Ny styrelseledamot som vill utveckla Skogspartners digitala resa

10-02-2022
Ny styrelseledamot som vill utveckla Skogspartners digitala resa

Vi har nu äran att hälsa Mikael Zachrisson varmt välkommen som ny ledamot i Skogspartners styrelse. Mikael har gedigen erfarenhet inom branschen och har besuttit roller som bland annat regionchef och vd på några av Sveriges större skogliga bolag. Med sina kunskaper inom skogsverksamhetens koppling till IT blir han ett starkt tillskott i styrelsen.

– Mikael blir en viktig person i vår digitala resa som syftar både till kundens och verksamhetens behov. Vi har haft bra inledande diskussioner och ser positivt på framtiden för Skogspartner, säger Johan Johansson, VD på Skogspartner.Förnyat förtroende hos Göteborgs stift

19-01-2022
Förnyat förtroende hos Göteborgs stift

Efter ett förnyat förtroende har vi fått äran att återuppta vårt samarbete med Göteborgs stift. Detta i ett större projekt under hela 2022 med fokus på revidering av en del av stiftets skogsbruksplaner för att säkerställa att de uppfyller gällande certifieringskrav. I projektet ingår hela 7500 hektar skog fördelat på 40 fastigheter.

Att certifiera skogen är i grunden frivilligt men väldigt vanligt bland större bolag och ägare då det fungerar som en kvalitetsstämpel för ett hållbart skogsbruk. Dessutom underlättar det vid försäljning av virke.

Nyfiken på att veta mer om certifiering? Hör gärna av dig!  God Jul & Gott Nytt År önskar vi på Skogspartner!

21-12-2021
God Jul & Gott Nytt År önskar vi på Skogspartner!

Vi har haft ett händelserikt år med spännande projekt runt om i landet, föreläsningar för skogliga studenter och givande möten med skogsägare. Dessutom har vi fått välkomna flertalet nya kollegor och vår nya vd till vårt team. Nu ser vi fram emot kommande år med nya utmaningar och äventyr tillsammans.

Vi har haft ett händelserikt år med spännande projekt runt om i landet, föreläsningar för skogliga studenter och givande möten med skogsägare. Dessutom har vi fått välkomna flertalet nya kollegor och vår nya vd till vårt team. Nu ser vi fram emot kommande år med nya utmaningar och äventyr tillsammans.

Vi önskar er en fin ledighet och bra start på 2022!Skogspartner upprättar ny skogsbruksplan åt Jönköpings kommun

26-11-2021
Skogspartner upprättar ny skogsbruksplan åt Jönköpings kommun

Vi är väldigt glada och stolta över att få presentera ett av våra större projekt hittills som vi under hösten kommer starta igång. För Jönköpings kommun har vi fått i uppdrag att arbeta fram en ny grön skogsbruksplan där vi beaktar såväl produktion som värden för naturvård, rekreation och tätortsnära friluftsliv.

Uppdraget omfattar ca 5300 ha skogsmark och flera av våra medarbetare kommer involveras i projektet under det närmsta året. Vi på Skogspartner har lång erfarenhet av att upprätta skogsbruksplaner i nära samarbete med olika kommuner och vi är otroligt glada över detta förtroende.Skogspartner söker planläggare – bli en del av vårt team!

09-11-2021
Skogspartner söker planläggare – bli en del av vårt team!

Skogspartner är ett privat, fristående och oberoende kompetensbolag som fokuserar på skoglig rådgivning.

Vi ser nu en kraftigt ökad efterfrågan på våra tjänster och söker därför ytterligare kollegor till vårt kunniga team! Vi letar efter dig som vill arbeta helhjärtat med att upprätta skogsbruksplaner åt våra engagerade kunder, främst inom vårt huvudsakliga verksamhetsområde med fokus på Borås och Jönköping.

Kompetens, servicekänsla och kvalitetssäkring är en mycket viktig del i vår verksamhet för att kunna möta högt ställda förväntningar från våra kunder. Vi söker därför dig som är engagerad och ansvarsfull, har ett brinnande intresse för skogsskötsel, samt trivs med att jobba såväl självständigt som i projektgrupper tillsammans med kollegor och kunder. I rollen som planläggare är det viktigt att du kan ta egna initiativ och lösa problem på egen hand.

