Bevent Rasch säkrar ljuddämpningen i Motala

11-08-2022
Bevent Rasch säkrar ljuddämpningen i Motala

I led med vår fortsatta satsning på ljuddämpare med dimensioneringshjälpmedel och utökad produktionskapacitet bygger vi under hösten 2022 en ny anläggning i Motala för att bättre och enklare kunna mäta ljuddämpningen på våra produkter. Den nya anläggningen kommer vara central i vidareutvecklingen av vårt erbjudande.

– Den främsta fördelen är att vi kommer kunna göra fler mätningar och testa skillnaderna mellan olika konfigurationer och nya intressanta material. Det är också spännande att koppla detta till tryckfallet, som är en minst lika viktig parameter vid framtagning av ljuddämpare, säger Anton Berner, produktutvecklare på Bevent Rasch.Teknikutbyte i samband med förärvningen av Kro Produksjon

02-08-2022
Teknikutbyte i samband med förärvningen av Kro Produksjon

Som ett led i den internationella expansionen förvärvade Bevent Rasch i början av 2022 det familjeägda norska bolaget Kro Produksjon. Redan under det första halvåret har förvärvet lett till flera konkreta resultat, inte minst ett givande teknikutbyte mellan bolagen.

– Kro Produksjon har flera produkter som kompletterar Bevent Raschs sortiment på ett mycket bra sätt och gör att kunderna kan erbjudas ännu bättre lösningar. Dessutom kan Bevent Rasch, med sin stora närvaro och omfattande kundbas i både Sverige och utlandet, nå ut och skapa kännedom om Kro Produsjons erbjudande, säger Anders Freychuss, vd på Bevent Rasch. 

Bland dessa produkter finns ett kanalkryss och estetgaller, två värdefulla problemlösare och tillskott i produktportföljen. Dessa ser Bevent Rasch kommer komplettera sortimentet väl och erbjuda kunder ännu bättre alternativ för framtidens ventilationslösningar.

– Vi ser med stor tillförsikt fram emot vad resten av det första året kommer innebära, säger Anders Freychuss, vd på Bevent Rasch. Sommarens bästa lästips från Hydria Group

06-07-2022

Studier visar att det finns flera fördelar med att läsa fysiska böcker, tidningar och tidskrifter, jämfört med att läsa på skärm. Därför vill vi passa på att tipsa om riktigt bra sommarläsning. I vecka 26, 2022 utkom nämligen ett nytt nummer av populära Hydrianytt.

Magasinet Hydrianytt är en tidskrift som ges ut av Hydria Group, där Hydria Water, Bevent Rasch, Rasch, Front, Skogspartner, Hydria Fastigheter och Aqua Event ingår.

Förutom att magasinet är en uppskattad intern nyhetskanal så har Hydrianytt en omfattande och trogen läsekrets utanför koncernen.

Skicka ett mail till hydrianytt@hydria.se för att beställa ett eget ex av Hydrianytt att läsa i hängmattan, på stranden, i stugan eller husbilen, eller precis där du helst vill koppla av på semestern.Sneak peek inför Hydria Waters lansering av patenterade Wash Press Gamma

29-06-2022

Hydria Waters patent för den revolutionerande avskiljningslösningen Wash Press Gamma WPG är nu registrerat. Produkten, som lanseras efter sommaren, förbättrar avsevärt både avskiljning och kompaktering och därmed även ekonomin i renshanteringen.   

 – Vi ser fram emot att snart få presentera denna patenterade lösning mer i detalj. Redan nu kan vi avslöja att Wash Press Gamma optimerar utnyttjandet av kraften i befintliga anläggningar och därmed skapar ökad kundnytta, säger Andreas Riedel, CTO, Hydria Water. 

Nyfiken? Kontakta oss gärna så berättar vi mer.  Säkra uttrycket med ESTET

28-06-2022
Säkra uttrycket med ESTET

ESTET är vårt nya arkitektoniska fasadgaller. Det är perfekt för avskärmning av tekniska installationer eller luftintag på större ytor i en fasad, eller fristående som exempelvis insynsskydd. 

Tack vare det smarta montaget kan gallret anpassas till olika former och det har inga begränsningar i bredd eller höjd. Eftersom gallret byggs ihop på plats kan stora gallerytor enkelt transporteras i platta paket.

Läs mer om ESTET här.Driftsäkra maskiner minimerar risk för stopp

22-06-2022

Hydria Waters produkter är utvecklade och byggda med innovativ teknik som gör dem till driftsäkra, effektiva komponenter i avskiljningsanläggningar. Hög kvalitet ger säkrare drift, optimal funktion, bättre arbetsmiljö och ökad teknisk livslängd. 

Med innovativ teknik och genomtänkta helhetslösningar inom mekanisk avskiljning får våra kunder bättre kontroll på verksamheten samtidigt som risken för driftstopp minimeras. Om något ändå går fel finns vi där för att tillhandahålla service och stöd till anläggningarna och maskinerna vi levererat.

