« Tillbaka

Nya investeringar för ökad kapacitet

12 april 2016

Mellegård & Naij har investerat i en ny kantpress från Salvagnini för att förbättra kvaliteten och ledtiden i produktionen. Kantpressen av modell B3 med tre meter bocklängd och 220 ton presskraft är en av Salvagninis senaste modeller inom hybridteknik, utrustad med Kinetic Energy Recovery System.

-Systemet alstrar energi när pressbalken går ner, vilket ger kraft till bockningen samt även vid retur. Detta medför högre hastighet och acceleration med en betydligt lägre energiförbrukning än en konventionell hydraulmaskin, berättar Henrik Karlgren på Mellegård & Naij.
Kantpressen når en hastighet på 220 millimeter per sekund, med en repeternoggrannhet på 2μ,vilket gör den till den snabbaste maskinen på marknaden i sin storlek.
-Vi jobbar intensivt med att lansera vårt nya säljbolag Hydria Water och investerar för att klara av en högre kapacitet. Vår höga kvalitet är en av de viktigaste förutsättningarna för att sälja internationellt, vilket den nya kantpressen bidrar till, säger Tor-Björn Danielsson, VD på Hydria Invest.

 

DSC00642