Du har en skoglig eftergymnasial utbildning i ryggen samt relevant yrkeserfarenhet som gjort dig trygg i att fatta beslut och planera ditt arbete utifrån överenskomna mål. Vi gillar att jobba utomhus oavsett årstid, och litar på att du också trivs med att vistas i skog och mark ett flertal dagar i veckan.

Skogsbruksplanen är det viktigaste verktyget vid allt strategiskt beslutsfattande, och kompetensutveckling är en självklar del i vår verksamhet. Väl hos oss kommer vi därför att arbeta målmedvetet tillsammans för att boosta dig med den spetskompetens som krävs i rollen som skarpsynt planläggare.

Läs mer om tjänsten och ansök via vår Jobb-sida via denna länk. Hoppas vi ses!Givande träff med skogsstudenter via Linnéuniversitetet

12-10-2021
Givande träff med skogsstudenter via Linnéuniversitetet

I förra veckan befann vi oss vid Östads Säteri tillsammans med Linnéuniversitetet. Studenterna som var på plats läser en skoglig utbildning och arbetar sig nu genom en kurs inom planläggning. Vi på Skogspartner ser stora fördel i att träffa studerande för att dela med oss av våra erfarenheter och kunskaper, samt för att skapa relationer med våra framtida kollegor.

Det var en engagerad och trevlig grupp med studenter på plats. Vi diskuterade plankvalitet, laserdata, skogsanalyser och mycket annat. Nu ser vi fram emot att träffa studenterna ute i skogen framöver!Skogspartnerappen – för dig som skogsägare, yrkesverksam eller skoglig student

09-09-2021
Skogspartnerappen – för dig som skogsägare, yrkesverksam eller skoglig student

För snart ett halvår sedan lanserade vi vår alldeles egna app vars syfte var att skapa nästa generations digitala gallringsmall och verktyg för att beräkna bonitet, virkesförråd och tillväxt på skogen. Appen ger dig skötselprogram med åtgärdsförslag med allt från gallring till slutavverkning utifrån rekommenderade omloppstider. Sedan lanseringen har appen laddats ner av en bred målgrupp – allt från skogliga studenter till yrkesverksamma och mångåriga skogsägare. Har du hunnit ladda ner den ännu? Här nedan har vi listat lite tips kring hur du kan applicera användning av den oavsett var i skogen du befinner dig. Lycka till!

Skogsägare: Testa funktionerna i appen utifrån beståndens höjd och ålder i din egen skog. Jämför gärna mot en redan framtagen skogsbruksplan. Då kan du kvalitetssäkra planen och känna trygghet vid planerade åtgärder framöver.

Yrkesverksam: Våga testa att mixa det klassiska tillvägagångssättet för att analysera och planera skogsfastigheter med detta nya digitala sätt. Du håller dig modern i ditt arbetssätt vilket kan gynna dig framåt! Använd gärna appen som ett pedagogiskt verktyg för att visa på skogens skötselbehov.

Studerande: Addera appen till din studietaktik för att koppla lärorika fakta till praktiskt genomförande. Då får du chans att på ett lättsamt sätt testa ditt framtida yrke redan under studierna!Välkommen Carl!

19-08-2021
Välkommen Carl!

Vår nya kollega Carl är på plats hos oss. Han utgår från vårt kontor i Borås i sin roll som planläggare/rådgivare med verksamhetsområde Småland och Västra Götaland. Tidigare har Carl studerat via SLU, drivit eget företag inom branschen samt arbetat med utbildningar och som säljare på Jaktia. Med sin mångåriga erfarenhet blir han ett starkt tillskott hos oss!

Varmt välkommen Carl!Möt Skogspartners nya vd

09-07-2021
Möt Skogspartners nya vd

Efter semestern, närmare bestämt i början av september, välkomnar vi vår nya vd Johan Johansson! Johan ersätter Tobias som tar en aktivare roll i familjebolaget Hydria Group. Tobias kommer dock fortfarande vara en del av oss med mer fokus på det strategiska arbetet. Någotvi är väldigt glada över.

Johan kommer senast från Skogssällskapet. Där har han arbetat i över 14 år med bland annat skoglig förvaltning och affärsutveckling av fastigheter. Han ser Skogspartner som ett starkt varumärke som ligger långt fram när det gäller utveckling och innovation, och ser nu fram emot att bli en del av oss.