Med fokus på att kontinuerligt utöka utbudet av service- och underhållstjänster, såsom våra Trygghetsavtal, ger vi anläggningar och maskiner de bästa förutsättningarna för en lång och hållbar teknisk livslängd, så att de kan omvandla avloppsvatten till resurser under många år framöver.Säkra övervakningen med FENIX

21-06-2022
Säkra övervakningen med FENIX

Övervakningssystemet FENIX är Sveriges mest användarvänliga styr- och övervakningssystem för brandspjäll. Vid funktionsfel i ett spjäll visas direkt dynamiska felsökningsbilder och korrekta åtgärdsmetoder i FENIX, så att funktionen snabbt kan säkras igen. 

Vid utvecklingen av FENIX har Bevent Rasch lyssnat på användarna och tagit fram en bruksvänlig produkt med enkel driftsättning och intuitiv, interaktiv touchdisplay som hanterar upp till 16 brandspjäll.

Läs mer om FENIX här.Group Controller till Hydria Group

20-06-2022

Vi är ett familjeägt bolag med korta beslutsvägar och dynamisk ledning. Under 2021 och 2022 har Hydria Group fortsatt genomföra framgångsrika projekt som maskininvesteringar, innovativa patent, utbyggnationer, fabriksflytt samt gjort koncernens hittills största förvärv, norska Kro Produksjon A/S. Hydria investerar också kontinuerligt i medarbetarutveckling och friskvård, bland annat genom initiativen Hydria Academy och Hydria MåBra. Vi söker nu dig som vill vara med på vår fortsatta resa och tillsammans med oss skapa förutsättningar för långsiktig tillväxt i våra bolag. 

Är du en driven, affärsorienterad ekonom med erfarenhet och resultat från en likvärdig roll som nu är redo att axla ett övergripande ansvar i ett växande koncernbolag? Då kan du vara vår nya Group Controller.

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och har minst 5 års relevant erfarenhet som Business Controller, gärna inom tillverkande bolag. Du drivs av att agera affärsmässigt stöd och vara involverad på flera nivåer för att skapa förutsättningar för effektivitet och lönsamhet i hela kedjan. Du kommer att arbeta tätt ihop med koncernchefen, med koncernens CFO samt vd:ar i koncernbolagen. Dessutom innebär rollen att vara bollplank och kravställare gentemot dotterbolagen.

Ekonomi- och verksamhetsstyrning är ljuv och självspelande musik i dina öron och du bör ha erfarenhet från rationaliserings- eller effektiviseringsprojekt. Vidare har du erfarenhet från arbete med olika affärssystem och analysverktyg.

Som person är du analytisk, resultatorienterad, engagerad och målmedveten. Du kan hantera stora mängder information, du ser samband och kan växla perspektiv mellan helhet och detaljer. Med hög integritet och god kommunikativ förmåga bygger du goda relationer såväl internt som externt och du har ett positivt mindset. Prestigelöshet och teamwork genomsyrar ditt arbetssätt, samtidigt som du är självgående och effektiv och levererar inom uppsatta tidsramar. Du är bra på att tydligt och pedagogiskt förmedla förväntningar, fakta och information till medarbetare och externa parter.

 

Resor till dotterbolagen ingår i tjänsten.

Du är flytande i både svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt.

Placering: Borås

 

Känner du igen dig och vill vara med på vår långsiktiga tillväxtresa? Välkommen med din ansökan till denna spännande roll där du får möjlighet att bidra till att skapa effektivitet och lönsamhet i Hydria Groups samtliga koncernbolag.

Ansökningar kommer att behandlas löpande. Tillträde enligt överenskommelse.

Frågor om tjänsten besvaras av Ulf Segerström, 070-555 96 80, rekrytering@hydriagroup.seKompetens tillvaratas och tekniksynergier skapas i Hydria Waters sammanslagning

17-06-2022

När Hydria Water 2021 valde att samla sina varumärken Mellegård & Naij och VA Teknik Sweden under säljbolagets namn blev tre bolag till ett och tillverkningen flyttades till en modern produktionsanläggning i Viared utanför Borås. Syftet med sammanslagningen var alltid att stärka och förbättra helhetserbjudandet till kunden, genom smartare processer, samlad produktutveckling och tillvaratagande av synergieffekter och kompetens.

– När det nu blivit dags att summera sammanslagningen kan vi konstatera att vi har uppnått våra övergripande mål med fusionen på alla nivåer. Förutom att vi har byggt en produktionsanläggning i världsklass och framgångsrikt flyttat tillverkningen dit har vi också lyckats ta vara på den stora kompetens som finns i bolaget, inte minst genom starten av vårt Kompetenscenter i Skövde, säger Robert Bjursten, vd Hydria Water.

Mellegård & Naijs specialområde var produkter och lösningar för avloppsanläggningars inloppssida och

VA Teknik Swedens specialkompetens låg inom slamhantering, bassänger med mera. I och med sammanslagningen av bolagen samlas nu all kompetens i en utvecklingsavdelning, vilket gör att det blir en effektivare process när kundanpassade helhetslösningar tas fram.

– Vi kommer kunna arbeta mer effektivt och holistiskt med kundunika lösningar när alla kompetenser samverkar i ett och samma bolag. Den stora tekniska kompetens som fanns i både Mellegård & Naij och VA Teknik Sweden har nu koncentrerats till en heltäckande utvecklingsavdelning, där vår nya teknikhub i Skövde blir en viktig pussel-bit, säger Robert Bjursten.

