Sommarhälsningar från Skogspartner

06-07-2020
Sommarhälsningar från Skogspartner

Vi på Skogspartner vill önska alla medarbetare, kunder och samarbetspartners en riktigt fin sommar och semester!

Passa på att komma ut och njut av vår fantastiska natur och allemansrätt i dessa hemester-tider – men tänk på att inte störa och förstöra naturen. Tillsammans håller vi Sverige rent!

#leavenothingbutfootprintsWeckelsö Skogar anlitar Skogspartner som strategisk rådgivare

30-06-2020
Weckelsö Skogar anlitar Skogspartner som strategisk rådgivare

Utanför Karlstad i värmländska Borgvik ligger Weckelsö Gård. Hans Karlander och hans fru äger egendomen
och den 1400 hektar stora marken runt om. Relationen till Skogspartner sträcker sig tillbaka till 2018, och idag är
Skogspartner ansvariga för strategi och utveckling och har skapat ett styrelseupplägg tillsammans med Hans,
förvaltaren och en senior rådgivare.

-Skogspartner representerar en ny generation som förstår digitalisering och strategiutveckling. De har en begåvad och
långsiktig syn på ett modernt skogsbruk, säger Hans Karlander.
Hans träffade Skogspartner för första gången 2018 genom en utbildning i PC Skog, därefter anlitade han Skogspartner
för att revidera en skogsbruksplan och senare även en Skogsanalys.
-De tittade på fastigheten och identifierade problem på ett bra sätt, vi har haft många samtal och tät kontakt sedan dess,
förklarar Hans.
Weckelsö Gård är en traditionell skogsfastighet med dominerande barrskog, Hans jobbar tillsammans med Skogspartner för att få en
högre aktivitetsnivå, göra ett omtag av landskapsbilden och gradvis förändra skogen och få en
mer blandad skog med mer lövskog.
-Vi lever i en tid där man måste vara öppen för förändring och prova olika spår. Vi har ett starkt intresse av att experimentera med trädslag, plantor och metoder i och med att klimatet ändras och man måste ta höjd för vind, torka,
nederbörd och olika sjukdomar.
Skogspartner ansvarar för strategi och utveckling kring hur skogen ska skötas, olika utvecklingsprojekt och digitalisering.
Styrelsegruppen med Tobias Barrstrand, vd på Skogspartner, Hans, en senior rådgivare och den lokala skogliga förvaltaren ses fyra gånger om året och har månadsvisa avstämningar kring projektet.
-Det är ett väldigt kul och ärofyllt uppdrag för oss på Skogspartner. Vanligtvis gör vi en Skogsanalys och hjälper till med att hitta en strategisk väg framåt, sedan tar skogsägaren eller förvaltaren över ledningen – nu följer vi hela tiden upp och den blir levande på ett helt annat sätt. Vi får in allt fler uppdrag i den här stilen, där vi håller ihop helheten och kan anpassa upplägget efter storlek på fastigheten, säger Tobias Barrstrand.Nytt samarbete med Gåsevadholm gods

24-06-2020
Nytt samarbete med Gåsevadholm gods

Vi på Skogspartner är glada över att ha anlitats av Gåsevadholm gods. Gåsevadholm gods är en enskild egendom i Halland med anor tillbaka till på 1700-talet och som idag förvaltas av Koberg Förvaltning AB. Skogsförvaltningen driver ett aktivt och ansvarsfullt skogsbruk med fokus på hållbart brukande av skogen.

Skogspartner har fått i uppdrag att hjälpa till med digitalisering av skogsförvaltningen, och bland annat hjälpa till med revidering av skogsbruksplanen med hjälp av ny laserdata och modern teknik från Skogsanalysen.

Tack för förtroendet!Hälsningar från Skogspartner

31-03-2020
Hälsningar från Skogspartner

I tider som dessa känns det extra skönt att komma ut i naturen och få frisk luft och samla energi!

Vi på Skogspartner jobbar på som vanligt med vårt dagliga arbete i skogen, och med rådgivning till dig som markägare – våra möten kan ske över telefon, utomhus eller digitalt för er som önskar.

Passa på att njuta av vår härliga vårskog och ta hand om er!

