« Tillbaka

Ny VD för Rasch AB

25 augusti 2015

Den 1 september tillträder Per-Magnus Magnusson som VD för Rasch AB. Han efterträder Tor-Björn Danielsson som sedan tidigare i år är VD för Hydria Invest AB.

Bevent Rasch och Bröderna Rasch är ledande leverantörer inom sitt segment i ventilationsbranschen i Sverige. De senaste åren har mycket tid och arbete lagts på försäljning, utveckling och produktion. Per-Magnus är VD för Bevent Rasch sedan 2008, och kommer från och med 1 september tillträda som VD även för Rasch. Tor-Björn kommer att fortsätta arbeta med utveckling av ventilation och ventilationsbolagen, men också med övriga bolag inom koncernen.

– Per-Magnus har lång erfarenhet, en mycket stor produktkunskap och en förmåga att leda Bevent Rasch utifrån vad våra kunder verkligen önskar. Nu kommer vi att kunna använda den förmågan i hela organisationen. Med en gemensam ledning för båda bolagen kommer vi att knyta ihop företagen ytterligare, få ökat kundfokus, tydligare mål och en effektivare organisation. Vi har många utmaningar och möjligheter framöver och en spännande framtid väntar, säger Tor-Björn Danielsson, vd Hydria Invest.

På tre år har Bevent Rasch och Rasch ökat försäljningen med 50 procent, och ambitionen är att kunden ska uppleva Sveriges bästa kundsupport.

– Vårt engagemang för kunden ska genomsyra båda bolagen och vi ska ge snabba besked och leveranser, och förmedla stor kunskap. Tillsammans med våra övriga aktiviteter kommer det göra att vi når ytterligare nivåer i bolagen. Vi ska bli ännu mer attraktiva på marknaden, säger Per-Magnus Magnusson.

Hydria Invest AB är en familjeägd industrikoncern med verksamhet inom miljöområdena luftbehandling och vattenrening. I koncernen ingår dotterbolagen Rasch, Bevent Rasch och Rasch Direct samt VA Teknik Sweden och Mellegård & Naij. Hydriakoncernen omsätter drygt 200 miljoner kr per år och har ca 120 anställda. Huvudkontoret finns på Borås Öfwre Station i Borås.

För ytterligare information, var vänlig kontakta:

Tor-Bjorn_Danielsson_148x157px

Tor-Björn Danielsson
VD Hydria Invest AB
Tel / Mobil 033-23 69 54
tor-bjorn@hydria.se

Per-Magnus_Magnusson_148x157px

Per-Magnus Magnusson
VD Rasch AB / Bevent Rasch AB
Tel / Mobil 033-23 67 84
per-magnus.magnusson@bevent-rasch.se