Mattias Ahlstrand, Mechanical Design Engineer och platsansvarig på Hydria Waters Kompetenscenter i Skövde, bekräftar att sammanslagningen är lyckad, även om den inneburit en stor omställning och mycket arbete. Dels med fysisk flytt till nya lokaler, dels implementering av nya digitala system för säkerställande av tillgång till ritningar och annan dokumentation om kundanläggningarna.

– Det bästa är att vi nu blir ett bolag, det underlättar mycket jämfört med tidigare. Nu kan vi fokusera framåt och göra det vi är bäst på, att utveckla kundunika och hållbarhetsoptimerade helhetslösningar för avloppsanläggningar åt våra kunder i Sverige och utlandet, säger Mattias Ahlstrand.

I samband med sammanslagningen fick samtliga anställda i produktionen på den tidigare anläggningen

i Skövde nya arbeten, utan behov av omställningsåtgärder.

– Vi är oerhört glada att alla våra tidigare anställda kunde gå vidare till nya jobb. Det är ett bra kvitto på hur hög kompetens vi har inom organisationen, säger Robert Bjursten.Hydria Water presenterar en ny generation sandtvättar

10-06-2022

För att vidareutveckla och förbättra produkterbjudandet inom sandtvättar och mekanisk avskiljning har Hydria Water samarbetat med Alpha Solutions, ett ledande företag inom CFD (Computational Fluid Dynamics). Syftet med samarbetet var att genom simulering ytterligare förbättra processerna för avskiljning och tvättning och utveckla en lösning som optimerar kundens vattenreningsprocesser.    

Genom avancerade simuleringar har precisa tekniker för fluidisering tagits fram och implementerats i maskinerna. Resultatet, en ny marknadsunik lösning för sandtvättens inlopp som ökar såväl effektiviteten som renhetsgraden i processen. Uppdateringen kommer också att vara tillgänglig för alla installerade sandtvättar, i form av ett ombyggnadskit.     

– Genom smart innovation och fokus på våra kunders behov har Hydria Water skapat en bättre lösning för att avskilja vatten, utan att rörliga delar eller membran behövs. Den nya lösningen bidrar också till förlängd hållbarhet hos maskinerna samt minskat behov att byta ut slitdelar. På så sätt bidrar Hydria Waters uppdaterade sandtvättslösning till ökad hållbarhet för våra kunder, säger Andreas Riedel, CTO, Hydria Water.    

Vill du veta mer om vår nya sandtvätt? Hör gärna av dig till oss så berättar vi mer! Uppdaterad prislista

08-06-2022
Uppdaterad prislista

På grund av kraftigt höjda priser från våra underleverantörer behövde vi tyvärr höja våra priser med start från den 2 maj med ca. 10%. Här hittar du den uppdaterade prislistan i PDF-format.
Hör gärna av dig till oss vid frågor!

För att ladda ner den uppdaterade prislistan, klicka här.Från avloppsvatten till resurs

31-05-2022

Hydria Water är en del av att omvandla avloppsvatten till resurs. Med en stark strävan mot att skapa en renare värld är vi en partner för ökad hållbarhet i vattenreningsprocesser i verksamheter och samhällen, där vi hjälper våra kunder att möta växande behov av vattenrening.

Med Hydria Waters högkvalitativa produkter och lösningar som en del av vattenreningsprocessen kan avloppsvatten återställas till sitt naturliga tillstånd och åter bli en värdefull resurs.

Såväl produktutveckling som tillverkning finns i Sverige. Med våra lösningar för mekanisk vattenavskiljning kan ni uppnå morgondagens vattenrening redan idag.Goda synergier när eftermarknad och försäljning samarbetar

25-05-2022

När det kommunägda bolaget Roslagsvatten behövde rusta upp sin anläggning i Blynäs fick Hydria Water åter förtroendet att genomföra såväl besiktning som leverans av nya delar.

– De senaste åren har Hydria Water levererat bland annat skrapspel, galler och spridare till Roslagsvattens olika anläggningar, samt ansvarat för löpande service. Vid en ordinarie servicebesiktning på Blynäs-anläggningen upptäcktes att bland annat tre kedjeskrapspel behövde renoveras, säger Jörgen Edelman, Service Manager, Hydria Water.

– Tack vare gott samarbete med Roslagsvattens personal i Blynäs och smidiga processer internt kunde Hydria Water snabbt få såväl förslag, offert och reservdelar på plats och minska risken för driftavbrott, berättar Johan Fritz, Technical Account Manager, Hydria Water.

Roslagsvatten uppmärksammade Hydria Waters snabba insats i ett berömmande inlägg på LinkedIn, ett fint kvitto på att engagemang, kunskap och service skapar kundnytta både på kort och lång sikt.Din långsiktiga partner inom vattenrening

13-05-2022

Hydria Water är en långsiktig partner för hållbar verksamhet inom vattenreningsprocesser. Genom närhet och dialog förser vi våra kunder med processanpassade helhetslösningar med fokus på kvalitet, trygghet och service-

Med egen tillverkning, hög kompetens och stor innovationsvilja guidar och hjälper vi verksamheter med mekanisk vattenrening, och blir därmed en del av att omvandla avloppsvatten till en resurs.