– Det känns jättekul att få den här möjligheten! Skogspartner är ett gott gäng med duktiga analytiker, rådgivare och planläggare. De har ett starkt varumärke som jag vill förvalta och bygga vidare på, och jag ser en stor styrka i att ingå i Hydria Group-koncernen och kunna dra nytta av det framåt, säger Johan.

Vi på Skogspartner ser fram emot att välkomna Johan till oss i september och är säkra på att han blir ett starkt tillskott i vårt gäng!På uppdrag i Dalsland

22-06-2021
På uppdrag i Dalsland

I mars i år utförde vi på Skogspartner fältarbete för en skogsfastighet i Dalsland i Sverige, som Finn Holmgaard ägde. Via Jens Røge, som tidigare har jobbat på en större skogsfastighet i Västra Götaland, kom Finn i kontakt med oss då han inför försäljningen behövde komplettera fastighetens dokumentation med en skogsbruksplan.

Jag behövde en uppdaterad skogsbruksplan innan vi sålde vår skogsfastighet. Då blev jag rekommenderad att kontakta Skogspartner för detta, säger Finn.

En skogsbruksplan är ett bra komplement inför en försäljning då intressenter tar del av den för att skapa sig en uppfattning om din skog. Den innehåller information om vad din skog består av med ett antal åtgärdsförslag för en tid framåt. Nu är skogen i Dalsland såld och Finn är mycket nöjd med vårt arbete, vilket gläder oss.

Skogspartner löste uppgiften mycket tillfredsställande inom en mycket kort tidsgräns och jag kan absolut rekommendera dem till andra skogsägare.Praktik hos Skogspartner

04-06-2021
Praktik hos Skogspartner

Sommaren är här vilket innebär att vi snart kan välkomna våra praktikanter Caspar von Velsen-Zerweck och Björn Jönsson.

Caspar, som kommer från Tyskland, har ett stort intresse för skog och jakt. I sommar kommer han spendera ett par veckor hos oss för att samla kunskaper och erfarenheter inom branschen. Han tar nämligen studenten i juni och har sedan planer på att fortsätta utbilda sig inom skog i Tyskland.

Jag vill samla kunskaper och erfarenhet som grund inför kommande studier och är säker på att Skogspartner kommer att ge mig detta. Det ska bli kul att se mer av Sveriges natur och träffa medarbetarna på Skogspartner. Jag är lite nervös, men min förväntan och nyfikenhet dominerar. Det ska bli jättekul, säger Caspar.

Björn studerar till jägmästare i Umeå och är en del av Jägmästare 19/24 som vi på Skogspartner stolt sponsrar. Under sommaren 2021 kommer han under ett par veckor befinna sig hos oss. Det är alltså via sina studier som han kommit i kontakt med oss vilket vi är otroligt glada över.

Skogspartner är ett spännande företag som verkar inom områden som intresserar mig. Jag känner personligen att en oberoende skoglig rådgivare som Skogspartner skulle vara roligt att lära känna men även få erfarenhet av utifrån mina skogliga intressen, säger Björn.Positiv lansering av Skogspartner-appen

18-05-2021
Positiv lansering av Skogspartner-appen

För två veckor sedan lanserade vi vårt nya digitala verktyg – vår egen app. Antalet nedladdningar och mängden positiv respons har varit långt över vår förväntan vilket vi är väldigt glada över. Appen har laddats ner ett par hundra gånger hos en bred målgrupp sett till ålder och plats. Detta ser vi som ett kvitto på att vi nått vårt mål om att appen ska vara tillgänglig för alla och ha ett brett användningsområde för skogsägare, studerande och skogsmästare.

– Appen är enkel att använda och den är alltid med mig ute i skogen. Den ger bra förslag om ståndortindex och åtgärder utan personligt tyckande. Att komma ifrån tyckandet och istället grunda åtgärder på skoglig data tror jag kommer förändra skogsbranschen positivt framåt i tiden, säger Kjell-Åke Hammar, köpledare på Billerudkorsnäs.

Har du missat lanseringen? Se vårt tidigare inlägg här på vår hemsida för att läsa mer om appen och hur du går tillväga för att ladda ner den.Nu lanserar vi vår egen app!

30-04-2021
Nu lanserar vi vår egen app!

