Snart ses vi – missa inte Expovent!

21-09-2020
Snart ses vi – missa inte Expovent!

Foto: Södra Berget Hotel & Resort

Efter några digitala Expovent deltar vi för första gången i den första fysiska mässan på länge när Expovent besöker Norrland vecka 40. Slottider tillämpas för att undvika trängsel – in och boka din plats här.

29/9 Sundsvall, Södra Berget Hotel & Resort

30/9 Örnsköldsvik, Fjällräven Arena

1/10 Umeå, Nolia Konferens

2/10 Luleå, Luleå Energi Arena

Vi ses!Nu utökar vi med FENIX2

15-09-2020
Nu utökar vi med FENIX2

Vår nya brandövervakningsenhet FENIX har tagits emot mycket väl av våra kunder och vi har tagit ett stort steg framåt för en modern brandövervakning. Nu utökar vi sortimentet och släpper FENIX2.

FENIX2 hanterar 1-2 brandspjäll och har en automatisk detektering av anslutna spjäll och rökdetektorslingor. Den interaktiva touchdisplayen har dynamiska felsökningsbilder med åtgärdsförslag, och kommunicerar även med Modbus TPC / BACnet IP.

Läs mer om FENIX2 här eller kontakta oss så berättar vi mer!

FENIX2

 • För övervakning av upp till 2 brandspjäll
 • Hanterar även 0-10V (reglerande) brandspjäll
 • Dynamiska felsökningsbilder i den interaktiva touchdisplayen med åtgärdsförslag för varje potentiellt fel
 • Automatisk detektering av anslutna spjäll och rökdetektorslingor
 • Valbart språk Svenska/Engelska
 • Modbus TCP / BACnet IP


Vi välkomnar vår nya IT-konsult Tomas

08-09-2020
Vi välkomnar vår nya IT-konsult Tomas

Vi växer så det knakar vilket är fantastiskt kul! Vi har nu äran att hälsa Tomas Ramstedt välkommen till oss på FRONT. Tomas började hos oss efter semestern och stärker upp vår IT-avdelning som IT-konsult. I över 10 år har han varit verksam i branschen och kommer senast från Make-IT/Pulsen.

– Det känns jättebra att vara på plats här på FRONT – vi är verkligen ett skönt och kompetent gäng här på kontoret! I min tjänst som IT-konsult kommer jag jobba externt med kunder men också internt inom koncernen vilket känns som en rolig och varierad mix.

Varmt välkommen till oss Tomas!Bevent Rasch levererar när Stockholm växer

02-09-2020
Bevent Rasch levererar när Stockholm växer

Norra Djurgårdsstaden är norra Europas största stadsutvecklingsprojekt och en helt ny stadsdel som växer fram runt Hjorthagen och Ropsten, mellan Nationalstadsparken, Värtan och Gärdet.

Bevent Rasch har varit med och levererat brandspjäll, galler och takhuvar till Windefalk Ventilation till flera av projekten i området, bland annat till projekt Gasverket, Hjorthagshallen, Brofästet och nya Spårvägsmuseet. VVS-konsulter är bland andra Seveko, Projektengagemang och Incoord.

Totalt har det hittills byggts runt 2700 bostäder, sju förskolor, ett flertal ytor för lokaler och butiker samt en park på 50 000 kvadratmeter. Till år 2030 ska det finnas minst 12 000 nya bostäder och 35 000 arbetsplatser.

Läs mer om projektet här: https://norradjurgardsstaden2018.se/

Bidl: Lennart Johansson/Stockholms stadHydria: Challenge 2020

01-09-2020

Se fler bilder HÄR!

Onsdagen den 26 augusti avgick Hydria: Challenge 2020 och detta år gick utmaningen till Helags i nordvästra Härjedalen, nära gränsen till Jämtland och Norge.

Åtta glada vandrare från FRONT, Bevent Rasch, Rasch och Hydria Water bilade till Storsjö Fiskecamp tillsammans med expeditionens ledare Mikael Nord och Tobias Barrstrand från Skogspartner. Efter en gemensam viltmiddag och en natt i stuga körde lagen vidare till Kläppens parkering dagen efter och började expeditionen mot Helagsfjället.

Första dagen bjöd på sju timmars vandring innan gruppen slog läger vid en sjö med Helags och Predikstolen i bakgrunden. Efter en kylig natt med fem minusgrader fortsatte ett något fruset gäng strapatsen med ytterligare sju timmars vandring mot Helags fjällstation där man firade med våfflor och hjortronsylt och gjorde några kortare turer i närområdet.

På lördagen samlades alla tidigt på morgonen och började toppturen till Helags som ligger 1797 meter över havet. Med omväxlande dimma och klart väder blev det ett riktigt äventyr att ta sig de drygt 800 höjdmeterna upp till toppen för att skriva i gästboken. Vägen ner gick i snö med utsikt med flera mil över Sylarna.

Efter gulaschsoppa på fjällstationen fortsatte turen med fem timmars vandring och en sista stormig, regnig och åskig natt i tält innan gruppen åkte tillbaka mot Motala och Borås igen.

 

Stort tack till våra expeditionsledare Mikael och Tobias för en fin upplevelse!Skadlig kod, phishing och skugg-IT. Är du vilse i IT-djungeln?

27-08-2020
Skadlig kod, phishing och skugg-IT. Är du vilse i IT-djungeln?

Torsdagen den 10 september kommer vår IT-expert Christian prata risker och hot under styrelsefrukosten hos Styrelseakademien.

