« Tillbaka

Med Bevent Rasch på Top Floor

12 september 2016

Punkthuset-Korrektversion

Kolla Parkstad är det största bostadsprojektet i Kungsbackas historia. Nu är ett av de senaste projekten, bostadsrättsföreningen Utsikten, klart och de boende har flyttat in. Vi följde med projektledaren Robert Nyström från Ventilationsteknik i Kungsbacka strax innan inflytt för en guidad visning.

-Det är ett mycket genomtänkt projekt, både i design och utförande, berättar Robert och visar oss in i en av de två ”Top Floor”-lägenheterna högst upp i huset

-Inredningsarkitekten har varit med i alla val, och tyckte att Bevent Rasch tilluftsdon Lino-100 passade bra in i miljön i husen, fortsätter han och pekar på ett som sitter monterat i hallen.

Bevent Rasch har levererat 285 stycken Lino-100 till projektet som är monterade i de tre husens totalt 88 lägenheter. Det finns sex Top Floor-lägenheter i föreningen, extrautrustade med walk in closet, granithällar, vitvaror från italienska Smeg och stora terrasser runt hela bostaden med utsikt mot Kungsbackafjorden.  Golvet är fortfarande täckt av papper och tejp, men känslan av elegans är ändå påtaglig när vi går från rum till rum i den närmare 130 kvadratmeter stora våningen, förbi vinkyl och sobert inredda badrum.

-Vi gjorde OVK (obligatorisk ventilationskontroll) igår och alla aggregat går som de ska. På våra ljudmätningar har vi fått en ljudnivå på omkring 29-30 decibel nu när huset fortfarande är tomt och de arbetar utanför.  Med lite möbler och textilier kan vi få ner det ytterligare, och då har vi lyckats bra, säger Robert nöjt och gör en mätning i ett av sovrummen.

-Vi är väldigt nöjda med donen, de är tysta, vridbara och lätthanterliga. Injusteraren är också nöjd eftersom de går snabbt att justera!

Kolla Parkstad

Med över 1100 nya hem genom lägenheter, små-, rad- och kedjeradhus är Kolla Parkstad det största bostadsprojektet i Kungsbackas historia. På det 300 000 kvadratmeter stora området finns flera förskolor, vårdcentral, barnavårdscentral, folktandvård, idrottshall och Kollaskolan som rymmer 725 elever.