Bevent Rasch säkrar ljuddämpningen i Motala

11-08-2022
Bevent Rasch säkrar ljuddämpningen i Motala

I led med vår fortsatta satsning på ljuddämpare med dimensioneringshjälpmedel och utökad produktionskapacitet bygger vi under hösten 2022 en ny anläggning i Motala för att bättre och enklare kunna mäta ljuddämpningen på våra produkter. Den nya anläggningen kommer vara central i vidareutvecklingen av vårt erbjudande.

– Den främsta fördelen är att vi kommer kunna göra fler mätningar och testa skillnaderna mellan olika konfigurationer och nya intressanta material. Det är också spännande att koppla detta till tryckfallet, som är en minst lika viktig parameter vid framtagning av ljuddämpare, säger Anton Berner, produktutvecklare på Bevent Rasch.Teknikutbyte i samband med förärvningen av Kro Produksjon

02-08-2022
Teknikutbyte i samband med förärvningen av Kro Produksjon

Som ett led i den internationella expansionen förvärvade Bevent Rasch i början av 2022 det familjeägda norska bolaget Kro Produksjon. Redan under det första halvåret har förvärvet lett till flera konkreta resultat, inte minst ett givande teknikutbyte mellan bolagen.

– Kro Produksjon har flera produkter som kompletterar Bevent Raschs sortiment på ett mycket bra sätt och gör att kunderna kan erbjudas ännu bättre lösningar. Dessutom kan Bevent Rasch, med sin stora närvaro och omfattande kundbas i både Sverige och utlandet, nå ut och skapa kännedom om Kro Produsjons erbjudande, säger Anders Freychuss, vd på Bevent Rasch. 

Bland dessa produkter finns ett kanalkryss och estetgaller, två värdefulla problemlösare och tillskott i produktportföljen. Dessa ser Bevent Rasch kommer komplettera sortimentet väl och erbjuda kunder ännu bättre alternativ för framtidens ventilationslösningar.

– Vi ser med stor tillförsikt fram emot vad resten av det första året kommer innebära, säger Anders Freychuss, vd på Bevent Rasch. Säkra uttrycket med ESTET

28-06-2022
Säkra uttrycket med ESTET

ESTET är vårt nya arkitektoniska fasadgaller. Det är perfekt för avskärmning av tekniska installationer eller luftintag på större ytor i en fasad, eller fristående som exempelvis insynsskydd. 

Tack vare det smarta montaget kan gallret anpassas till olika former och det har inga begränsningar i bredd eller höjd. Eftersom gallret byggs ihop på plats kan stora gallerytor enkelt transporteras i platta paket.

Läs mer om ESTET här.Säkra övervakningen med FENIX

21-06-2022
Säkra övervakningen med FENIX

Övervakningssystemet FENIX är Sveriges mest användarvänliga styr- och övervakningssystem för brandspjäll. Vid funktionsfel i ett spjäll visas direkt dynamiska felsökningsbilder och korrekta åtgärdsmetoder i FENIX, så att funktionen snabbt kan säkras igen. 

Vid utvecklingen av FENIX har Bevent Rasch lyssnat på användarna och tagit fram en bruksvänlig produkt med enkel driftsättning och intuitiv, interaktiv touchdisplay som hanterar upp till 16 brandspjäll.

Läs mer om FENIX här.Uppdaterad prislista

08-06-2022
Uppdaterad prislista

På grund av kraftigt höjda priser från våra underleverantörer behövde vi tyvärr höja våra priser med start från den 2 maj med ca. 10%. Här hittar du den uppdaterade prislistan i PDF-format.
Hör gärna av dig till oss vid frågor!

För att ladda ner den uppdaterade prislistan, klicka här.Vi ses väl på Nordbygg?

21-04-2022
Vi ses väl på Nordbygg?