Hälsningar från Tobias och gänget på SkogspartnerPrestigefyllt uppdrag åt Markaryd kommun

17-03-2020
Prestigefyllt uppdrag åt Markaryd kommun

Skogspartner har anlitats av flera kommuner för att utföra skogsbruksplaner, blå målklassning och ge rådgivning. Just nu utförs en skogsbruksplan åt Markaryd kommun i Småland.

-Markaryd har ett innehav på strax över 950 hektar och det känns väldigt kul att få förtroendet från även denna kommun, säger Andreas Laisi som är ansvarig över projektet på Skogspartner.

Skogspartner har tidigare anlitats av kommuner som Borås, Härryda, Lerum, Mölndal, Örebro, Sala, Ulricehamn och Uppsala. Stort avtal med Södra tecknat för 2020

19-02-2020
Stort avtal med Södra tecknat för 2020

Nyligen signerade Skogspartner ett förnyat, stort avtal med Södra för år 2020. Avtalet gäller skogsbruksplaner som ska produceras under året, och är det största avtalet hittills mellan företagen.

– Det känns väldigt kul att få en såhär stor areal, vi har jobbat ihop länge och blivit en väl inarbetad leverantör och alltid haft ett gott samarbete. Tack vare vår höga kvalitet har vi en hög kundnöjdhet som vi är mycket stolta över, säger Mikael Nord, produktionsledare på Skogspartner.

Skogsbruksplanerna gäller Södras västra region som består av Halland och Västra Götaland.

-Södra är en oerhört betydelsefull kund som betyder mycket för oss och som gör att vi kunnat växa så som vi gjort de senaste åren, säger Mikael.Välkommen Lisa!

23-01-2020
Välkommen Lisa!

Skogspartner presenterar stolt nya kollegan Lisa Skagerberg! Lisa är utbildad Skogsbrukstekniker samt Skogskandidat och har tidigare jobbat på både VMF-syd samt Sydved i Älmhult.

– Det känns verkligen jättekul att fortsätta min resa med er! För mig står Skogspartner ut inom skogsindustrin som ett ungt och framåtdrivande företag med positiv och nytänkande approach till arbetet. Det känns väldigt roligt att få ta del av resan framåt.

Lisa bor i Unnaryd och kommer utgå från Halland.

Varmt välkommen Lisa!Prestigefullt uppdrag för Sätra Bruk

25-11-2019
Prestigefullt uppdrag för Sätra Bruk

Mellan Karlsborg och Töreboda ligger Sätra Bruk med anor från 1739. Vid gården har det bedrivits järnbruk, sågverk, kalkbruk, tegelbruk, vattenkvarnar, jordbruk och skogsbruk med som mest 100 anställda. Sedan 1935 ägs Sätra Bruk av Stiftelsen Allmänna Barnhuset, och när Södra Skogsägarna utsågs till ny skoglig förvaltare vid årsskiftet anlitades Skogspartner för att upprätta en aktuell skogsskötselplan. 

-Vi har ett långt samarbete med Södra och är mycket stolta över det här projektet som är det enskilt största för oss under året, säger Mikael Nord, produktionsledare på Skogspartner. 

Sätra Bruk omfattar totalt ca 5000 ha mark varav 4300 ha produktiv skogsmark.  

-Vi har jobbat i team och arbetat veckovis med att ta fram planen som nyligen blev klar. Skogen skall skötas med en målsättning på hög och uthållig avkastning med ett brukande som även tar hänsyn till natur, kultur och rekreationsvärden. Attraktiva skogsmiljöer är viktiga då markerna även används för rekreation och friluftsliv. 

Foto: Sätra Bruk/Björn ErikssonVi är i final i Sveriges bäst klädda

11-11-2019
Vi är i final i Sveriges bäst klädda

För oss är högkvalitativa arbetskläder högprioriterat – vi arbetar året om i alla säsonger och väder och måste kunna lita på att kläderna gör jobbet. Vi har valt Taiga som leverantör till våra kläder och använder oss av lager på lager-principen beroende på klimat. I år är vår jägmästare Therése Ivarsson med i Taigas tävling ”Sveriges bäst klädda” och vi hoppas ni vill lägga er röst på vår grymma kollega!