Frukosten sker online och är kostnadsfri för alla oavsett medlem eller ej. Anmälan görs på Styrelseakademiens hemsida: http://www.styrelseakademien.se/sjuharad/top-news/ITsakerhet/Säkerhetsanpassade kundbesök från Bevent Rasch

19-08-2020
Säkerhetsanpassade kundbesök från Bevent Rasch

Efter en annorlunda sommar är vi nu tillbaka och laddade inför hösten. Vi har flera digitala sätt att mötas på och informera om våra produkter och tjänster, men vi tror också på det personliga mötet där vi kan hitta de bästa lösningarna för våra kunder.

Vi på Bevent Rasch hanterar Coronapandemin med högsta försiktighet och rutiner, så även på våra kundbesök. För att kunna träffa er kunder på ett säkert sätt garanterar vi att alla våra medarbetare följer våra förhållningsregler vi satt upp enligt nedan:

 • Vi möts bara fullt friska och bokar om vid minsta symptom.
 • Vi tar inte i hand.
 • Vi håller avstånd.
 • Vi har alltid handsprit i bilen.
 • Vi frågar och följer alltid kundens rekommendationer.

Hoppas vi ses i höst!

 Sofia är vår nya Digitala marknadsförare

19-08-2020
Sofia är vår nya Digitala marknadsförare

Vi på FRONT hälsar Sofia Söderqvist varmt välkommen till gänget! Sofia är nyutbildad Digital Business Developer och kommer att ansvara för digital marknadsföring hos oss.

-Jag tyckte det fanns många möjligheter på FRONT, det är ett företag utan ramar där det finns stora möjligheter att växa både som person och i sin yrkesroll. Rollen som digital marknadsförare matchar det jag tyckt har varit roligast under utbildningen – jag har varit aktiv inom sociala medier sedan jag var ung och det händer så mycket hela tiden!

Behöver ditt företag hjälp med digital marknadsföring? Tveka inte på att höra av er till oss och Sofia!Nu söker vi senior digital AD

06-08-2020
Nu söker vi senior digital AD

Är du en kreativ och driven lagspelare som vill axla en viktig roll i vår expansionsresa? Nu söker vi en senior digital AD med teknisk kompetens till vår reklamavdelning. 

Vi söker en erfaren, kreativ AD med fokus på webb som även har viss kunskap inom webbprogrammering.

FRONTS reklamavdelning består av ett litet, sammansvetsat gäng och vi söker dig som är snabbfotad, prestigelös, social och som kan hålla dialog med kunden och skapa relationer. Vi befinner oss i en expansionsfas och letar efter en senior AD med brett kontaktnät och viljan att följa med på denna resa, där du kommer fungera som en viktig byggsten och vara bidragande i en ledande roll.

Den vi söker bör

 • Ha jobbat som AD i minst 3 år.
 • Ha erfarenhet av digital visuell design.
 • Ha förmåga att förankra idéer, både internt och externt.
 • Ha en god känsla för form, foto och grafisk design.
 • Kunna vara ledande i kreativa processer.
 • Kunna vara självgående och ha förmåga att vara bidragande i projektorganisation.
 • Vara nyfiken och inte rädd för att utforska nya kommunikativa spår.
 • Jobba obehindrat i Indesign, Illustrator och Photoshop.
 • Kunna svenska i tal och skrift.

Om företaget

FRONT är en digital fullservicepartner inom IT och reklam som levererar värde till sina kunder genom innovativa och säkra lösningar med hög kvalitet. Vi är nära våra kunder och vårt arbete genomsyras av enkelhet med ett stort personligt engagemang.

Vi vet att vårt helhetserbjudande är intressant och möter marknadens behov väl och söker nu dig som vill dela den spännande tillväxtresa vi är inne på. Vi är lite extra duktiga på att förstå och leverera tjänster till tillverkande företag men vänder oss till hela marknaden.

FRONT ingår i den Boråsbaserade koncernen Hydria Group, en familjeägd koncern med tyngdpunkt på svensktillverkade kvalitetsprodukter inom ventilation och vattenrening. I Hydria Group är tilltron till moderna, säkra och pålitliga system stor och man lägger mycket kraft på att utveckla och vårda sina varumärken i sin marknadskommunikation. Det har varit en bidragande orsak till att man valt att hushålla med eget bolag inom dessa områden

Ansökan

Är du den vi söker? Vänta inte med att skicka in din ansökan! Vi håller intervjuer löpande och rätt person kommer tillsättas omgående.

Vi vill gärna att du presenterar arbetsprover i samband med din intervju.

Har du frågor är du välkommen att ringa:

Marie Sandvall tfn: 0733-205638 eller  mail: marie.sandvall@maxkompetens.se

Välkommen med din ansökan redan idag!Sommarhälsningar från Skogspartner

06-07-2020
Sommarhälsningar från Skogspartner

Vi på Skogspartner vill önska alla medarbetare, kunder och samarbetspartners en riktigt fin sommar och semester!

Passa på att komma ut och njut av vår fantastiska natur och allemansrätt i dessa hemester-tider – men tänk på att inte störa och förstöra naturen. Tillsammans håller vi Sverige rent!

#leavenothingbutfootprintsGlad sommar önskar FRONT

03-07-2020
Glad sommar önskar FRONT

Nu går de flesta av oss snart på semester – utom IT-avdelningen som är öppen alla vardagar hela sommaren för att kunna supporta er.

Vi vill önska alla kunder och samarbetspartners en riktigt fin sommar!

Teamet på FRONTGlad sommar önskar Hydria Group

03-07-2020

Efter en minst sagt annorlunda vår vill vi på Hydria Group passa på att önska alla våra medarbetare,

kunder och samarbetspartners en riktigt fin och lång sommar.

 

Vi ses igen i höst!Instruktionsfilmer för vårt smarta plugin

02-07-2020
Instruktionsfilmer för vårt smarta plugin

Vårt omtyckta plugin för takhuvar löser problemet med kombihuvar och kombitakgenomföringar, nu kan man enkelt välja Bevent Rasch takhuvar och få rätt kanalanslutningar och data i sina tryckfalls- och ljudberäkningar i MagiCAD. Dessutom finns våra ljuddämpare i samma Plugin.