Sammanslagningen av VA Teknik Sweden och Mellegård & Naij med Hydria Water samlar hela erbjudandet och skapar ännu bättre förutsättningar för oss att kunna hjälpa våra kunder att lyckas med hållbara vattenreningsprocesser.Hydria Water har uppgraderat Finspångs Tekniska Verk

02-05-2022

Finspångs Tekniska Verk har utökat kapaciteten på sin grovrening på Axsäter avloppsreningsverk för att leva upp till nuvarande flödeskrav.

Den nya grovreningen klarar av 2000 m3/h och utöver nya galler har även tillhörande renspress och rivare installeras. Hydria Water tecknade avtal med Aquasvea och har levererat två trappstegsgaller, två tvättpressar och två rivare med tillhörande styrskåp. Vid installation av den nya grovreningen har Hydria Waters mobila containerlösning använts för att hantera den tillfälliga driften. Hydria Water stod även för montage, driftsättning och utbildning av levererad utrustning.Vi ses väl på Nordbygg?

21-04-2022
Vi ses väl på Nordbygg?

Nu laddar vi för fullt inför Nordbygg den 26-29 april. Mycket har hänt sedan sist och vi ser fram emot att få berätta mer om vårt förvärv av Kro Produksjon, moderniseringen av vår produktionsanläggning och visa upp flera spännande produktnyheter.

Läs mer om mässan, som är Nordens största mötesplats för bygg- och fastighetsbranschen, och skaffa din gratisbiljett här.

Vi ses i monter A42:32!Ny koncernchef i Hydria Group

11-04-2022

Den 11 april tillträder Tobias Barrstrand posten som vd för koncernen Hydria Group AB. Tobias efterträder Tor-Björn Danielsson.

-Det är med stor ödmjukhet jag tar mig an rollen som koncernchef i Hydria Group. En koncern med engagerade medarbetare som vill göra skillnad. Det känns naturligt att ta nästa steg i generationsskiftet, och att nu gå in mer operativt och fortsätta bygga en stark koncern och företagskultur som min pappa, Micael Barrstrand, grundade 1994, säger Tobias Barrstrand.

Tobias efterträder Tor-Björn Danielsson som varit vd för koncernen i sju år, och som nu går vidare mot nya utmaningar.

-Vi tackar Tor-Björn för ett engagerat ledarskap som bidragit till koncernens utveckling, inte minst inom innovation och hållbarhet, säger Tobias Barrstrand.

Läs mer i pressreleasen

 Trygghetsavtal för en hållbar framtid

11-04-2022

Vi strävar alltid efter att vara en helhetspartner till våra kunder och att erbjuda hållbara lösningar. Därför har vi tagit fram ett Trygghetsavtal till både befintliga och nya kunder för att förse med underhåll och reparationer som förebygger plötsliga driftstopp. Dessutom förlänger detta maskinernas livstid.

I kombination med detta är vårt eftermarknadsteam alltid redo med sina servicebilar för att tillgodose våra kunder med service och expertis för att långsiktigt skapa en mer hållbar framtid. Vi finns alltid nära till hands och skulle det uppstå funderingar är du varmt välkommen att kontakta oss!VA-mässan 29-31 mars

29-03-2022

Nu finns vi på plats i monter B01:92 på Elmia i Jönköping under årets upplaga av VA-mässan! Kom gärna förbi och upptäck nya Hydria Water och låt oss berätta mer om vårt helhetserbjudande. Mässan är dessutom en bra nätverksplats för dig som verkar inom branschen.

Kom ihåg att du behöver registrera ditt besök innan du anländer. Det är kostnadsfritt och görs här: https://www.elmia.se/va-massan/for-besokare/entrebiljett/

Hoppas vi ses!Expovent vecka 14

29-03-2022
Expovent vecka 14

Nästa vecka ställer vi ut på ExpoVent. Kom och träffa oss och ställ era frågor!

4/5 Falun, Lugnets Idrottsanläggning

6/4 Karlstad, Löfbergs Arena

7/4 Örebro, Brunnsparken

Varje dag inleds med en halvtimmes föreläsning, i samarbete med Energi- och Miljötekniska föreningen, med lokal anknytning. 

Anmäl dig till ExpoVent och föreläsningen här.

Vi ses!

Foto: Ulf PalmExpovent vecka 12

15-03-2022
Expovent vecka 12

Nästa vecka ställer vi ut på ExpoVent i Småland. Kom och träffa oss och ställ era frågor!

22/3 Kalmar, Guldfågeln Arena

23/3 Växjö, Fortnox Arena

24/3 Jönköping, Huskvarna Folkets Park

Varje dag inleds med en halvtimmes föreläsning, i samarbete med Energi- och Miljötekniska föreningen, med lokal anknytning. 

Anmäl dig till ExpoVent och föreläsningen här.

Vi ses!Pluginet till MagiCad uppdaterat med nya funktioner

17-02-2022
Pluginet till MagiCad uppdaterat med nya funktioner

Vi har under den senaste tiden fortsatt utvecklingen av nya funktioner kring vårt plugin MagiCad. I samband med detta har vi även tagit fram nya instruktionsfilmer för att öka tydligheten för dig som användare. Du hittar de nya filmerna HÄR.