Nu laddar vi för fullt inför Nordbygg den 26-29 april. Mycket har hänt sedan sist och vi ser fram emot att få berätta mer om vårt förvärv av Kro Produksjon, moderniseringen av vår produktionsanläggning och visa upp flera spännande produktnyheter.

Läs mer om mässan, som är Nordens största mötesplats för bygg- och fastighetsbranschen, och skaffa din gratisbiljett här.

Vi ses i monter A42:32!Expovent vecka 14

29-03-2022
Expovent vecka 14

Nästa vecka ställer vi ut på ExpoVent. Kom och träffa oss och ställ era frågor!

4/5 Falun, Lugnets Idrottsanläggning

6/4 Karlstad, Löfbergs Arena

7/4 Örebro, Brunnsparken

Varje dag inleds med en halvtimmes föreläsning, i samarbete med Energi- och Miljötekniska föreningen, med lokal anknytning. 

Anmäl dig till ExpoVent och föreläsningen här.

Vi ses!

Foto: Ulf PalmExpovent vecka 12

15-03-2022
Expovent vecka 12

Nästa vecka ställer vi ut på ExpoVent i Småland. Kom och träffa oss och ställ era frågor!

22/3 Kalmar, Guldfågeln Arena

23/3 Växjö, Fortnox Arena

24/3 Jönköping, Huskvarna Folkets Park

Varje dag inleds med en halvtimmes föreläsning, i samarbete med Energi- och Miljötekniska föreningen, med lokal anknytning. 

Anmäl dig till ExpoVent och föreläsningen här.

Vi ses!Pluginet till MagiCad uppdaterat med nya funktioner

17-02-2022
Pluginet till MagiCad uppdaterat med nya funktioner

Vi har under den senaste tiden fortsatt utvecklingen av nya funktioner kring vårt plugin MagiCad. I samband med detta har vi även tagit fram nya instruktionsfilmer för att öka tydligheten för dig som användare. Du hittar de nya filmerna HÄR.

Behöver du support eller utbildning är du varmt välkommen att kontakta Anton Perleroth på anton.perleroth@bevent-rasch.se eller 033-236766.Reglerande brandprodukter

02-02-2022
Reglerande brandprodukter

Bevent Rasch har alltid lett utvecklingen vad gäller brandprodukter med
flera funktioner, till exempel reglerande brandspjäll för forcering, brandprodukter
med komplett VAV-funktion eller lösningar för konstant tryckhållning.

Nu finns även våra EI90-produkter BSKC9R och BSK9R i reglerande utförande
som kompletterar vårt övriga sortiment.

Läs mer här eller fråga din lokala säljare.Effektiv ljuddämpning med våra takgenomföringar

26-01-2022
Effektiv ljuddämpning med våra takgenomföringar

Du vet väl att du kan använda takgenomföringarna BRTG och BRTF som ljuddämpare?

Har man ont om plats i fläktrummet så är en takgenomföring med ljudbafflar en bra lösning. BRTG och BRTF dämpar effektivt fläktbuller till omgivningen, och ju längre takgenomföring desto bättre ljuddämpning.

Se data i våra produktblad eller i MagiCads databas.  

Hör av dig till oss om du har några frågor!Expovent flyttat till 5-7 april

17-01-2022
Expovent flyttat till 5-7 april
ExpoVent Bevent Rasch

Med anledning av den nu höga smittspridningen av Covid-19 har besluts tagit om att flytta ExpoVent i Falun, Karlstad och Örebro till 5-7 april 2022.

Vi återkommer med vidare information och bokning framöver och ser fram emot att träffa er alla när läget är stabilare. Ta hand om er!Bevent Rasch förvärvar norska Kro Produksjon A/S

12-01-2022
Bevent Rasch förvärvar norska Kro Produksjon A/S

På bild fr. vänster: Tobias Barrstrand, Tor-Björn Danielsson, Kent Østby, Anders Freychuss och Per-Magnus Magnusson.