Har du inte provat än? Se våra enkla instruktionsfilmer nedan och ladda ned Pluginet via vår länk eller direkt från MagiCADs hemsida.

Ladda ned Bevent Rasch Plugin för takhuvar och ljuddämpare här Glad sommar!

02-07-2020

Snart är det dags för semester för många, och vi vill vill passa på att tacka våra medarbetare, samarbetspartners och inte minst våra fantastiska kunder för denna annorlunda vår.

Vi håller öppet hela sommaren – tveka inte på att höra av er till oss med era frågor!

Glad sommar

önskar vi på Hydria Water“FRONTs referenscase bygger vår verksamhet”

30-06-2020
“FRONTs referenscase bygger vår verksamhet”

Kinnarps grundades 1942 och är en av Europas största leverantörer av arbetsplatslösningar. All produktion och montering utförs i Sverige, och den största anläggningen ligger i Kinnarp. Kinnarps har samarbetat med FRONT sedan 2019.

-Samarbetet fungerar jättebra, de hjälper oss att producera våra referenscase vilket är en jätteviktig del för oss. Referenscasen bygger vår verksamhet, visar vår helhet och bidrar med inspiration till våra kunder, säger Johanna Gustafsson, marknadschef på Kinnarps Sverige, företaget säljorganisation.

Något som blivit tydligt i arbetet med referenscasen till Kinnarps är det kunskapsutbyte och rådgivning de ger till både kontorsplatser, vårdboenden och skolor. I de allra flesta projekten är Kinnarps säljare och inredare med och ger tips och råd kring både placering, ergonomi, hållbarhet och flöden i rummet.

-Vi har varit igång länge och samlat på oss en stor kunskapsbank som vi gärna delar med oss av. Till exempel vad gäller skolsegmentet så har lärande och pedagogik utvecklats enormt mycket de senaste åren, men skolmiljön har inte alls utvecklats i samma takt, säger Johanna och tillägger skämtsamt:

-Jag tror de flesta av oss som suttit hemma och jobbat på en trästol i köket nu under våren inser att det inte fungerar jättebra för kroppen! Men det är så många skolbarn har suttit hela dagarna – och fortfarande sitter. Där är vi noga med att rekommendera skolorna att erbjuda en högre, mjukare sittning och höj- och sänkbara skrivbord till exempel.Weckelsö Skogar anlitar Skogspartner som strategisk rådgivare

30-06-2020
Weckelsö Skogar anlitar Skogspartner som strategisk rådgivare

Utanför Karlstad i värmländska Borgvik ligger Weckelsö Gård. Hans Karlander och hans fru äger egendomen
och den 1400 hektar stora marken runt om. Relationen till Skogspartner sträcker sig tillbaka till 2018, och idag är
Skogspartner ansvariga för strategi och utveckling och har skapat ett styrelseupplägg tillsammans med Hans,
förvaltaren och en senior rådgivare.

-Skogspartner representerar en ny generation som förstår digitalisering och strategiutveckling. De har en begåvad och
långsiktig syn på ett modernt skogsbruk, säger Hans Karlander.
Hans träffade Skogspartner för första gången 2018 genom en utbildning i PC Skog, därefter anlitade han Skogspartner
för att revidera en skogsbruksplan och senare även en Skogsanalys.
-De tittade på fastigheten och identifierade problem på ett bra sätt, vi har haft många samtal och tät kontakt sedan dess,
förklarar Hans.
Weckelsö Gård är en traditionell skogsfastighet med dominerande barrskog, Hans jobbar tillsammans med Skogspartner för att få en
högre aktivitetsnivå, göra ett omtag av landskapsbilden och gradvis förändra skogen och få en
mer blandad skog med mer lövskog.
-Vi lever i en tid där man måste vara öppen för förändring och prova olika spår. Vi har ett starkt intresse av att experimentera med trädslag, plantor och metoder i och med att klimatet ändras och man måste ta höjd för vind, torka,
nederbörd och olika sjukdomar.
Skogspartner ansvarar för strategi och utveckling kring hur skogen ska skötas, olika utvecklingsprojekt och digitalisering.
Styrelsegruppen med Tobias Barrstrand, vd på Skogspartner, Hans, en senior rådgivare och den lokala skogliga förvaltaren ses fyra gånger om året och har månadsvisa avstämningar kring projektet.
-Det är ett väldigt kul och ärofyllt uppdrag för oss på Skogspartner. Vanligtvis gör vi en Skogsanalys och hjälper till med att hitta en strategisk väg framåt, sedan tar skogsägaren eller förvaltaren över ledningen – nu följer vi hela tiden upp och den blir levande på ett helt annat sätt. Vi får in allt fler uppdrag i den här stilen, där vi håller ihop helheten och kan anpassa upplägget efter storlek på fastigheten, säger Tobias Barrstrand.Nytt samarbete med Gåsevadholm gods

24-06-2020
Nytt samarbete med Gåsevadholm gods

Vi på Skogspartner är glada över att ha anlitats av Gåsevadholm gods. Gåsevadholm gods är en enskild egendom i Halland med anor tillbaka till på 1700-talet och som idag förvaltas av Koberg Förvaltning AB. Skogsförvaltningen driver ett aktivt och ansvarsfullt skogsbruk med fokus på hållbart brukande av skogen.

Skogspartner har fått i uppdrag att hjälpa till med digitalisering av skogsförvaltningen, och bland annat hjälpa till med revidering av skogsbruksplanen med hjälp av ny laserdata och modern teknik från Skogsanalysen.