Skogspartnerappen är nästa generations digitala gallringsmall och verktyg för att beräkna volym och tillväxt på skogen. Förutom att appen gör mallar och beräkningar mer lättillgängliga, innehåller den även skötselprogram med åtgärdsförslag från gallring till slutavverkning. Detta med valmöjlighet på tre olika omloppstider

– Vi skapade först appen för internt bruk, men när vi märkte ett stort intresse hos både markägare och tjänstemän bestämde vi oss för att göra appen gratis och tillgänglig för alla, säger Tobias Barrstrand, vd på Skogspartner.

Skogspartnerappen är framtagen av Anders och Emil Braide med hjälp av profiler från skogsvetenskapen så som docent Per Magnus Ekö och innovationsgrupper med skogsägare och förvaltare. Efter ett flertal provomgångar med testpiloter släpps idag äntligen appen.

– Vi vill göra det enkelt för markägare att välja det alternativ som passar bäst för just dem och visa att det finns mer än ett sätt att sköta sin skog. Genom att göra vedertagen forskning mer lättillgänglig bidrar vi till utvecklingen av det aktiva skogsbruket. Därigenom stärks Sveriges tradition som ledande inom modernt skogsbruk.

Ladda ner appen idag och testa. Du hittar den på Appstore.Praktik hos Skogspartner

15-04-2021
Praktik hos Skogspartner

Som vi tidigare har nämnt är det för oss viktigt att värna om de olika utbildningar som finns inom vår bransch runt om i landet. Vi ser en stor potential framtidsmässigt för branschen då många väljer att utbilda sig inom just skog och skoglig rådgivning. Något vi är väldigt glada över!

Årligen välkomnar vi därför ett antal praktikanter från olika utbildningar till oss på Skogspartner. Genom praktikanter görs ett stort utbyte kunskapsmässigt. Vi stärker också relationer med eventuella framtida kollegor eller potentiella kunder. För oss är det viktigt att praktikanter får värdefulla uppgifter som stärker kunskaperna från studierna samt får testa på att arbeta med det väntande yrket.

I höstas hade vi Caroline hos oss. Hennes mål är att studera till skogsmästare via Skogsmästarskolan i Skinnskatteberg. Hon läser därför just nu ett skogligt basår för att få behörighet till kommande utbildning.

Jag skulle ut på praktik genom min utbildning och fick höra om Skogspartner via en bekant som själv gör skogsplaner. Hos Skogspartner fick jag vara väldigt delaktig. Detta har gett mig perspektiv om att det alltid finns mer att lära och att man behöver vara intresserad av ny kunskap och tekniska lösningar. Jag är väldigt tacksam över att medarbetarna så villigt delade med sig av sina kunskaper och erfarenheter till mig, säger Caroline.  

Senaste praktikanten vi hade hos oss var Einar. Även han studerar skogligt basår för att sedan kunna studera vidare via Skogsmästarskolan.

Under min tid hos Skogspartner fick jag god inblick i hur man tar fram en skogsbruksplan och hur man utför arbete i fält. Utöver det fick jag bekräftat för mig att man behöver mycket kunskaper för att göra ett bra jobb. Jag kan nu säga att jag hittat rätt och vet exakt vad jag vill jobba med framöver, säger Einar.Docent Per-Magnus Ekö: ”Skoganalysen är ett seriöst och bra instrument”

26-03-2021
Docent Per-Magnus Ekö: ”Skoganalysen är ett seriöst och bra instrument”

Per Magnus Ekö är ett välkänt namn inom skogsbranschen. Han är docent på institutionen för sydsvensk skogsvetenskap på Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp. Han belönades av Kungliga Skogs- och Lantbruksakademin under den årliga sammankomsten 2019 för ”föredömliga insatser inom pedagogik och undervisning”. Under årens lopp har Per Magnus hjälpt Skogspartner och Anders Braide att utveckla deras verktyg Skogsanalysen.

– Jag har fungerat som ett bollplank och man har rådfrågat mig kring olika funktioner. Jag tycker att Skogsanalysen är ett seriöst och bra instrument, som är uppbyggd på ett lättförståeligt och pedagogiskt sätt, säger Per Magnus.

Skogsanalysen är ett transparant verktyg som visar hur skogen ser ut idag och hur den kan se ut om 30 år utifrån olika skötselförslag. Tack vare Per Magnus långa erfarenheter och djupa kunskaper vet vi att verktyget har en rättvisande skoglig modell. Vi vet också att den lever upp till förväntade krav gällande kvalitet och pedagogik.Skogspartner söker en planläggare/rådgivare – bli en del av vårt team!