Vi har de senaste åren intensifierat vår satsning på att bli en större internationell aktör genom att
bland annat effektivisera och utöka vår produktion, samt utveckla mer exportanpassade produkter. Som en del i att uppnå vår nya tillväxtstrategi förvärvar vi nu Kro Produksjon, en familjeägd norsk tillverkare av ventilationsprodukter inom framför allt storköksventilation.

-Kro är ett välskött familjebolag och en framgångsrik aktör på den norska marknaden med kvalitetsprodukter och gott rykte. De blir en bra partner för oss eftersom vi kompletterar och stärker varandra. Genom att kombinera dessa två företag kan vi erbjuda den nordiska marknaden en bredare produktportfölj, säger Anders Freychuss, vd på Bevent Rasch.

Kro Produksjon blir ett dotterbolag till Bevent Rasch med fortsatt produktion i Oslo. Kent Østby fortsätter sin roll som vd inom företaget som har cirka 20 anställda.
-Jag har känt till Bevent Rasch i många år, det är ett företag med hög kvalitet på sina produkter och
som har samma värderingar som oss på Kro. Vårt samarbete blir positivt för båda parter – vi har båda
kvalitetsprodukter, bra branschrelationer, kunskap och en vilja att arbeta för att ta marknadsandelar och att växa, säger Kent Østby, vd på Kro Produksjon.God Jul & Gott Nytt År!

22-12-2021
God Jul & Gott Nytt År!

2021 blev ett år fyllt av spännande uppdrag och innovationer inom bolaget. Nu ser vi fram emot 2022 och kommande projekt tillsammans med våra partners, kunder och medarbetare.

God Jul & Gott Nytt År önskar vi på Bevent Rasch. Ta hand om varandra!Invigning av vår utbyggnation

26-11-2021
Invigning av vår utbyggnation

För två år sedan tog vi det första spadtaget för utbyggnationen av vår produktionsanläggning i Motala och igår kunde vi äntligen samla alla 100 medarbetare och hålla den officiella invigningen under temat ”Redo för morgondagen” i den nybyggda fabriksdelen.  

Det händer mycket hos oss just nu och vår fabrik har växt med 8000 kvadratmeter till totalt 18 000 kvadratmeter med en helt ny lackeringsanläggning och nya toppmoderna maskiner och system för plåtbearbetning, samtidigt som vi lanserat flera nyheter och nyanställt. Vi är redo för morgondagen!Träffa oss på Expovent!

16-11-2021
Träffa oss på Expovent!
Johannes Jansson/norden.org.

Nästa vecka finns vi på plats under Expovent-mässan.

23/11 Visby, Wisby Strand Congress & Event

24/11 Stockholm, Solnahallen

25/11 Nyköping, Träffen

Läs mer och anmäl dig här!Fler montagesätt för BSKC6

03-11-2021
Fler montagesätt för BSKC6

 

Vår storsäljare brand/brandgasspjället BSKC6 är nu provad och godkänd även för vertikalt montage i kanal en bit från bjälklag.

Vid vissa installationer kan inte brandspjället monteras dikt vägg/bjälklag utan måste flyttas ut, och nu finns båda dessa montage redovisade.

Läs mer i vårt produktblad eller kontakta oss för mer information.Kostnadsfri utbildning i ventilationsprojektering

13-10-2021
Kostnadsfri utbildning i ventilationsprojektering

Vill du veta mer om hur du undviker vanliga misstag kring vattenavskiljning och tryckfall vid ventilationsprojektering? Ta chansen att anmäla dig till vår kostnadsfria Teams-utbildning den 26/10 kl. 14.00-14.45 med Thomas Skruf.

Thomas har över 20 års erfarenhet inom ventilationsbranschen och går igenom frågeställningar kring vattenavskiljning, tryckfall och design samt delar med sig av konkreta tips och lösningar. Det finns även tid att ställa egna frågor.

Missa inte denna chans! Du anmäler dig via formuläret via denna länk.ExpoVent vecka 41 – vi är på plats!