Tack för förtroendet!Vår nya spridare tål upp till 70% mer belastning

23-06-2020

På Hydria Water jobbar man ständigt med innovation och att utveckla både arbetssätt och produkter framåt. När en kund fick oförutsedda problem med en spridare och behövde en robustare maskin på grund av kraftig vind jobbade konstruktionsavdelningen fram en helt ny heavy duty-spridare.

-Den är extremt tålig mot vind och snedbelastning. Vi har utvecklat konstruktionen med bland annat nytt topplager och fått en maskin som tål 60-70% mer belastning, med samma komponentkostnader, säger Andreas Riedel, teknisk chef på Hydria Water.

Konstruktionsavdelningen jobbar som ett team och Andreas förklarar hur de i ett första steg gör olika skisser på produktförslag som de sedan simulerar i ett simuleringsprogram. Därefter diskuterar man och går i samråd vidare med ett av förslagen – i det här fallet en prototyp av en heavy duty-spridare som nu varit installerad och i drift sedan ett år tillbaka på ett reningsverk i Gnosjö.Så lyckas du med Teams!

23-06-2020
Så lyckas du med Teams!

Göran Karlsson är IT-konsult på FRONT och använde Teams redan innan det kom ut officiellt på marknaden i en förhandsversion – här ger han sina bästa tips för att lyckas med Teams.

Varför tycker du att Teams är så bra?

-Det är ett väldigt flexibelt verktyg som man kan använda på så många sätt. Förutom att kommunicera via samtal eller video kan man också använda det till att dela filer och skärm och samarbete på ett annat sätt, både i privata och stora grupper OCH med externa kunder. Just nu är det många som upptäcker alla fördelar och jag har hållit kurser för flera företag som mer och mer ser fördelen, speciellt i dessa tider.

 Kan du avslöja några teams-hacks som många missar?

-Ja! En sak som är jättebra som många inte vet är att man kan byta bakgrund när man har ett videosamtal. Man kanske sitter i en offentlig miljö och inte vill visa personerna runt om av respekt, eller inte känner sig bekväm med att visa upp sitt hem. Antingen kan man göra bakgrunden suddig och ”ur fokus”, välja en kontorsmiljö eller något mer spexigt som en sandstrand… Man kan också dela filer så att alla inte bara kan se utan även själva klicka sig runt i samma fil utan att det påverkar de andra. Ett sista tips får bli att man kan muta mikrofonen och ljudet för andra.

 Hur bra är FRONT själva på att använda programmet?

-Jag tycker att vi är bra, framförallt som kommunikation och att ersätta alla interna mail med. Det blir mycket snabbare kommunikation och man ”tappar” inte mail på samma sätt när man frigör sin Outlook. Sedan några veckor tillbaka kör vi på FRONT digital fika och quiz genom Teams varje dag vilket jag tycker är kanon när man jobbar hemifrån, att ändå få det sociala med kollegorna.

 

3 tips inför ett Teams-möte 

-Tänk på avstånd och hur du vinklar skärmen. Grodperspektiv eller inzoomade näsborrar är sällan smickrande…

-Undvik störande bakgrundsljud genom att stänga av din mikrofon när någon annan pratar.

-Är du mötesledare? Glöm inte att bjuda in andra deltagare i diskussionen, gärna genom direkt frågor.Vi söker erfaren konstruktör/senior designer

17-06-2020

Har du erfarenhet av konstruktion och vill jobba i en framtidsbransch som jobbar för en renare värld? Hos oss får du utvecklas och ta fram morgondagens maskiner i en bransch där marknaden kontinuerligt ställer högre krav på bättre och effektivare lösningar. Du ingår i ett innovativt konstruktionsteam i moderna och fräscha lokaler i Viared och är med och utvecklar våra produkter som säljs över hela världen.

Om tjänsten
Som konstruktör hos oss deltar du aktivt i framtagningen av nya maskiner och maskinkoncept i vårt innovativa team. Du jobbar nära både vår säljavdelning och montörer, och sätter upp instruktioner/ritningar tillsammans med projektledare för alla installationer.

Arbetsområden:

-CE-märkning av maskiner och maskinkomponenter

-Vara med och utveckla nya maskiner och koncept
-Granska och förbättra komponenter

-Sätta upp instruktioner samt vara teknisk support vid installation

Du kommer att ingå i vårt konstruktionsteam tillsammans med fyra erfarna kollegor. Du kommer att arbeta i nära samarbete med vår säljavdelning och våra montörer. Vi har vårt kontor i Viared utanför Borås.

Om bolaget
Hydria Water AB säljer och marknadsför produkter och lösningar inom vattenrening tillverkade av våra systerbolag VA Teknik Sweden och Mellegård & Naij. Tillsammans har vi lång erfarenhet och hög kompetens och har sedan 60-talet levererat utrustning till vattenreningsverk världen över. Med svensk innovation och kvalitet, energieffektiva produkter och hållbara lösningar vill vi vara det självklara valet inom vattenrening. Alla de ansträngningar som vi gör idag bygger vår framtidsvision; en renare värld.

Om dig
För att lyckas i tjänsten som Konstruktör hos oss krävs att du har erfarenhet av att konstruera självständigt i 2D och 3D och att du brinner för att utveckla och hitta nya, tekniska lösningar.

Din profil:
– Erfarenhet av konstruktion i 2D och 3D
– Erfarenhet av Autodesk-produkter (Autocad Mechanical, maskindokumentation samt Vault)
– Grundläggande kunskap om ellära och material- och korrosivitetsklasser
– Kännedom om gällande lagar kring maskinkonstruktion

Krav:
– Körkort
– God kunskap i svenska och engelska

Som person är du driven och engagerad med en stark vilja att lära och utvecklas inom området. Du trivs med att arbeta med projektbaserad konstruktion och har en god förståelse för mekanik. Vi ser gärna att du arbetat med konstruktion av transmissionsbaserade maskiner och komponenter tidigare.