19-03-2021
Skogspartner söker en planläggare/rådgivare – bli en del av vårt team!

Skogspartner är ett privat, fristående och oberoende kompetensbolag som fokuserar på skoglig rådgivning. Nu söker vi ytterligare en kollega till vårt kunniga team!

Vi söker dig som vill arbeta med skogsbruksplanläggning och rådgivning mot våra kunder. Som planläggare hos oss på Skogspartner kommer du att ansvara för upprättande av certifierade skötselplaner inom vårt huvudsakliga verksamhetsområde med fokus på Västra Götaland samt västra Småland. Vår förhoppning är att du också vill utvecklas mot en roll som på sikt även omfattar förvaltningsuppdrag och strategisk rådgivning.

Vi söker dig som är engagerad, kvalitetsmedveten och ansvarsfull, samt trivs med att jobba såväl självständigt som i projektgrupper tillsammans med kollegor och kunder. Du har en minst treårig skoglig högskoleutbildning. Tjänsten kommer att utgå från vårt huvudkontor i Borås.

Maila ditt CV och personliga brev till mikael.nord@skogspartner.se. Vi sätter högt värde i att hitta rätt person och tillträde sker efter överenskommelse.

Är du vår nya kollega?Välkommen till Skogspartner, Andreas!

11-03-2021
Välkommen till Skogspartner, Andreas!

Andreas, som bor i Varberg, är utbildad Skogsmästare och har tidigare jobbat på Foran, Bergvik Skog och Sydved. Med sina goda erfarenheter och kunskaper inom bland annat planläggning, virkesinköp och skogsförvaltning stärker han vårt team på ett fantastiskt rätt. Andreas kommer vara stationerad inom vårt huvudsakliga verksamhetsområde med fokus på Halland och Västra Götaland.

Varmt välkommen till oss!Vårt samarbete med Jägmästare 19/24

19-02-2021
Vårt samarbete med Jägmästare 19/24

För oss är det viktigt att värna om den yngre generationen i vår bransch. Sedan många år tillbaka har vi därför visat intresse för de olika utbildningar som finns i landet genom stöttning i form av sponsring och engagemang.

Ett sätt vi gör detta på är genom att sponsra Jägmästare 19/24 – en grupp som representerar de som studerar till jägmästare vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Umeå som tar examen 2024. Flera av oss som idag jobbar på Skogspartner har själva en examen från denna utbildning och därför ligger den oss extra varmt om hjärtat.

Genom vårt samarbete får vi även fina relationer med de studerande. Detta är något vi uppskattar enormt mycket eftersom vi verkar i en liten bransch där man förr eller senare träffar varandra på något vis. Många av de studerande stöter vi på i framtiden via rekryteringar, branschträffar eller via gemensamma kollegor vilket är väldigt roligt då vi får ett tydligt kvitto på att branschen utvecklas hos den yngre generationen.Skogsanalysen – ett verktyg inför fastighetsinvestering

04-02-2021
Skogsanalysen – ett verktyg inför fastighetsinvestering

Inför större fastighetsaffärer finns det en hel del att ha i åtanke som potentiell köpare när det gäller värde, analys och potential. Att ta hjälp av en skoglig rådgivare inför ett köp innebär att du får professionell hjälp inom just dessa parametrar – allt samlat i ett tydligt underlag.

Vi har under åren hjälpt en hel del fastighetsköpare och förvaltare inom just skoglig rådgivning. Lennart Jönsson är en av dem. Han är VD för Hjortseryd Skogar AB – som har ett skogsinnehav i västra Småland och Södra Halland. Bolaget bedriver också konferensverksamhet med miljö, skog, mat och naturupplevelser i fokus. Lennart har som VD totalansvar för verksamheten och stöttar ägaren vid potentiella investeringar av nya fastigheter.

Sedan många år tillbaka har jag själv varit skogsägare och år 85-86 utbildade jag mig till skogsmästare. Via en tidigare kollega kom jag i kontakt med Skogspartner när det uppstod ett behov av en skogsanalys, berättar Lennart.

Genom åren har vi stöttat Lennart inom skoglig rådgivning i form av skogsanalyser som sedan utformats till tydliga underlag. I dessa ingår avkastningsvärdering, kassaflöde, möjlighet till direkt avkastning, skogens fördelning och hur skogen skulle kunna utveckla sig på lång sikt. Med andra ord alla de viktiga parametrar att ha i åtanke inför potentiella investeringar av fastigheter.