11-10-2021
ExpoVent vecka 41 – vi är på plats!

Du missar väl inte att träffa oss under ExpoVent som nu är tillbaka? ExpoVent är mötesplatsen för dig som vill hålla dig uppdaterad kring de senaste lösningarna och nyheterna inom ventilationsteknik.

Här är vi på plats under veckan:
12 oktober Luleå
13 oktober Skellefteå
14 oktober Umeå
15 oktober Östersund

Läs mer och anmäl dig här.Bättre inomhusklimat för elever på Skytteskolan med Bevent Rasch

07-10-2021
Bättre inomhusklimat för elever på Skytteskolan med Bevent Rasch

Skolan är Sveriges största arbetsplats och luftens kvalitet påverkar både koncentrationsförmåga och välmående för lärare och elever. När Skytteskolan i Högsbo, Göteborg, nu byggs om till att bli en F-9 skola för cirka 860 elever investerade man i ett bra inomhusklimat genom takhuvar, galler och ljuddämpare från Bevent Rasch. Vi har även levererat brand- och brandgasspjäll till skolan.

Planerad flytt till skolan är under vårterminen 2022. Ombyggnationen är en del av ett projekt där fler byggnationer av skolor i västra Göteborg är planerade för att tillgodose kommande elevökning – alla med fokus på välgenomtänkta ventilationslösningar.

– Med egna barn i skolan förstår jag vikten av bra inomhusluft för eleverna, och det känns bra att kunna vara med och bidra genom våra produkter, säger Niklas Johansson på Bevent Rasch.

Illustration: Fredblad ArkitekterNedladdningsbar snabbguide inom galler & takhuvar för friska fastigheter

29-09-2021
Nedladdningsbar snabbguide inom galler & takhuvar för friska fastigheter

Nyckeln till en frisk fastighet är högkvalitativ ventilation. Det finns en mängd val att se över när man ska installera ventilation, vilket påverkar hur vi människor mår och presterar men också livslängden för fastigheten.

För att hjälpa till med dessa val har våra experter arbetat fram en snabbguide inom ventilation med fokus på galler och takhuvar. Perfekt för dig som konsult, entreprenör eller fastighetsägare.

Ladda ner guiden via denna länk och scrolla längst ner på sidan. Lycka till!Hedersomnämnande luftdon i European Product Design Awards™

22-09-2021
Hedersomnämnande luftdon i European Product Design Awards™

Vi på Bevent Rasch är stolta återförsäljare av Climecons produkter för luftdon på den svenska marknaden, och vill gratulera företaget som fick ett hedervärt omnämnande i den prestigefyllda tävlingen European Product Design Awards™ 2021 för sitt luftdon VIVA.

De strömlinjeformade och moderna VIVA-spridarna för montering på vägg har designats för ett exklusivt utseende i ett samarbete mellan Climecons ventilationsexperter och inredningsarkitekten Teemu Saukkonen.

Läs mer om VIVA här.Varmt välkommen Robin Källström!

16-09-2021
Varmt välkommen Robin Källström!

Nu kan vi glatt presentera Robin Källström som stärker upp inom teknisk support på vårt kontor i Stockholm. Robin kommer tidigare från Ahlsell där han varit säljare inom klimatdivisionen.

– Jag har använt mig av Bevent Rasch produkter under mina år på Ahlsell och känt mig trygg med att veta att både produkter och service håller extremt bra kvalitet. Första tiden på Bevent Rasch har varit fantastiskt bra – jag är peppad inför framtiden! säger Robin.

Vi kan bara hålla med – varmt välkommen till oss!

Robin Källström
Teknisk support / Kalkyl
Tel: 08-54 55 12 70
robin.kallstrom@bevent-rasch.seNyhet – nya brand/brandgasspjäll

10-09-2021
Nyhet – nya brand/brandgasspjäll

Nu lanserar vi våra nya brand/brandgasspjäll med brandklass EI90S!