Behöver du support eller utbildning är du varmt välkommen att kontakta Anton Perleroth på anton.perleroth@bevent-rasch.se eller 033-236766.Ny styrelseledamot som vill utveckla Skogspartners digitala resa

10-02-2022
Ny styrelseledamot som vill utveckla Skogspartners digitala resa

Vi har nu äran att hälsa Mikael Zachrisson varmt välkommen som ny ledamot i Skogspartners styrelse. Mikael har gedigen erfarenhet inom branschen och har besuttit roller som bland annat regionchef och vd på några av Sveriges större skogliga bolag. Med sina kunskaper inom skogsverksamhetens koppling till IT blir han ett starkt tillskott i styrelsen.

– Mikael blir en viktig person i vår digitala resa som syftar både till kundens och verksamhetens behov. Vi har haft bra inledande diskussioner och ser positivt på framtiden för Skogspartner, säger Johan Johansson, VD på Skogspartner.Reglerande brandprodukter

02-02-2022
Reglerande brandprodukter

Bevent Rasch har alltid lett utvecklingen vad gäller brandprodukter med
flera funktioner, till exempel reglerande brandspjäll för forcering, brandprodukter
med komplett VAV-funktion eller lösningar för konstant tryckhållning.

Nu finns även våra EI90-produkter BSKC9R och BSK9R i reglerande utförande
som kompletterar vårt övriga sortiment.

Läs mer här eller fråga din lokala säljare.Förnyat förtroende hos Göteborgs stift

19-01-2022
Förnyat förtroende hos Göteborgs stift

Efter ett förnyat förtroende har vi fått äran att återuppta vårt samarbete med Göteborgs stift. Detta i ett större projekt under hela 2022 med fokus på revidering av en del av stiftets skogsbruksplaner för att säkerställa att de uppfyller gällande certifieringskrav. I projektet ingår hela 7500 hektar skog fördelat på 40 fastigheter.

Att certifiera skogen är i grunden frivilligt men väldigt vanligt bland större bolag och ägare då det fungerar som en kvalitetsstämpel för ett hållbart skogsbruk. Dessutom underlättar det vid försäljning av virke.

Nyfiken på att veta mer om certifiering? Hör gärna av dig!  Hydria Group växer genom förvärv i Norge

12-01-2022

På bild fr. vänster: Tor-Björn Danielsson, Tobias Barrstrand, Kent Østby, Per-Magnus Magnusson och Anders Freychuss .

Bevent Rasch AB, som ingår i Hydria Group, har tecknat avtal med Kro Produksjon A/S och dess huvudägare om förvärv av aktierna i Kro. Förvärvet genomförs som en del i att uppnå Bevent Rasch nya tillväxtstrategi.

Bevent Rasch har de senaste åren intensifierat sin satsning på att bli en större internationell aktör genom att bland annat effektivisera och utöka sin produktion samt utveckla mer exportanpassade produkter. Förvärvet av Kro Produksjon genomförs som en del i att uppnå Bevent Rasch nya tillväxtstrategi.
-Kro är ett välskött familjebolag och en framgångsrik aktör på den norska marknaden med kvalitetsprodukter och gott rykte. De blir en bra partner för oss eftersom vi kompletterar och stärker varandra.Genom att kombinera dessa två företag kan vi erbjuda den nordiska marknaden en bredare produktportfölj, säger Anders Freychuss, vd på Bevent Rasch.

Kro Produksjon blir ett dotterbolag till Bevent Rasch med fortsatt produktion i Oslo. Kent Østby fortsätter sin roll som vd inom företaget.
-Jag har känt till Bevent Rasch i många år, det är ett företag med hög kvalitet på sina produkter och som
har samma värderingar som oss på Kro. Vårt samarbete blir positivt för båda parter – vi har båda kvalitetsprodukter, bra branschrelationer, kunskap och en vilja att arbeta för att ta marknadsandelar och att växa,
säger Kent Østby, vd på Kro Produksjon.God Jul & Gott Nytt År önskar vi på Skogspartner!

21-12-2021
God Jul & Gott Nytt År önskar vi på Skogspartner!

Vi har haft ett händelserikt år med spännande projekt runt om i landet, föreläsningar för skogliga studenter och givande möten med skogsägare. Dessutom har vi fått välkomna flertalet nya kollegor och vår nya vd till vårt team. Nu ser vi fram emot kommande år med nya utmaningar och äventyr tillsammans.

Vi har haft ett händelserikt år med spännande projekt runt om i landet, föreläsningar för skogliga studenter och givande möten med skogsägare. Dessutom har vi fått välkomna flertalet nya kollegor och vår nya vd till vårt team. Nu ser vi fram emot kommande år med nya utmaningar och äventyr tillsammans.

Vi önskar er en fin ledighet och bra start på 2022!Villa till salu för 1 krona i Sparsör

14-12-2021

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Drömmer du om att renovera ett äldre hus? Nu finns chansen att ta över sjökapten Fredrik Möllers villa från 1922. Villan ligger i Sparsör utanför Borås, du ansvarar själv för att hämta och transportera villan till egen tomt senast våren/sommaren 2022.