-Jag är utomhus största delen av veckan och det är oftast där ute i skogen som besluten måste tas. Då är det viktigt att jag inte behöver fundera på om kläderna kommer hålla och fungera. De måste vara varma, flexibla och hålla mig torr. Att ha bra arbetskläder är superviktigt för mig!

Rösta på Therése här: https://www.sverigesbastkladda.se/Skräddarsydd skötselplan åt Borås Stad

29-10-2019
Skräddarsydd skötselplan åt Borås Stad

Borås Stad är en av kommunerna i Sverige med störst skogsinnehav. 2017/2018 anlitade de Skogspartner för att utföra blå målklassning på större vattendrag och bäckar, och nyligen anlitades de återigen för att skräddarsy en skötselplan för kommunens tätortsnära skog.

-Vi har arbetat tillsammans med Borås Stad tidigare, och det känns väldigt kul att de väljer oss igen. Det här är ett specialuppdrag med fokus på rekreation och friluftsliv som kommunen vill värna om, och vi ska göra en skötselplan som är bra både för skogen och kommunens invånare, säger Mikael Nord, produktionsledare på Skogspartner.

Två planläggare från Skogspartner jobbar just nu med att planlägga skogen som i den här etappen består av 300 ha.

-Borås Stad har en stor kunskap och är vana vid att hantera sin skog, vilket ställer stora krav på oss som leverantör och gör det här till ett prestigeprojekt, säger Mikael.Skogspartner kvalitetssäkrar Billerud Korsnäs

30-09-2019
Skogspartner kvalitetssäkrar Billerud Korsnäs

Billerud Korsnäs är ett av Sveriges största skogsindustriföretag, baserat i Gävle.  Skogspartner har tagit fram ett koncept på företagsnivå till Billerud Korsnäs för kvalitetskontroll av skogsbruksplaner och gjort flera körningar på olika fastigheter, samt sammanställt instruktioner för hur Billerud Korsnäs ska göra skogsbruksplaner. De har även gjort en variant av Skogsanalysen i en enklare version.

-Det känns väldigt kul att ett stort och väletablerat skogsbolag anlitat oss, det blir en helt annan volym än när vi jobbar åt privata skogsägare. Vi har pratat mycket kring vad kvalitet är och tagit fram en kvalitetspolicy åt Billerud Korsnäs, och utför kvalitetskontroller av alla deras planer. De har gått ut brett med våra tjänster mot sina kunder, och vi ser fram emot detta långsiktiga samarbete, säger Tobias Barrstrand, vd på Skogspartner.

Kjell-Åke Hammar är köpdistriktschef på Billerud Korsnäs och nöjd med Skogspartner.

– Idag när allt annat är kvalitetskontrollerat har vi levererat planer utan någon kontroll på att dem är utförda efter de krav vi har. Nu får vi en bättre produkt som vi på ett enkelt sätt kan följa upp. Skogspartners arbete har varit mycket uppskattat och användbart.Vi presenterar: Skogspartners Advisory Board

16-09-2019
Vi presenterar: Skogspartners Advisory Board

Nyligen hölls Skogspartners första Advisory Board-möte. Gruppen består av Tobias Barrstrand, vd Skogspartner, Catrin Wirfalk, styrelseprofil och bland annat ordf. Borås Industri- och Handelsklubb, Tor-Björn Danielsson, koncernchef Hydria Group, Magnus Axelsson, förvaltare på Sperlingsholms Gods och Stjärnarps Gods, och Anders Josefsson som är förvaltare på de stora gårdarna Hulta Egendom, Nääs Slott, Uplo Egendom, Öijered Säteri och Östad Säteri.

-Det är ett handplockat gäng som ska fungera som ett bollplank och fokusera på Skogspartner 2.0 – hur vi ska utvecklas, hitta nya affärsområden och växa som rådgivande konsulter. Jag är väldigt glad och stolt över att Anders och Magnus valt att ställa upp, de har lång erferenhet, stor kunnighet och representerar de kunder vi vill rikta oss mot, säger Tobias Barrstrand, vd på Skogspartner.

Läs mer om Skogspartners Advisory Board här.Välkommen till nya Skogspartner!