Med hjälp av Skogspartner och deras opartiska åsikter får jag ett kvitto på att jag tänker rätt. De är otroligt lyhörda och jag får alltid det jag behöver – dessutom med korta ledtider vilket annars är ganska sällsynt i branschen.

Behöver du hjälp med rådgivning inför en fastighetsinvestering? Eller har du ytterligare funderingar kring hur det går till? Hör gärna av dig!Det nya året

12-01-2021
Det nya året

Nu är vi tillbaka från ledigheten och ser fram emot nya spännande projekt tillsammans med våra kunder under 2021.

Vi på Skogspartner jobbar på som vanligt vilket vi är väldigt glada över. I skogen är det lätt att hålla gott om avstånd till varandra och vi ses gärna över digitala möten.

Hoppas ni fått en fin start på det nya året!God Jul och Gott Nytt År!

18-12-2020
God Jul och Gott Nytt År!

Med bara några dagar kvar till julafton vill vi passa på att önska alla en riktigt God jul och ett Gott nytt år!

Det har varit ett annorlunda och utmanande år för oss alla – men någonting som är positivt är att allt fler upptäckt naturen. Ha en härlig julledighet, njut av naturen, ta en promenad och varför inte göra upp en eld och äta middagen ute?

God Jul önskar vi på SkogspartnerFör Östads stiftelse blev Skogsanalysen en trygghet

11-12-2020
För Östads stiftelse blev Skogsanalysen en trygghet

Strax utanför Alingsås vid sjön Mjörn är Östads säteri beläget. Efter rekommendationer av Hulta Gård anlitade de Skogspartner för att ta fram en Skogsanalys på deras mark.

Östads säteri ägs av Östads stiftelse som bedriver verksamhet inom skog- och lantbruk, grus- och bergtäkt samt uthyrning av tomter och bostadshus. Tillsammans med fyra andra skogsägare i västra Sverige driver de även ett förvaltningsbolag inom skog.
-För ungefär tre år sedan uppdaterades skogsbruksplanen för vår skog. Den produktiva skogsmarken har en area på ungefär 4200 hektar och planen är ett viktigt dokument som har gett oss en tydligare bild av hur skogen ser ut och en grund för planeringen framöver, berättar Thore Alströmer, förvaltare på Östad säteri.

Efter ett möte med Hulta Gård, som är en av de fyra andra skogsägarna i förvaltningsbolaget, nämnde de att Skogspartner anlitats för att ta fram en Skogsanalys för deras skog. Det var då Östads stiftelse insåg sitt behov av just en analys – för att få en mer överskådlig plan med en långsiktig strategi för avverkningsmöjligheter.

-Skogsbruksplanen är djupgående och komplex. Skogsanalysen är överskådlig och ger oss istället en tydlig bild av vad vi ska utföra i skogen, som en handlingsplan. Skogsanalysen fungerar som en vidareutveckling av skogsbruksplanen med en tydligare syn på avverkningsskogen. Det långsiktiga målet är att ha en jämn nivå på avverkningsbar skog över tid, eftersom det innebär risker både att ha för lite och för stor mängd. Avverkar vi för mycket dröjer det innan vi kan avverka igen och avverkar vi för lite finns det risk att vi istället får för mycket gammal skog med de risker det medför, exempelvis storm, barkborrar och röta.

-Vi kände att vi hade bra koll på avverkningsskogen sedan tidigare men det var skönt för styrelsen att få det på papper. Att nu veta att vi utför rätt saker vid rätt tillfälle i vår skog känns väldigt trygg, säger Thore.Skogspartner utökar – bli en del av vårt team av rådgivare

04-12-2020
Skogspartner utökar – bli en del av vårt team av rådgivare

Vi är ett privat, fristående och oberoende kompetensbolag som fokuserar på skoglig rådgivning. Nu söker vi ytterligare en kollega till vårt kunniga team!

Vi söker dig som vill arbeta som skogsbruksplanläggare med rådgivning mot våra kunder. Vår förhoppning är att du också vill utvecklas mot en roll som på sikt även omfattar förvaltningsuppdrag och strategisk rådgivning.

