsekonomi, fastighetsförmedling, generationsskifte, värdering och skatt och deklaration till jord- och skogsägare.

Samarbetet innebär att vi kommer att leverera skogsbruksplaner och underlag till värderingar, försäljningar och generationsskiften. Vi kommer också att ha ett utbyte med prognos- och analystjänster genom Skogsprognosen.

Länk till Skog och Lantbruk

 Nya Hydrianytt ute!

03-07-2017
Nya Hydrianytt ute!

Nu finns senaste Hydrianytt ute! I detta nummer kan du bland annat läsa om våra nyanställningar, vår jägmästare Mårtens arbete med Må bra Hydria! och vår miljöcertifiering.

Trevlig läsning!

Vill du beställa ett ex? Maila hydrianytt@hydria.seBesök oss på Brunnby Lantbrukardagar!

29-06-2017
Besök oss på Brunnby Lantbrukardagar!

Skogspartner kommer tillsammans med Areal att ställa ut på Brunnby Lantbrukardagar 5-6 juli. Brunnby Lantbrukardagar är Sveriges centralaste Lantbruksmässa med 125 utställare och över 5 000 besökare. Mässans öppettider är 09.00 till 17.00, 5-6 juli. Ni hittar oss i monter nummer 6, kom förbi och prata skog, strategi och Skogsprognos!

Mer information här

Foto: http://www.brunnbylantbrukardag.se

brunnby_lantbrukardagar_logo_CMYK


Varmt välkommen, Andreas Laisi

28-06-2017
Varmt välkommen, Andreas Laisi

Skogspartner hälsar nya skogsbruksplanläggaren Andreas Laisi välkommen till teamet. Andreas är skoglig kandidat inom skog och träteknik och kommer att utgå från Ängelholm.

-Jag ville arbeta hos Skogspartner för att få vara en oberoende part i min skogliga yrkesroll, men den främsta anledningen till att välja just Skogspartner är den goda sammanhållningen bland kollegorna!Glad sommar!

21-06-2017
Glad sommar!

Vi på Skogspartner önskar alla medarbetare, kunder och vänner en fantastisk midsommarhelg och en fortsatt fin sommar!

Vi har semesterstängt vecka 28-31.Branschtidningen SKOGEN uppmärksammar Skogsprognosen

24-03-2017
Branschtidningen SKOGEN uppmärksammar Skogsprognosen

Branschtidningen SKOGEN lyfte nyligen fram Skogspartners populära Skogsprognos och hur den kan hjälpa skogsägare med att skapa beslutsunderlag om åtgärder nu och i framtiden för att skapa långsiktig avkastning.

I artikeln har man bland annat intervjuat Anders Josefsson, skogsförvaltare på Hulta Gård, som använt sig av Skogsprognosen och jämför den med analysprogrammet Heureka som har tagits fram av forskare vid SLU och Skogforsk.

– Skogsprognosen är ett enkelt och greppbart system som bygger mer på erfarenhetssiffror än exempelvis Heureka, som är mer vitt och brett. Jag är väldigt nöjd med resultatet som är bra presenterat och begripligt.

Ladda ner hela artikeln som pdf

SKOGEN är en tidning för yrkesfolk med 91 000 läsare som tipsar, granskar och debatterar aktuella ämnen . Tidningen rapporterar utan bindningar till parterna på virkesmarknaden.Skogspartner välkomnar ny planläggare!

17-03-2017
Skogspartner välkomnar ny planläggare!

Skogspartner hälsar Johan Rowell varmt välkommen som ny skogsbruksplanläggare. Johan är utbildad jägmästare och har tidigare arbetat som inventerare på Sveaskog i Växjö.

– När jag kom i kontakt med Skogspartner upplevde jag en härlig sammanhållning och arbetsmiljö med innovativ anda. En miljö som jag tror ger goda möjligheter att utvecklas. Skogspartner har många idéer och vågar testa nya produkter vilket jag tycker är jätteroligt, säger Johan Rowell.Enkelt och översiktligt med Skogsprognosen via app!