Ta chansen att utvecklas som konstruktör i ett bolag där vi tillsammans bidrar till en renare värld! Vi ser fram emot din ansökan!

Ansökan
Tillträde enligt överenskommelse. Ansök senast 21 augusti till Hydria Waters tekniska chef Andreas Riedel.

Tel: +46 33 23 67 17
Mobil: +46 73 999 15 46
andreas.riedel@vateknik.se

Urval sker löpande, så missa inte chansen – ansök redan idag!

 

 

 

 

 Viktigt med rätt ytavtäckning till ljuddämpare

16-06-2020
Viktigt med rätt ytavtäckning till ljuddämpare

Protec är ett varumärkesskyddat ytskikt där Bevent Rasch äger själva namnet.

Det är viktigt med bra ytavtäckning av isoleringsmaterial i ventilationsanläggningar, därför använder vi på Bevent Rasch en blå glasfiberduk av typ Protec i kombination med stenullsisolering i de flesta av våra ljuddämpare och takgenomföringar. Fördelarna med Protec är att den är brandbeständig, ger bra ljuddämpning, inte släpper några fiber och är lätt att göra rent. Stenullen står emot både eld och vatten och tillverkas av natursten som är naturligt hållbart.

Håll utkik efter den blåa ytavtäckningen som är ett bevis på att du valt en riktigt bra produkt!

Fördelarna med Protec:

 • Brandbeständig
 • Bra ljuddämpning
 • Släpper inga fibrer
 • Lätt rengöringsbar

 Hydria Group ser möjligheter till havs – blir delägare i Aqua Event

16-06-2020

Hydria Group har gått in som delägare i Aqua Event, och bolagen Stenungsunds Aqua Event & Marine AB samt Smögens Aquaevent & RIB Charter AB.

Aquaevent har sin hamn och bas vid Stenungsbaden i Bohuslän, och är ett aktivitets- och upplevelsebolag på västkusten med stor förkärlek till havet. VD och ägare Henrik Ström har drivit Aquaevent i 15 år och har med sina 20 skeppare och aktivitetsledare en stor erfarenhet av upplevelser till havs.

Hydria Group har anlitat Aqua Event vid flera tillfällen, och det finns en ömsesidig drivkraft till affären och ett gemensamt synsätt på värderingar med fokus på långsiktighet och hållbarhet. I och med det här partnerskapet kan Hydria Group stärka banden till kunder, leverantörer, återförsäljare och partners genom att dela oförglömliga upplevelser tillsammans på havet och visa vår världsunika skärgård. Samtidigt kan vi hjälpa Aqua Event med affärsutveckling, strategi, ekonomisk stabilitet och ta företaget till nästa nivå.

Läs mer om https://aquaevent.se/ här och kontakta Henrik Ström på 0303-44 42 00 och bokning@aquaevent.se”Vår första maskin till Bravikens papperbruk gick i princip felfritt i nästan 50 år”

10-06-2020

Bravikens pappersbruk utanför Norrköping är ett av världens mest produktionseffektiva pappersbruk med 400 anställda. År 1972 levererade Hydria Water en maskin till pappersbruket, och i år, 48 år senare levererar de en ny, ersättningsmaskin.

-Den tidigare maskinen gick i princip felfritt i nästan 50 år – det är ett gott betyg, säger Hydria Waters tekniska chef Andreas Riedel och skrattar.

Den nya maskinen är en 17 meter lång specialbyggd traversvagn med slamsug som renar brukets processvatten.

-Slamsugen fungerar som en dammsugare ungefär och rensar bort cellulosafiber i deras 55 grader varma processvatten. Det är samma grundfunktion som den tidigare maskinen, men med ett modernare upplägg och nya, syrefasta komponenter.

Den tidigare maskinen var gjord av svartstål och när komponenterna började bli slitna ansåg man att det var bättre att uppgradera till en ny maskin istället för att renovera den gamla. Ny teknik i kombination med nya material som hanterar processvatten bättre, och ett nytt, mindre styrsystem, resulterade i en stor uppgradering för pappersbruket.

-Man kan säga att vi gått från ett styrsystem i storlek mindre friggebod till ett som bara mäter 80 gånger 80 centimeter. Vi är bra på teknik och mycket har hänt under de här åren.

Maskinen installerades i slutet av april, i en vattenfylld bassäng.

-Det fanns speciella krav vid installationen och man kunde inte sänka vattenmängden, eller tömma helt som vi brukar göra vid installation – därför installerade vi i en vattenfylld bassäng den här gången. En utmaning som var fantastiskt väl utförd av alla inblandade, konstaterar Andreas.Nu storsatsar vi – expansionen i full gång

04-06-2020
Nu storsatsar vi – expansionen i full gång

Produktionen är fortsatt igång och de nya maskinerna och robottrucken inkopplade – Bevent Rasch tror på på framtiden och storsatsar trots pandemin. Om fem månader är det slutbesiktning av tillbyggnaden på 8000 kvadratmeter.

Bevent Rasch gjorde nyligen sin största maskininvestering någonsin på 30 miljoner kronor, och nu är både bockmaskinen, stansmaskinen och automatlagret igång.

-Alla maskiner är igång och vi märker redan av effekten av det extra tillskottet. Det här är bara början av våra förbättringar och hittills har allt fungerat väldigt bra. Maskinen är stor och tar tid att lära sig, men det är en trevlig utmaning som fortsätter i flera steg, säger Anders Wolving, platschef på Bevent Rasch produktionsanläggning i Motala.