Vi söker dig som är engagerad, kvalitetsmedveten och ansvarsfull, samt trivs med att jobba såväl självständigt som i projektgrupper tillsammans med kollegor och kunder. Du har en minst treårig skoglig högskoleutbildning och är stationerad inom vårt huvudsakliga verksamhetsområde som omfattar Västra Götaland, Halland samt västra Småland.

Du kommer att ha tät kontakt med vårt huvudkontor i Borås, och mycket av arbetstiden kommer initialt att vara förlagd här.

Maila ditt CV och personliga brev till mikael.nord@skogspartner.se. Vi sätter högt värde i att hitta rätt person och tillträde sker efter överenskommelse.

Är du vår nya kollega?Skogspartner först ut med hybridplaner 

13-11-2020
Skogspartner först ut med hybridplaner 

Flygburen laserdata används traditionellt i förtolkning och ger stöd i fält när man sedan gör mätningar. Den stora, och tidskrävande, delen av skogsbruksplaneringen är mätningar i fält där 10 000 hektar normalt kan ta upp till ett år att kartlägga. Men ny laserdata i kombination med Skogsanalysen ger nya möjligheter och nu lanserar Skogspartner sitt nya digitaliserade sätt att göra Skogsbruksplaner under namnet hybridplan. 

- I den nya laserdatan från flygningar som är utförda 2019/20 har man använt ny teknik vilket ger nya funktioner som vi kan använda som ett digitalt planverktyg. Vi är det enda företaget på marknaden som jobbar med det på ett effektivt sätt, och kan spara mycket tid för markägare, säger Jonathan Andersson, skoglig rådgivare på Skogspartner och fortsätter:  
-Från datan kan vi se tydliga skiftningar, räkna ut virkesförråd och göra simuleringar med Skogsanalysen på tillexempel ståndortsindex, bonitet, huggningsklasser och åtgärder, och se till att all laserdata korrelerar korrekt. Det är ett stort steg och en rationalisering av vårt arbetssätt som gör att vi kan fokusera på andra saker som strategisk rådgivning.

Hybridplanen bygger på laserdata i kombination med simuleringar och beräkningar från Skogsanalysen, som kontrolleras och kalibreras med stickprov i fält. 
-Vi ser att resultatet stämmer väldigt bra och har en hög noggrannhet. Vi har utfört hybridplaner åt till exempel Gåsevadholms Gods, Hjulebergs Gods, Sperlingsholms Gods och fortsätter nu med strategi och skogsanalyser. Hybridplaner skapar stora värden för lite större skogsägare, vi har gjort hybridplaner på fastigheter från 200 ha till 5 000 ha, och får in allt fler förfrågningar på denna typ av plan som ofta följs upp av en Skogsanalys och strategiska diskussioner kring den långsiktiga skogsförvaltningen. 

Vill du veta mer?

Kontakta Jonathan Andersson:

Tel: 033-23 67 41
jonathan.andersson@skogspartner.se     Sommarhälsningar från Skogspartner

06-07-2020
Sommarhälsningar från Skogspartner

Vi på Skogspartner vill önska alla medarbetare, kunder och samarbetspartners en riktigt fin sommar och semester!

Passa på att komma ut och njut av vår fantastiska natur och allemansrätt i dessa hemester-tider – men tänk på att inte störa och förstöra naturen. Tillsammans håller vi Sverige rent!

#leavenothingbutfootprintsWeckelsö Skogar anlitar Skogspartner som strategisk rådgivare

30-06-2020
Weckelsö Skogar anlitar Skogspartner som strategisk rådgivare
Weckelsö Skogar

Utanför Karlstad i värmländska Borgvik ligger Weckelsö Gård. Hans Karlander och hans fru äger egendomen och den 1400 hektar stora marken runt om. Relationen till Skogspartner sträcker sig tillbaka till 2018, och idag är Skogspartner ansvariga för strategi och utveckling och har skapat ett styrelseupplägg tillsammans med Hans, förvaltaren och en senior rådgivare.

-Skogspartner representerar en ny generation som förstår digitalisering och strategiutveckling. De har en begåvad och långsiktig syn på ett modernt skogsbruk, säger Hans Karlander. Hans träffade Skogspartner för första gången 2018 genom en utbildning i PC Skog, därefter anlitade han Skogspartner för att revidera en skogsbruksplan och senare även en Skogsanalys.