Nu växer ett nytt bostadsområde fram utmed väg 42 när Hydria Fastigheter planerar ett antal radhus, parhus och lägenheter som ska binda samman Fristad och Sparsör. För att ta tillvara på allt på bästa sätt säljer nu fastighetsföretaget en befintlig villa på området för avhämtning.
-Ett viktigt ledord för oss är hållbarhet och bevarande, både i hur vi bygger det nya området och i hur vi tar hand om befintlig miljö och natur. Vi hoppas att vi ska hitta en intressent med egen tomt som vill renovera och återställa villan, i stället för att behöva riva den. Många originaldetaljer är bevarade och villan har inte renoverats i modern tid. Det finns bland annat tre kakelugnar, och med tid och tålamod ska man nog kunna återställa villan till sina forna glansdagar, säger Andreas Barrstrand, vd för Hydria Fastigheter.

Se mer bilder och läs mer information om villan här:  www.blocket.se/annons/alvsborg/bostad_skankes_for_1_kr/98814596

 

Historian om Otago

Villan uppfördes av Fredrik Möller (född 1858) som gick till sjöss redan som 18-åring och tog sin styrmans och kaptensexamen vid Navigationsskolan i Göteborg som 23-åring. Därefter arbetade han på olika brittiska rederier. Efter en förlisning i Stilla havet där han i sista stund blev räddad, avslutade han sin sjömanskarriär och bosatte sig i Otaki på Nya Zeelands nordö och ägnade sig bland annat åt guldgrävning, öppnade guldsmedsaffär och bedrev fåravel. År 1897 gifte han sig med nyazeeländska Ruihana Skipwith i Otaki, och tillsammans fick de sonen Henry år1899. Paret separerade efter några år och 1914 återvände Fredrik ensam till Sverige.

År 1918 gifte han sig med Anna Abrahamsson och paret bosatte sig i Sjömarken där de fick döttrarna Ruth och Febe år 1920 och 1921. Familjen flyttade runt och hyrde bland annat in sig i Gästgivargården i Fristad innan Fredrik köpte tomten i Sparsör av lantbrukare, och lät uppföra villan ”Otago” som tros vara en omskrivning av hans tidigare bostadsort på Nya Zeeland – Otaki. Fredrik avled vid 91 års ålder den 27 maj 1949, och frun Anna bodde kvar i villa Otago till år 1957 då hon flyttade till ett modernare hus innan hon avled 1962.

Källa: Fristad Hembygdsföreninng, ”Kapten C F Möller, en berest Fristadbo” av Bertil Thulin.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]Skogspartner upprättar ny skogsbruksplan åt Jönköpings kommun

26-11-2021
Skogspartner upprättar ny skogsbruksplan åt Jönköpings kommun

Vi är väldigt glada och stolta över att få presentera ett av våra större projekt hittills som vi under hösten kommer starta igång. För Jönköpings kommun har vi fått i uppdrag att arbeta fram en ny grön skogsbruksplan där vi beaktar såväl produktion som värden för naturvård, rekreation och tätortsnära friluftsliv.

Uppdraget omfattar ca 5300 ha skogsmark och flera av våra medarbetare kommer involveras i projektet under det närmsta året. Vi på Skogspartner har lång erfarenhet av att upprätta skogsbruksplaner i nära samarbete med olika kommuner och vi är otroligt glada över detta förtroende.Skogspartner söker planläggare – bli en del av vårt team!

09-11-2021
Skogspartner söker planläggare – bli en del av vårt team!

Skogspartner är ett privat, fristående och oberoende kompetensbolag som fokuserar på skoglig rådgivning.

Vi ser nu en kraftigt ökad efterfrågan på våra tjänster och söker därför ytterligare kollegor till vårt kunniga team! Vi letar efter dig som vill arbeta helhjärtat med att upprätta skogsbruksplaner åt våra engagerade kunder, främst inom vårt huvudsakliga verksamhetsområde med fokus på Borås och Jönköping.

Kompetens, servicekänsla och kvalitetssäkring är en mycket viktig del i vår verksamhet för att kunna möta högt ställda förväntningar från våra kunder. Vi söker därför dig som är engagerad och ansvarsfull, har ett brinnande intresse för skogsskötsel, samt trivs med att jobba såväl självständigt som i projektgrupper tillsammans med kollegor och kunder. I rollen som planläggare är det viktigt att du kan ta egna initiativ och lösa problem på egen hand.

Du har en skoglig eftergymnasial utbildning i ryggen samt relevant yrkeserfarenhet som gjort dig trygg i att fatta beslut och planera ditt arbete utifrån överenskomna mål. Vi gillar att jobba utomhus oavsett årstid, och litar på att du också trivs med att vistas i skog och mark ett flertal dagar i veckan.

Skogsbruksplanen är det viktigaste verktyget vid allt strategiskt beslutsfattande, och kompetensutveckling är en självklar del i vår verksamhet. Väl hos oss kommer vi därför att arbeta målmedvetet tillsammans för att boosta dig med den spetskompetens som krävs i rollen som skarpsynt planläggare.

Läs mer om tjänsten och ansök via vår Jobb-sida via denna länk. Hoppas vi ses!Givande träff med skogsstudenter via Linnéuniversitetet

12-10-2021
Givande träff med skogsstudenter via Linnéuniversitetet

I förra veckan befann vi oss vid Östads Säteri tillsammans med Linnéuniversitetet. Studenterna som var på plats läser en skoglig utbildning och arbetar sig nu genom en kurs inom planläggning. Vi på Skogspartner ser stora fördel i att träffa studerande för att dela med oss av våra erfarenheter och kunskaper, samt för att skapa relationer med våra framtida kollegor.

