« Tillbaka

Ny generation jalusispjäll

16 juni 2016

Efter ett långt utvecklingsarbete presenter Rasch nu den nya generationen jalusispjäll – BRJS. Spjället finns i storleken 100×100 till 2000×2000 för injustering eller avstängning, och har ett halverat byggdjup jämfört med tidigare spjällgeneration.

-Det är ett helt nytt spjäll med ny konstruktion och halverat byggdjup för att det ska ta så lite plats som möjligt. Spjällbladen är sammankopplade via combilink, ett patentsökt reglagesystem med en kombination av kugghjul och länkar med ett lågt vridmoment, berättar Jeanette Sternander som är projektledare på Rasch.

Även produktionssättet är förändrat, och förbättrat, med kortare ledtider och mindre handpåläggning.

-Förut blev resultatet mer individuellt, nu kan vi garantera exakt samma mått och kvalitet på alla spjäll. Dessutom har vi tagit bort punktsvetsningen och jobbar istället med stuknitning, förklarar Tommy Blixt, montör på Rasch, och fortsätter:

-De nya spjällen är lättare att öppna och stänga, och vi når täthetsklass 4, vilket är det högsta man kan nå. Överlag har vi fått en stor kvalitetsförbättring och en ökad livslängd på våra nya jalusispjäll.