12-09-2019
Välkommen till nya Skogspartner!

De senaste tiden har  Skogspartner fokuserat mer på oberoende rådgivning och sin egenutvecklade prognos Skogsanalysen. Nu lanserar de sin nya profil och hemsida.

– Bolaget har mognat och vi har gått mer mot att vara ett kompetensbolag med strategiska rådgivning, från att tidigare ha fokuserat mestadels på inventering och skogsbruksplaner, förklarar vd Tobias Barrstrand och fortsätter:

-Vi ville visa upp oss så som vi känner oss och därför re-lanserar vi nu Skogspartner med ett nytt koncept!

Allt fler stora, privata markägare har valt att anlita Skogspartner och uppdragen från skogsbolagen har också vuxit.

-Det känns bra att vi har hittat vår plats på marknaden. Numera kan vi erbjuda ett större helhetskoncept och skapa en brygga mellan det skogliga, strategi och markägaren.

Varmt välkommen att klicka dig runt, se till exempel våra case och vad våra kunder säger om oss här.Välkommen Therése!

07-05-2019
Välkommen Therése!

Skogspartner är glada över att presentera nya kollegan Therése Ivarsson! Therése är utbildad jägmästare och kommer att utgå från Boråskontoret.

-Jag har alltid varit intresserad av naturen och samhället. Skogsbruket är en oerhört stor näring och det är häftigt att få vara med och ge rådgivning kring hur man sköter sin skog. Skogspartner känns som ett gött gäng i en trevlig atmosfär, och jag är väldigt glad över att vara här!

Varmt välkommen Therése!Välkommen Daniel Uddh!

08-04-2019
Välkommen Daniel Uddh!

Skogspartner välkomnar Daniel Uddh, ny planläggare på Boråskontoret. Daniel är utbildad jägmästare via Sveriges Lantbruksuniversitet, och har tidigare arbetat med ekonomi och administration på Naturskog.

-Jag hörde talas om Skogspartner under tiden på SLU. Det känns jättebra att vara här, jag är väldigt skogsintresserad och tycker om att få arbeta utomhus.

Varmt välkommen till oss!Skeinge Säteri valde Skogsanalysen

08-01-2019
Skeinge Säteri valde Skogsanalysen

Det är fem minusgrader i Skeinge, strax söder om Osby i Hässleholms kommun. Frosten ligger prydligt på träd och gräsmatta som ett vackert julkort, och en flock hjortar som betar på ängen nedanför gården gör idyllen komplett.

Katarina Brunnström dukar upp frukost i matsalen och berättar om gårdens historia som startade redan 1640 med Gertrud Grip som lät uppföra gården.

-Hon måste ha varit en viljestark kvinna, det är en mäktig tanke att det är en ensam kvinna som byggt upp denna gård för så länge sedan, säger Katarina, nuvarande ägare av Skeinge Säteri.

Familjen Brunnström har ägt säteriet sedan 1927. Dag Brunnström tog över gården av sina föräldrar år 1999 i ett generationsskifte, och två år senare träffade han Katarina. De flyttade in i ett av gårdshusen och planerade att renovera och flytta in i huvudbyggnaden, men 2008 gick Dag hastigt bort. Plötsligt stod Katarina som ensam ägare av gården med barnen Pella och Vince.

-Det var ett självklart val för mig att fortsätta driva gården, men utan min svärfar
Åge och Mikael på Sydved hade jag aldrig tagit mig an utmaningen – och då hade mitt liv verkligen sett annorlunda ut idag. De har varit fantastiska och stöttat mig hela vägen. Mikael Östberg på Sydved har varit familjens skoglige rådgivare sedan 1997.

-Dags bortgång ställde allting på sin spets för Katarina – plötsligt stod hon där med 600 hektar produktiv skog och 10 hyreshus. Det fanns förstås olika vägar att välja, antingen att gå vidare och sälja, eller att fortsätta driva och sätta sig in i driften – och jag tycker att hon gjorde helt rätt val, säger Mikael.