-De tittade på fastigheten och identifierade problem på ett bra sätt, vi har haft många samtal och tät kontakt sedan dess, förklarar Hans. Weckelsö Gård är en traditionell skogsfastighet med dominerande barrskog, Hans jobbar tillsammans med Skogspartner för att få en högre aktivitetsnivå, göra ett omtag av landskapsbilden och gradvis förändra skogen och få en mer blandad skog med mer lövskog.

-Vi lever i en tid där man måste vara öppen för förändring och prova olika spår. Vi har ett starkt intresse av att experimentera med trädslag, plantor och metoder i och med att klimatet ändras och man måste ta höjd för vind, torka, nederbörd och olika sjukdomar. Skogspartner ansvarar för strategi och utveckling kring hur skogen ska skötas, olika utvecklingsprojekt och digitalisering. Styrelsegruppen med Tobias Barrstrand, vd på Skogspartner, Hans, en senior rådgivare och den lokala skogliga förvaltaren ses fyra gånger om året och har månadsvisa avstämningar kring projektet.

-Det är ett väldigt kul och ärofyllt uppdrag för oss på Skogspartner. Vanligtvis gör vi en Skogsanalys och hjälper till med att hitta en strategisk väg framåt, sedan tar skogsägaren eller förvaltaren över ledningen – nu följer vi hela tiden upp och den blir levande på ett helt annat sätt. Vi får in allt fler uppdrag i den här stilen, där vi håller ihop helheten och kan anpassa upplägget efter storlek på fastigheten, säger Tobias Barrstrand.Nytt samarbete med Gåsevadholm gods

24-06-2020
Nytt samarbete med Gåsevadholm gods

Vi på Skogspartner är glada över att ha anlitats av Gåsevadholm gods. Gåsevadholm gods är en enskild egendom i Halland med anor tillbaka till på 1700-talet och som idag förvaltas av Koberg Förvaltning AB. Skogsförvaltningen driver ett aktivt och ansvarsfullt skogsbruk med fokus på hållbart brukande av skogen.

Skogspartner har fått i uppdrag att hjälpa till med digitalisering av skogsförvaltningen, och bland annat hjälpa till med revidering av skogsbruksplanen med hjälp av ny laserdata och modern teknik från Skogsanalysen.

Tack för förtroendet!Hälsningar från Skogspartner

31-03-2020
Hälsningar från Skogspartner

I tider som dessa känns det extra skönt att komma ut i naturen och få frisk luft och samla energi!

Vi på Skogspartner jobbar på som vanligt med vårt dagliga arbete i skogen, och med rådgivning till dig som markägare – våra möten kan ske över telefon, utomhus eller digitalt för er som önskar.

Passa på att njuta av vår härliga vårskog och ta hand om er!

Hälsningar från Tobias och gänget på SkogspartnerPrestigefyllt uppdrag åt Markaryd kommun

17-03-2020
Prestigefyllt uppdrag åt Markaryd kommun

Skogspartner har anlitats av flera kommuner för att utföra skogsbruksplaner, blå målklassning och ge rådgivning. Just nu utförs en skogsbruksplan åt Markaryd kommun i Småland.

-Markaryd har ett innehav på strax över 950 hektar och det känns väldigt kul att få förtroendet från även denna kommun, säger Andreas Laisi som är ansvarig över projektet på Skogspartner.

Skogspartner har tidigare anlitats av kommuner som Borås, Härryda, Lerum, Mölndal, Örebro, Sala, Ulricehamn och Uppsala. Stort avtal med Södra tecknat för 2020

19-02-2020
Stort avtal med Södra tecknat för 2020

Nyligen signerade Skogspartner ett förnyat, stort avtal med Södra för år 2020. Avtalet gäller skogsbruksplaner som ska produceras under året, och är det största avtalet hittills mellan företagen.

– Det känns väldigt kul att få en såhär stor areal, vi har jobbat ihop länge och blivit en väl inarbetad leverantör och alltid haft ett gott samarbete. Tack vare vår höga kvalitet har vi en hög kundnöjdhet som vi är mycket stolta över, säger Mikael Nord, produktionsledare på Skogspartner.

Skogsbruksplanerna gäller Södras västra region som består av Halland och Västra Götaland.

-Södra är en oerhört betydelsefull kund som betyder mycket för oss och som gör att vi kunnat växa så som vi gjort de senaste åren, säger Mikael.