07-03-2017
Enkelt och översiktligt med Skogsprognosen via app!

Skogspartner har anlitats av Järinge Gård i Roslagen, Norrtälje, för att upprätta en långsiktig skötselplan via prognosverktyget Skogsprognosen.

-Genom Skogsprognosen har jag fått ett instrument som lägger till långsiktig hushållning och ekonomi som kriterier för skogsskötseln, utöver mina egna och skogsbruksplanens kriterier. Dessutom redovisas all information på ett översiktligt och lättillgängligt sätt i en läsplatta via en app, vilket gör att jag alltid känner mig uppdaterad och lätt och smidigt kan fatta beslut om åtgärder i min skog, säger Rickard Björklund ägare till Järinge Gård.

Vi på Skogspartner är väldigt glada över nöjda och engagerade kunder! Vill du också veta mer om Skogsprognosen? Läs här och kontakta gärna Anders Braide hos oss.En av Sveriges största privatägda egendomar väljer Skogsprognosen

30-01-2017
En av Sveriges största privatägda egendomar väljer Skogsprognosen

Boo Egendom är en av Sveriges största privatägda egendomar som omfattar dryga 15 000 ha mark samt runt 1 000 ha vattendrag och sjöar. På godset bedrivs aktivt skogsbruk, jordbruk samt jakt- och fiskeförvaltning, och nyligen anlitades Skogspartner för att ta fram en Skogsprognos.

-Det var värdefullt med en genomlysning och kvalitetskontroll av skogsbruksplanen inför analysen. Vi besökte bestånden och fick en mer rättvisande grunddata. Samtidigt fick vi tillfälle att se över vårt interna skötselprogram, och bestämde tillsammans med Skogspartner en årsyta slutavverkning som leder till jämt, långsiktigt avkastning och med reservvolym och handlingsplan för kommande generationsskifte, säger Ingemar Karlsson, skoglig förvaltare på Boo Egendom.

Vill du också veta mer om Skogsprognosen? Läs här och kontakta gärna Anders Braide.

Foto: Boo EgendomBli digital skogsägare med Skogspartner

16-01-2017
Bli digital skogsägare med Skogspartner

Som första mindre aktör inom skogs­branschen erbjuder nu Skogspartner sina kunder att bli digitala skogsägare genom att få sin skogsbruksplan via webben och i app-­format.

-Den digitala skogsbruksplanen uppdateras hela tiden så att markägaren kan se förändringar direkt hemifrån på skärmen. Det blir en mer levande upplevelse att få se sin skog ”live” än i en pärm, berättar Tobias Barrstrand, vd på Skogspartner.

Skogsbruksplanen går också att få i app-format med en gps-funktion som gör att ägaren kan gå runt på sin mark och se exakt var den är, vilken typ av skog eller mark det är, och vad planerna för området är.

-Det underlättar mycket att slippa ta med pärm och papper ut i fält som lätt blir fuktigt eller är svårt att hantera, och istället bara ha med sin telefon.

DETTA FÅR DU SOM DIGITAL SKOGSÄGARE

Via tjänsten Digital Skogsägare kan skogsägaren eller medarbetare se sin position i appen, ta del av planens uppgifter och göra anteckningar digitalt direkt i kartan. När skogsägaren loggat in med epost och lösenord kan han/hon bland annat växla mellan tre olika teman: standard, hänsyn och skötsel.

Digital skogsägare webb:

• Navigera enkelt i kartan.

• Klicka på en avdelning och ta del av beståndsinformation.

• Skriva ut planens sammanställningar.

• Mäta längd och areal.

Digital skogsägare app:

• Se positionen på kartan.

• Peka på en avdelning och ta del av beståndsinformation.

• Göra anteckningar i kartan.

• Ta bilder och koppla till gjorda anteckningar.

• Växla mellan bakgrundskartor, Topowebb och Google maps.God Jul och Gott Nytt År!

22-12-2016
God Jul och Gott Nytt År!

Vi på Skogspartner önskar alla medarbetare, kunder och vänner en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!