Katarina har växt upp med en pappa som arbetat i skogen och själv varit avbytare på gårdar, men att förvalta en skog visste hon inte mycket om. För att få mer kunskap gick hon en intensivkurs i Skoglig introduktion på Gammelkroppa Skogsskola år 2009, och hon har sedan dess gått flera kurser, tagit körkort för röjsåg och motorsåg, och inte minst blivit aktiv i nätverket Spillkråkan.

-Det är en väldigt mansdominerad bransch, Spillkråkan är ett nätverk för kvinnliga skogsägare med 440 medlemmar i landet som ordnar föreläsningar, temadagar och konferenser. De har betytt oerhört mycket för mig, säger Katarina.

För att få en bättre bild av skogen och dess möjligheter rekommenderade Mikael henne att anlita Skogspartner för en Skogsanalys.

-Det fanns en viss oro och många frågor. Har man inte jobbat med skog innan kan det vara svårt att sätta sig in i avverkning och uttag i skogen. Skogsanalysen kunde visa Katarina hur skogsfastigheten ser ut om 30 år och ge henne en trygghet i olika beslut, säger Mikael. Skeinge Säteri karaktäriseras av stora granbestånd med inslag av bok och ek, och är dubbelcertifierat. Anders Braide på Skogspartner genomförde analysen.

-Skogen var fint skött och hade en bra balans, här handlade det om att hitta en framåtsyftande, utvecklande plan och låta skogen fortsätta vara bärkraftig. Vi pratade olika scenarier, visade hur skogen kunde vara en säkerhet och hur gården kan fortsätta utvecklas och öka i värde, förklarar Anders Braide.

Tillsammans med Tobias Barrstrand på Skogspartner höll Anders en workshop
för Mikael, Katarina och Åge där man diskuterade framtiden och gav råd om olika handlingsplaner.

-Det kändes bra att det kom någon helt utomstående och gav lite mallar, ”såhär ser det ut nu, såhär kan du göra.” Det kändes riktigt bra och jag fick en förstärkt känsla av vad som måste göras. Såhär tio år efter jag tog över känner jag mig trygg i den roll och kunskap jag har och kan fatta rätt beslut för mig.

Katarina har hela tiden varit tydlig med att hon vill förbereda för ett framtida generationsskifte, vilket Skogspartner tagit med i beräkning i analysen.

-Det handlar om att jobba i förväg och att titta på en långsiktig plan att driva skogen efter. Det går inte bara att spara skogen till barnen, då gör man nästa generation en otjänst. Vi ville visa ett aktivt sätt att driva skogen på som passar Katarina och kommande generation. Det har varit väldigt roligt att jobba tillsammans med Katarina som varit oerhört nyfiken och engagerad, säger Anders.

Katarina har projektlett och ansvarat för renoveringen av den stora huvudbyggnaden själv och familjen flyttade in 2011 efter ett och ett halvt års intensivt arbete.

-Jag hoppas av hela mitt hjärta att något av barnen ska vilja ta över en dag, de blir den femte generationen Brunnström på Skeinge säteri.

På bild: Katarina, tillsammans med Anders Braide och Mikael Östberg.Vi söker två planläggare till Halland/Västra Götaland

18-12-2018
Vi söker två planläggare till Halland/Västra Götaland

Skogspartner AB är ett expansivt företag med nära relationer till sina kunder. Vi erbjuder högkvalitativa tjänster inom skogsbruksplaner och skogsanalyser över hela Sverige, och har snabbt blivit en tillgång på marknaden genom vårt engagemang och vår personliga servicegrad. Företaget har funnits i tio år och bedriver verksamhet över hela landet med huvudkontor i Borås och lokalkontor i Falun, Ängelholm och Örebro.

Just nu befinner vi oss i en spännande fas med ökande efterfrågan på våra tjänster och produkter. Därför söker två planläggare för placering i Västra Götaland och Halland. Dina arbetsuppgifter kommer främst att vara inventering och planläggning, men du kommer också att ansvara för den lokala kontakten med kunder och samarbetspartner. Vi erbjuder ett intressant jobb med stor frihet under eget ansvar och möjlighet till personlig utveckling. Utgångspunkten är Boråskontoret, men det finns goda möjligheter att vara flexibel både med plats och arbetstider. För tjänsten i Halland gäller valfri placering.

Vi är ett härligt gäng på nio personer som arbetar i en skön atmosfär och, så långt det är möjligt, tillsammans i team.