Utbyggnationen om 8000 kvadratmeter är i full gång, och i slutet av november görs slutbesiktningen.

-Det är en omfattande ombyggnation vi gör men vi det har varit väldigt lite produktionsstörningar och funkat väldigt bra. Vi kommer börja förbereda inflyttningen i slutet av augusti.

I april investerade Rasch i en robottruck, och när inflyttningen är gjord kommer man investera i ytterligare fler.

-Robottrucken är enkel att hantera och har fungerat störningsfritt. Vid varje kantpress sitter en knapp som man trycker på när den ska komma och lasta. Redan under första månaden hade vi sparat in tre heldagar i truck-körning.Fälttest i Rävlanda – ”Det tog bara 2 veckor innan man såg resultat”

02-06-2020

Sedan februari utför Hydria Water ett fälttest av kanalfilter på reningsverket i Rävlanda, och ytterligare en, ännu hemlig, patentsökt lösning.

-Tidigare fanns ett äldre trappstegsgaller, nu kommer vattnet från pumpstationen istället till vårt kanalfilter som är det första steget i reningsverket som hanterar omkring 3500 pe, förklarar Rikard Karlsson på Hydria Water.

Under 2019 var reningsverkets totala rensmängd 550kg och med det nya kanalfiltret har uppsamlingen nästan blivit för effektiv och mångdubblats till 450 kilo på två månader.

Patrik Eliasson är drifttekniker på Rävlanda reningsverk och berättar skrattande om hur det blev panik-inköp av sopkärl när den nya maskinen kom på plats.

-Innan räckte det med två sopkärl på en vecka, men med den här behöver man sex sopkärl på en vecka!

Fält-testet är det största som genomförts på verket sedan ombyggnationen för 20 år sedan enligt Patrik.

-Jag är helnöjd, det har inte strulat någonting. Det gamla gallret är på väg att ge upp men nu vet jag inte om jag vill byta tillbaka till ett likadant längre…Det är bättre teknik och resultat med denna lösningen – dessutom blir det inte lika mycket sedimentering av sand och grus i maskinen som den tidigare, säger han och fortsätter:

-Försedimenteringsbassängen har också blivit renare än tidigare och slamförtjockaren likaså. Det tog bara två veckor innan man såg en förändring i sedimenteringsbassängerna och i slammet, nu är det inte alls lika mycket trasor och tops.

Sedan starten i februari till i mitten av maj, har maskinen arbetat 130 drifttimmar. I slutet av sommaren avslutas projektet.

-Vi är väldigt tacksamma över att vi har fått den här möjligheten. Samarbetet har fungerat väldigt bra, verket ligger i vår direkta närhet och ger oss möjligheter till spännande produktutveckling, säger Rikard.

Patrik Eliasson, drifttekniker på Rävlanda reningsverk, och Rikard Karlsson från Hydria Water.Bevent Rasch med och bygger Göteborgs nya landsmärke

29-05-2020
Bevent Rasch med och bygger Göteborgs nya landsmärke

Illustration: Vasakronan/Dorte Mandrup

150 000 nya göteborgare och 80 000 nya bostäder och arbetsplatser. Göteborg utökar nu staden och har som mål att växa med en tredjedel till år 2035. En av storsatsningarna är den på området Älvstaden i centrum där Vasakronan nu bygger Kvarteret Platinan dit Bevent Rasch levererat produkter för flera miljoner till.

Kvarteret Platinan är en profilbyggnad vid Lilla Bommen som är hela 60 000 kvadratmeter stor och rymmer både kontor, co-working, restaurang och ett helt nytt Scandic-hotell. Bevent Rasch har levererat takhuvar, ljuddämpare, galler, brandspjäll, IRIS-spjäll och reglerande brandgasspjäll till hotellet via sin kund LH-ventteknik.

-Vi valde Bevent Rasch för att deras kvalitet passar projektets krav. Samarbetet har fungerat bra, som vanligt. Det är genomgående hög kvalitet hos Bevent Rasch, säger Dan Hall på LH Vent Teknik.

Bevent Rasch har bland annat levererat 892 brandgasspjäll till de 446 hotellrummen, och specialdesignat ytterväggsgaller tillsammans med projektets arkitekt.

-Det är stora glasfasader på huset och arkitekten ville ha raka linjer. Vi kunde ta fram en lösning och specialanpassa produkten så att den smälter in i fasaden. Kvarteret Platinen är ett stort projekt för oss och det är alltid kul att komma in tidigt i projektet och vara rådgivande och hjälpa till, säger Niklas Johansson på Bevent Rasch.

Kvarteret Platinan beräknas att stå klart under 2021 – lagom till Göteborgs 400-års jubileum. VVS-konsult i detta projekt är Projektengagemang.

 

 Förstärkning till IT-avdelningen

15-05-2020
Förstärkning till IT-avdelningen

I juni förstärker vi IT-teamet ytterligare med efterlängtad backup när Jens Kristensen börjar hos oss. Mer information kommer längre fram, du är redan nu varmt välkommen Jens!12 meter svängbar transportör till USA

12-05-2020

På ett reningsverk i Palmetto utanför Columbia renar man flera tusen kubik slam om året som sorteras i container. Tidigare har man hela tiden behövt alternera containrar så fort de blivit fulla med oönskat stillestånd som följd, men för att få ett effektivare system beställde reningsverket en specialbyggd svängbar transportör av Hydria Water. Kunden hade som krav av att få en svängbar transportör för att på så sätt kunna ha flera containrar på rad och slippa tömma och byta plats på containrarna.