Det är cirkulära BSKC9 samt rektangulära BSK9 som kompletterar vårt övriga sortiment, och som alltid har vi varit noga med ett enkelt och säkert montage. Spjällen håller samma brandklass oavsett storlek och vilken typ av byggnadsdel spjället sitter i. Även monteringssättet som på BSKC9 sker från ena sidan väggen är identiskt oavsett om spjället sitter mot gipsvägg, betongvägg eller bjälklag.

Cirkulära storlekar från Ø100-630 mm och rektangulärt från 200×200 – 800×800 mm.

Läs mer om spjällen här!Förändringar i takhuvsortimentet

01-09-2021
Förändringar i takhuvsortimentet

Vi förändrar vårt takhuvsortiment.

Våra takhuvar BRFH, BRIH och BRKH utgår nu som standardprodukter och ersätts av våra DELTA-huvar.

DELTA är en bättre produkt och lagerläggs i flera storlekar.

BRFH, BRIH, BRKH går fortfarande att tillverka som specialbeställning.

Kontakta oss vid frågor!ExpoVent vecka 34

16-08-2021
ExpoVent vecka 34

Under nästa vecka kan ni träffa oss på ExpoVent i Helsingborg, Malmö och Kristianstad.

24/8 Helsingborg, Sundspärlan

25/8 Malmö, Stadionmässan

26/8 Kristianstad, Krinova Science Park

Anmäl dig här!Nytt luftdon – VIVA

01-07-2021
Nytt luftdon – VIVA

Vår samarbetspartner CLIMECON har tagit fram ett nytt luftdon för väggmontage med modern design.

Donet finns både för tilluft och frånluft samt med blinddel så det kan monteras i långa längder för ett stilfullt montage.

Bakom gallerdelen finns vridbara dysor för att spridningsbilden skall kunna optimeras.

Läs mer om VIVA här.Uppdateringar i Bevent Rasch plugin för takhuvar

28-06-2021
Uppdateringar i Bevent Rasch plugin för takhuvar

I vår senaste version av pluginet för MagiCAD för AutoCAD har följande uppdateringar gjorts:

 • Nya produkter i pluginet:
  • DELTA-DA – dubbel avluftshuv för stora flöden
  • DELTA-DU – dubbel uteluftshuv för stora flöden
  • DELTA-RA – reglerande avluftshuv för stora flödesvariationer
  • DELTA-RK – reglerande kombihuv för stora flödesvariationer
 • Stöd för användning av UCS-koordinatsystem tillagt
 • Produktbeteckningen för takhuvar valda i pluginet följer automatiskt med som default User Code i MagiCAD
 • Separata produktbeteckningar/User Codes kan väljas för takgenomföringar
 • Ny funktion: Automatiskt genererad fritext för huv och takgenomföring som baseras på produktpaketets egenskaper. Funktionen är valfri att använda, man kan alltså som användare själv välja om den ska genereras eller inte.

Den nya funktionen för automatiskt genererade fritexter sparar tid och beskriver tydligt det importerade produktpaketet.

Bevent Rasch plugin för takhuvar och ljuddämpare finns att ladda ner här eller i MagiCADs Plugin Manager.Brandskydd – vi vet vad vi pratar om

23-06-2021
Brandskydd – vi vet vad vi pratar om
Brandskydd Bevent Rasch

Bevent Rasch har tillverkat och levererat brandspjäll till den svenska ventilationsmarknaden i närmare 40 år – hela tiden med teknik, kvalitet och support i fokus. Vi bryr oss verkligen om att brandskyddet fungerar, och vill underlätta för alla inblandade i kedjan genom att förenkla arbetet för en säker och enkel projektering, installation och förvaltning. Genom åren har vi haft unika egenskaper för att säkerställa just detta. Vi lanserade de första kontrollenheterna med automatiskt funktionstest i början av 90-talet och vi var även först med integrerade fästelement på spjällen för korrekt montering. Regelverken har ändrats genom åren och vi har skaffat oss en gedigen kompetens inom brandskydd som vi gärna delar med oss av till våra kunder. Denna kompetens har vi även använt i vårt deltagande i internationellt arbete med brandstandarder och svenska handböcker, vi är till exempel leverantör av brandspjällen till Londons tunnelbana sedan 20 år tillbaka där de ständigt ser över och uppgraderar säkerhetsnivån.