Vi söker dig som är ansvarsfull och framåt, som vill bli en del i ett kreativt och ambitiöst team, har god IT-vana och gärna kunskaper från pcSKOG. Du har antagligen en skoglig högskoleutbildning eller motsvarande, erfarenheter från planläggning samt givetvis körkort.

Maila lite information om dig själv tillsammans med ett CV till mikael.nord@skogspartner.seSkogsanalys av Barksätter egendom till Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien

11-12-2018
Skogsanalys av Barksätter egendom till Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien

Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien är en fri och oberoende organisation som arbetar med frågor inom bland annat jordbruk, skog och skogsprodukter, fiske, miljö och naturresurser. Akademiens egendom Barksätter ligger vid sjön Bjälken i Östra Vingåkers socken strax utanför Katrineholm i Södermanland och donerades till akademien år 1983 av fru Mary Francke-Gustafson för att bevaras som ett sammanhållet sörmländskt jord- och skogsbruk. Skogspartner fick i uppdrag att utföra en Skogsanalys tillsammans med förvaltaren Jan Karlsson från Skogstjänst för att sätta en långsiktig strategi för skogsförvaltningen.

-Det är naturligtvis extra häftigt att få ett uppdrag av Kungliga Skogs- och Lantbruksakademien, de har en sammansatt styrelse med ledamöter med olika bakgrund och ingångsvinklar. Barksätter är en speciell fastighet med många intressen som ska synkas ihop, och vi hade en väldigt givande workshop tillsammans med stiftelsens förvaltningsstyrelse och ansvarig skogsförvaltare, säger Tobias Barrstrand, vd på Skogspartner.

Barksätter egendom omfattar ca 640 hektar, varav 523 hektar produktiv skogsmark och ca 100 hektar åker.

Kongl. Svenska Landtbruks-Academien instiftades 1811 och installerades den 28 januari 1813 på initiativ av dåvarande kronprinsen Carl Johan, sedermera kung Karl XIV Johan. För att markera skogsbrukets betydelse fick akademien den 1 januari 1956 namnet Kungl. Skogs- och Lantbruksakademien. Kungliga. Skogs- och Lantbruksakademien står under Hans Majestät Konungens beskydd.Välkommen till seminarium – Tema: Framtidens skogsbruk

05-11-2018
Välkommen till seminarium – Tema: Framtidens skogsbruk

Med ett innovativt och hållbart skogsbruk har skogen stora möjligheter att bidra till en hållbar samhällsutveckling. I en växande bioekonomi har skogen en av huvudrollerna. 

Välkommen att träffa oss på Skogspartner på seminarium med framtidsfokus kring skogens möjligheter tillsammans med Agro Sörmland/Agro Öst.

Så drivs skogsbruket i Sörmland år 2025

Onsdag 5 december kl. 12.00 – 16.30 på Hedenlunda slott i Flen.

Tid: onsdag 5 december kl. 12.00 – 16.30 (start med lunch)

Anmälan HÄR 

Medverkande föreläsare:

  • Magnus Berg, näringspolitiska avdelningen, Skogsindustrierna
  • Johan Freij, affärsområdeschef Skog & Lantbruk,  Danske Bank
  • Rickard Sandström, projektledare, Skogsstyrelsen

Företagspresentationer:

  • Skogspartner, Skogsanalysen: strategi kring ekonomi och långsiktig skogsförvaltning
  • Virkesbörsen, en digital marknadsplats för skogen

…samt paneldiskussion och miniutställning.

Vi ses!Träffa oss på Skogsdag i Dalstorp

18-09-2018
Träffa oss på Skogsdag i Dalstorp

Varmt välkomna att träffa oss på Skogspartner när Derome Skog bjuder in till Skogsdag i Dalstorp! Under dagen finns flera utställare inom bland annat röjning, plantering och avverkning på plats, och det anordnas tipspromenad med dryck och mat längs promenadslingan.

När: Fredagen den 21:e september
Tid: Insläpp mellan 12:00-14:00, men vi håller på mellan kl. 12:00-16:00.
Var: Ekered, Dalstorp. Koordinater X: 6 389 357 Y: 413 150