Det var en engagerad och trevlig grupp med studenter på plats. Vi diskuterade plankvalitet, laserdata, skogsanalyser och mycket annat. Nu ser vi fram emot att träffa studenterna ute i skogen framöver!Skogspartnerappen – för dig som skogsägare, yrkesverksam eller skoglig student

09-09-2021
Skogspartnerappen – för dig som skogsägare, yrkesverksam eller skoglig student

För snart ett halvår sedan lanserade vi vår alldeles egna app vars syfte var att skapa nästa generations digitala gallringsmall och verktyg för att beräkna bonitet, virkesförråd och tillväxt på skogen. Appen ger dig skötselprogram med åtgärdsförslag med allt från gallring till slutavverkning utifrån rekommenderade omloppstider. Sedan lanseringen har appen laddats ner av en bred målgrupp – allt från skogliga studenter till yrkesverksamma och mångåriga skogsägare. Har du hunnit ladda ner den ännu? Här nedan har vi listat lite tips kring hur du kan applicera användning av den oavsett var i skogen du befinner dig. Lycka till!

Skogsägare: Testa funktionerna i appen utifrån beståndens höjd och ålder i din egen skog. Jämför gärna mot en redan framtagen skogsbruksplan. Då kan du kvalitetssäkra planen och känna trygghet vid planerade åtgärder framöver.

Yrkesverksam: Våga testa att mixa det klassiska tillvägagångssättet för att analysera och planera skogsfastigheter med detta nya digitala sätt. Du håller dig modern i ditt arbetssätt vilket kan gynna dig framåt! Använd gärna appen som ett pedagogiskt verktyg för att visa på skogens skötselbehov.

Studerande: Addera appen till din studietaktik för att koppla lärorika fakta till praktiskt genomförande. Då får du chans att på ett lättsamt sätt testa ditt framtida yrke redan under studierna!Välkommen Carl!

19-08-2021
Välkommen Carl!

Vår nya kollega Carl är på plats hos oss. Han utgår från vårt kontor i Borås i sin roll som planläggare/rådgivare med verksamhetsområde Småland och Västra Götaland. Tidigare har Carl studerat via SLU, drivit eget företag inom branschen samt arbetat med utbildningar och som säljare på Jaktia. Med sin mångåriga erfarenhet blir han ett starkt tillskott hos oss!

Varmt välkommen Carl!Möt Skogspartners nya vd

09-07-2021
Möt Skogspartners nya vd

Efter semestern, närmare bestämt i början av september, välkomnar vi vår nya vd Johan Johansson! Johan ersätter Tobias som tar en aktivare roll i familjebolaget Hydria Group. Tobias kommer dock fortfarande vara en del av oss med mer fokus på det strategiska arbetet. Någotvi är väldigt glada över.

Johan kommer senast från Skogssällskapet. Där har han arbetat i över 14 år med bland annat skoglig förvaltning och affärsutveckling av fastigheter. Han ser Skogspartner som ett starkt varumärke som ligger långt fram när det gäller utveckling och innovation, och ser nu fram emot att bli en del av oss.

– Det känns jättekul att få den här möjligheten! Skogspartner är ett gott gäng med duktiga analytiker, rådgivare och planläggare. De har ett starkt varumärke som jag vill förvalta och bygga vidare på, och jag ser en stor styrka i att ingå i Hydria Group-koncernen och kunna dra nytta av det framåt, säger Johan.

Vi på Skogspartner ser fram emot att välkomna Johan till oss i september och är säkra på att han blir ett starkt tillskott i vårt gäng!FRONT stolt sponsor till Bergdalens IK Dam

28-06-2021

Sedan många år tillbaka stöttar vi inom Hydria Group flertalet olika föreningar i närområdena där vi är verksamma. Vi ser ett stort värde i att bidra med vårt stöd och ett av de senaste samarbetena inom koncernen är för FRONT som nu har inlett ett sponsoravtal tillsammans med Bergdalens IK Dam.

– Samarbetet är lite speciellt och är inte ett vanligt sponsoravtal. Vi hjälper nämligen föreningen med marknadsaktiviteter. Föreningen jobbar stenhårt med sina sociala kanaler där många nya medlemmar, lagkamrater och sponsorer hittas, så det känns kul att hjälpa till med något som gör stor skillnad, säger Sofia Söderqvist på FRONT.

Laget har haft en fantastisk start på säsongen och Hydria Group önskar all lycka till för damerna i Bergdalens IK under säsongen!

Bergdalens IK DamPå uppdrag i Dalsland

22-06-2021
På uppdrag i Dalsland

I mars i år utförde vi på Skogspartner fältarbete för en skogsfastighet i Dalsland i Sverige, som Finn Holmgaard ägde. Via Jens Røge, som tidigare har jobbat på en större skogsfastighet i Västra Götaland, kom Finn i kontakt med oss då han inför försäljningen behövde komplettera fastighetens dokumentation med en skogsbruksplan.

Jag behövde en uppdaterad skogsbruksplan innan vi sålde vår skogsfastighet. Då blev jag rekommenderad att kontakta Skogspartner för detta, säger Finn.