-Vi löste uppgiften med en 12 meter lång svängbar transportör som dessutom kan fjärrstyras. Kunden är jättenöjd och har fått ett mycket bättre och effektivare flöde, berättar Henrik Karlgren, produktchef på Hydria Water.Ventilationslösning som löser välkänt problem i bostäder

07-05-2020
Ventilationslösning som löser välkänt problem i bostäder

Foto: Morastrand AB

När spisfläkten forcerar får man ofta problem med undertryck i lägenheter, särskilt i dagens nya täta hus. Med vårt brandbackspjäll FIDm med motor löser vi det problemet då tilluften enkelt kan forcera samtidigt med frånluften och på så sätt bibehålla balansen i lägenheten. Ett exempel där FIDm fungerar utmärkt, och även är en viktig del i ventilationsbrandskyddet, är höghuset Tuvan i Mora som Michols Ventilation installerat.

Genom att forcera tilluften undviker man tryckförändringar som annars kan äventyra skyddet mot brandgasspridning mellan lägenheterna i det sju våningar höga huset som PEAB byggt. VVS Konsult är WSP.

Läs mer om projektet här.Välkommen till oss Louise!

01-05-2020
Välkommen till oss Louise!

Vi på FRONT är glada över att välkomna nya kollegan Louise Gunnarsson. Louise är utbildad inom affärsinformatik och kommer senast från Pulsen Production där hon arbetat som leveransansvarig och senast som ansvarig över projektkontoret. Hos oss på FRONT kommer hon att vara leveransansvarig.

-Jag kommer att vara kundens kontakt vid avtal och efter försäljning, och även vara inblandad i projekt. Det känns jättebra hittills och jag tror det blir bra för kunderna att ha en administrativ kontakt som håller ihop det, säger Louise.

Varmt välkommen till oss!Vi tar din säkerhet på allvar

30-04-2020
Vi tar din säkerhet på allvar

I dessa tider som vi nu lever i arbetar flertalet av oss hemifrån. Det ökar risken att bli utsatt för skadlig kod (virus) i och med att man inte har samma tekniska kontroll och säkerhet som på arbetsplatsen.

Med hjälp av vår proaktiva tjänst MIRU kan du minimera den risken. MIRU går ut på att vi hanterar din IT på ett smart och förebyggande sätt med fokus på säkerhet, tillgänglighet, övervakning och kostnadseffektivitet – allt till en fast månadskostnad per enhet.

MIRU finns i olika paketeringar och för olika typer av enheter som datorer, servrar, mobiler/plattor eller nätverksenheter. Med MIRU spelar det ingen roll var enheten befinner sig, så länge den är online mot internet.

Vill du veta mer om MIRU? Läs mer här eller kontakta oss för ytterligare information.Mindre mikroplaster med Hydria Waters lösning

30-04-2020

När ett fjärrvärmeverk i Sverige fick problem med mikroplaster i vattnet vände de sig till Hydria Water och bad om en lösning. Hydria Water rekommenderade bräddvattenrening och installerade en testanläggning för utvärdering.

– Vi monterade en testanläggning med en bräddvattensil som vi nu haft i drift under åtta veckor. Vi har gjort flera prover, och resultatet överträffade kundens förväntningar, säger Henrik Karlgren, produktchef på Hydria Water.

I testet använde man sig av en 60 microns silduk som fångar upp väldigt små partiklar i vattnet, och skillnaden på det silade vattnet och det avrenade vattnet är markant med mer än 90% reducerade mikroplaster som är större än 60 micron.

-Testet gick väldigt bra. Maskinen rensar bort det vi vill – och mer där till faktiskt, säger projektledaren på fjärrvärmeverket.

Just nu pågår arbete för att kunna utöka bräddvattenreningen till fullskaleanläggning på verket, på liknande sätt som den bräddvattenreningsanläggning som Hydria Water har sedan tidigare på Hammargårds reningsverk i Kungsbacka.Vi söker en driven Service/Eftermarknadschef

27-04-2020

Vill du bygga upp och utveckla en stark serviceorganisation? Nu söker vi dig som vill vara med och bygga upp samt leda och utveckla Hydria Waters Service- och eftermarknadsavdelning.

Din roll

Som Service/eftermarknadschef sitter du med i ledningsgruppen för Hydria Water och är ansvarig för att bygga upp ett team som genomsyras av kvalitet och som levererar stor kundnöjdhet.

Hydria Water vill vara det självklara valet, både vid inköp och service- eller underhållsuppdrag av maskinpark – och ditt fokus kommer att vara att skapa de bästa förutsättningarna för teamets medarbetare att nå uppsatta mål. Verksamheten är i första hand inriktad på försäljning av service samt ersättnings- och reservdelar på den nordiska marknaden, men assisterar även organisationen globalt i vissa fall.

Du kommer att driva utvecklingsarbetet för att höja serviceavdelningens kvalitet samt kundnöjdheten ute på marknaden. Du kommer även att vara delaktig i produktutveckling där målet är att förbättra och utöka området reservdelar och förbrukningsvaror och därmed öka eftermarknadsförsäljningen. I din roll kommer du också att vara involverad i den dagliga operativa delen vilket bland annat innebär planering av uppdrag, rapportering, försäljning och avtalsfrågor.

Kundnöjdhet, produktutveckling, affärsutveckling, medarbetarnöjdhet, lönsamhet och att bygga goda relationer med företagets kunder blir viktiga ledord för dig.

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet från industriell verksamhet, gärna i ledande befattning och som har erfarenhet av att leda och driva en serviceorganisation. Du har ett stort intresse inom området teknik och även försäljning.

Då vi ser stor potential att växa inom detta område ser vi att du har goda erfarenheter av att jobba med utveckling av affärsmodeller och avtalshantering. Du har ett stort driv inom just utveckling och ser goda affärsmöjligheter från upphandling till en långsiktig och hållbar lösning för Hydria Waters kunder.