Vilket brandspjäll ska man välja?

Som ett av ganska få länder i Europa använder vi i Sverige både brandgasspjäll (E-klassade spjäll) för skydd mot heta brandgaser och brand/brandgasspjäll (EI-klassade spjäll) för skydd mot både heta brandgaser och värmespridning. Installationen kan skilja sig åt på flera sätt men en generell skillnad är att brand/brandgasspjällen i sig själva upprätthåller hela brandklassen genom exempelvis en EI-60 vägg. Ett brandgasspjäll kompletteras i regel med isolering på kanalen, sprinkler etcetera för att hindra värmespridning. Monteringen av spjällen är helt avgörande för att uppnå brandklassen. Montaget ska vara identiskt med det som har brandprovats för att erhålla en godkänd, CE-märkt installation. Detta har vi jobbat med under många år för att förenkla projektering, montering, besiktning och inte minst i bruksskedet. Resultatet är att våra brandspjäll håller en och samma brandklass oavsett montage, oavsett storlek och oavsett vilken typ av byggnadsdel spjället sitter i. Även monteringssättet är identiskt oavsett om spjället sitter mot gipsvägg, betongvägg eller bjälklag. Vi känner ett ansvar för helheten och bryr oss om att det blir rätt!

Förhoppningsvis lever brandspjällen ett anonymt liv under byggnadens livscykel och behöver inte göra det de är designade för. Dock behöver man veta att de fungerar om det behövs. I Sverige har vi sedan decennier en säkerhetsnivå där vi automatiskt funktionstestar spjällen regelbundet (praxis var 48 timma). Skulle funktionen fallera av någon orsak larmar automatiken om detta. I vårt senaste tillskott i styr och övervakning FENIX har vi främst tittat ur brukarperspektivet -förutom enkel driftsättning har enheten en interaktiv touchdisplay som direkt talar om ifall något spjäll inte fungerar och vad som är den korrekta åtgärden för att avhjälpa felet.Bevent Rasch bakom Göteborgs senaste restaurangsatsning

11-06-2021
Bevent Rasch bakom Göteborgs senaste restaurangsatsning
BILD: OKIDOKI

Under valborgsmässoafton öppnade restaurang Skanshof i Göteborg, stadens senaste snackis. Bevent Rasch har levererat samtliga ljuddämpare, spjäll, galler och takhuvar till projektet som består av fyra restauranger och ett storkök.

-Samarbetet med Bevent Rasch har fungerat väldigt bra, både vi och kockarna är väldigt nöjda, säger Peter Hidenbäck, delägare på KiWi-gruppen som är entreprenör för projektet.

Projektet har fått stor medial uppmärksamhet och restaurangerna drivs av Göteborgsfamiljen som vill sätta Skanstorget på kartan.

-Vi har varit jobbat tätt ihop med både konsult och entreprenör med att hitta rätt produkter under byggets gång. Jag gillar hur KiWi-gruppen arbetar och att vi är mer som partners under projekts gång, säger Niklas Johansson på Bevent Rasch.

KiWi-gruppen startades sommaren 2019 och har snabbt vuxit från tre personer till en koncern med 32 anställda och en omsättning på 100 miljoner.

-Vi har som vision att vara mer än bara en leverantör och vill jobba med förtroendekunder. Skanshof är ett ”Bevent Rasch-projekt” i mångt och mycket och vi har flera andra projekt planerade framöver, både inom restaurang- och skolvärlden. Bevent Rasch har ett gott renommé i branschen och jag har stort förtroende för deras produkter, säger Peter.