En skogsbruksplan är ett bra komplement inför en försäljning då intressenter tar del av den för att skapa sig en uppfattning om din skog. Den innehåller information om vad din skog består av med ett antal åtgärdsförslag för en tid framåt. Nu är skogen i Dalsland såld och Finn är mycket nöjd med vårt arbete, vilket gläder oss.

Skogspartner löste uppgiften mycket tillfredsställande inom en mycket kort tidsgräns och jag kan absolut rekommendera dem till andra skogsägare.Sofie Wirfalk på plats hos FRONT i sommar

21-06-2021

Under sommaren hittar man Sofie Wirfalk hos FRONT. Till vardags studerar hon Fashion Promotion på Ravensbourne University i London, men spenderar nu sommaren i hemstaden Borås och passar då på att jobba hos FRONT med de spännande projekt de har igång i sommar. Med sina goda kunskaper inom design och layout blir hon ett starkt tillskott under kommande tid.

– Jag ser fram emot att både kunna bidra till FRONTs kunders utveckling, och att få lära mig mycket nytt på vägen! Även att få vara en del av den härliga gemenskapen som finns hos FRONT, säger Sofie.Bengt Engberg till Hydria Fastigheters styrelse

18-06-2021

Ännu en riktigt erfaren och passionerad profil till våra styrelser – idag välkomnar vi Bengt Engberg som styrelseordförande för Hydria Fastigheter.

Bengt är en välkänd fastighetsutvecklare med över 30 års erfarenhet inom branschen. Han har bland annat arbetat som fastighetschef på Marks kommun och affärsutvecklingschef samt vd på AB Bostäder.

-Att utveckla är alltid det som drivit mig, i sista änden är det människor som det handlar om – och belöningen är nöjda kunder!

Bengt slutade som vd på AB Bostäder i mitten av 2020, och sitter just nu med i Arenabolagets styrelse och tar även mindre konsultuppdrag.

-Jag är pensionär och tackar bara ja till guldkornen, uppdraget för Hydria Fastigheter passar mig väldigt väl och jag känner att jag kan vara med och bidra.

Hydria Fastigheter utvecklar och förvaltar fastigheter på ett hållbart och långsiktigt sätt och är ett viktigt affärsområden inom Hydria Group där Bengt kommer att bidra både till utveckling av både våra fastighetsprojekt och hela koncernen.

I Hydria Fastigheter ingår ett antal fastighetsbolag med fastigheter inom industri, kontor samt utvecklingsprojekt.

Varmt välkommen Bengt!Catrin Wirfalk till Hydria Groups styrelse

11-06-2021

Nu hälsar vi Catrin Wirfalk välkommen som ny styrelseledamot i Hydria Group! Från att tidigare varit medlem i styrelsen för vårt dotterbolag FRONT kommer hon nu att arbeta med att fortsätta utveckla hela koncernen.

-Jag blev oerhört glad och tacksam när jag fick frågan. Det ska bli väldigt givande att vara med på den fortsätta tillväxtresan och bli mer insatt i de övriga bolagen som ingår i koncernen, säger Catrin.

Catrin har stor erfarenhet från att utveckla företag och har en passion för värderingsstyrda och hållbara bolag. Hon har varit koncernchef för Speed Group och har flera parallella styrelseuppdrag, bland annat för Gekås och Sparbanken Sjuhärad.

Hur skulle du beskriva Hydria Group?

-För mig är Hydria Group en koncern som vill jobba för en bättre miljö – och faktiskt kunna stå för det. Jag blir inspirerad av hur man tänker på hållbarhet och även får in de mjuka frågorna som en naturlighet i Hydria Må Bra och Hydria Academy för att bygga en hållbar organisation. Jag gillar långsiktigheten och att man visar att det går att både bedriva, men också utveckla, svensk produktion!

Styrelsearbete i Hydria Group

Vi på Hydria Group har ett strukturerat styrelsearbete där långsiktighet och innovation är två viktiga framgångsfaktorer. Att arbeta aktivt tillsammans med bolagen i koncernen skapar en bra drivkraft för att utveckla verksamheterna, men också för att bevaka omvärlden och bedöma risker. Varje bolag inom koncernen har en egen styrelse, men i Hydria Group har vi också möjligheten att koppla ihop de olika bolagen och ta vara på olika erfarenheter – en styrka som kommer bli än viktigare både i styrelsearbetet men också inom hela koncernen.Helen är ny ledamot i styrelsen för FRONT

10-05-2021

Förra veckan välkomnade vi Helen Emanuelsson som ny ledamot i vår styrelse. Helen har en bakgrund inom designbranschen där hon haft roller som internationell marknadschef och utvecklingschef på bland annat Bolon. Idag driver hon sitt egna bolag Creative Cultures Consulting AB och kompletterar alltså vår styrelse med lång erfarenhet inom affärsutveckling och kommunikation.

Nu ser Helen fram emot att hjälpa oss på vår resa framåt och att stärka upp vår strategiska sida med fokus på varumärkesutveckling och kommunikation.

– FRONT har ett unikt erbjudande som fullservicepartner. Det finns ett driv, en innovationskraft och en stark vilja att utvecklas inom företaget, säger Helen.

Varmt välkommen!

Helen Emanuelsson styrelseledamot FRONT