Som person är du strukturerad, driven, affärsmässig, engagerad, social och har en mycket god kommunikativ förmåga. Du är initiativrik och prövar gärna nya vägar för att nå uppsatt mål. Vi ser också att du är en person som kan motivera, bygga och bibehålla gruppens teamkänsla.

Krav

 • Svenska tal och skrift
 • Engelska tal och skrift
 • B-körkort

Vi tror att du har en ingenjörsexamen eller motsvarande. Om detta saknas kan det kompenseras med relevant arbetslivserfarenhet inom liknande verksamhet.
Meriterande

 • Erfarenhet av arbete med kommunala kunder.
 • Erfarenhet av VA-Branschen.
 • Erfarenhet av försäljning.

Tjänsten

 • Tjänsten är en rekrytering vilket innebär att du anställs av Hydra Water.
 • Placeringsort är Borås alternativt Skövde

I denna rekrytering har Hydria Water valt att samarbeta med rekryteringsbolaget Maxkompetens. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Eva Thuresson på 0734 073375 alternativt maila till eva.thuresson@maxkompetens.se

Vi genomför intervjuer löpande och tjänsten kan tillsättas tidigare vid rätt person så vänta inte med din ansökan.

Vi ser framemot din ansökan! Välkomna Lars och Tomas!

21-04-2020

Vi på Hydria Water välkomnar våra två nya montörer Lars Johansson och Tomas Enander.

-Jag har jobbat inom verkstad och svets tidigare och tycker om teknik och montage. Hydria Water kändes som ett bra företag och har gett ett gott första intryck, säger Tomas.

Varmt välkomna till oss!

Just nu söker vi även resande servicetekniker – läs mer om tjänsten här.Hälsningar från Hydria Waters nya vd

08-04-2020

Nu är Robert Bjursten, Hydria Waters nya vd, på plats i Viared .

-Det känns jättebra, jag gillar fart och fläkt och ser fram emot att jobba med organisationsfrågor, skapa forum och arbeta med vår marknadsföring. Personalen är full av energi och har mycket vilja och kunskap!

Just nu är Sverige, och världen, mitt i Covid-19-krisen med stor arbetsbrist, korttidspermitteringar och oro bland företagare. En annorlunda tid att ta över som vd i, men i dagsläget är Hydria Waters produktion och försäljning igång och man fortsätter att producera, leverera och serva utrustning till reningsverken.

-Det är annorlunda såklart, världsbilden har ju förändrats. Samtidigt finns det inget vi kan göra åt situationen – det är bara att adoptera läget och köra, hitta nya vägar och lära sig. Vi ser allvaret men satsar istället för att bromsa och anställer just nu servicepersonal och ser ingen avmattning alls i försäljningen. Vid en eventuell nedgång har vi som mål att utnyttja tiden till att utbilda organisationen, säger Robert.Hälsningar från Skogspartner

31-03-2020
Hälsningar från Skogspartner

I tider som dessa känns det extra skönt att komma ut i naturen och få frisk luft och samla energi!

Vi på Skogspartner jobbar på som vanligt med vårt dagliga arbete i skogen, och med rådgivning till dig som markägare – våra möten kan ske över telefon, utomhus eller digitalt för er som önskar.

Passa på att njuta av vår härliga vårskog och ta hand om er!

Hälsningar från Tobias och gänget på SkogspartnerInformation Hydria Group Covid-19

25-03-2020

Covid-19 drabbar alla företag, och vi på Hydria Group följer dagligen utvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi har vidtagit säkerhetsåtgärder för samtliga bolag genom att minska kundbesök, förstärka hygienrutiner, upprätta hemmakontor för medarbetare i de fall det är lämpligt och se till att informera och måna om våra medarbetare under denna period.

Vi tycker också det är av yttersta vikt att fortsätta hjälpa våra kunder med rådgivning, försäljning och leveranser och vi har alla verksamheter igång.

Hydria Water producerar, levererar och servar utrustning till reningsverken, vi håller igång produktion och försäljning i Bevent Rasch och Rasch, FRONT finns på plats och hjälper till med digitala lösningar och IT, och Skogspartners team arbetar i full styrka.

Ta hand om er!

Tor-Björn Danielsson, vd Hydria GroupPrestigefyllt uppdrag åt Markaryd kommun

17-03-2020
Prestigefyllt uppdrag åt Markaryd kommun

Skogspartner har anlitats av flera kommuner för att utföra skogsbruksplaner, blå målklassning och ge rådgivning. Just nu utförs en skogsbruksplan åt Markaryd kommun i Småland.

-Markaryd har ett innehav på strax över 950 hektar och det känns väldigt kul att få förtroendet från även denna kommun, säger Andreas Laisi som är ansvarig över projektet på Skogspartner.

Skogspartner har tidigare anlitats av kommuner som Borås, Härryda, Lerum, Mölndal, Örebro, Sala, Ulricehamn och Uppsala. Stort avtal med Södra tecknat för 2020

19-02-2020
Stort avtal med Södra tecknat för 2020

Nyligen signerade Skogspartner ett förnyat, stort avtal med Södra för år 2020. Avtalet gäller skogsbruksplaner som ska produceras under året, och är det största avtalet hittills mellan företagen.

– Det känns väldigt kul att få en såhär stor areal, vi har jobbat ihop länge och blivit en väl inarbetad leverantör och alltid haft ett gott samarbete. Tack vare vår höga kvalitet har vi en hög kundnöjdhet som vi är mycket stolta över, säger Mikael Nord, produktionsledare på Skogspartner.

Skogsbruksplanerna gäller Södras västra region som består av Halland och Västra Götaland.

-Södra är en oerhört betydelsefull kund som betyder mycket för oss och som gör att vi kunnat växa så som vi gjort de senaste åren, säger Mikael.