« Tillbaka

Halverat tryckfall med nya DELTA-huven

5 april 2016

Bevent Rasch presenterar DELTA-serien, en ny serie takhuvar med förbättrad prestanda och upp till halverat tryckfall avluften.

– Namnet DELTA kommer av den pyramidformade fjärde bokstaven i det grekiska alfabetet och i flygplanstermer står DELTA-symbolen för Aerodynamik. Marknaden efterfrågar ständigt produkter med högre prestanda och lägre energiförbrukning och där kommer DELTA in helt rätt. Takhuvar har länge varit eftersatta i just detta avseende säger Per-Magnus Magnusson, vd på Bevent Rasch.

DELTA är en komplett huvserie i avluft-, uteluft- och kombiutförande. Utgångspunkten var att skapa en huv med lågt tryckfall över hela flödesområdet för maximal energibesparing, samt att göra det möjligt för kunden att anpassa huvens design efter egna önskemål. De integrerade lyftpunkterna bidrar dessutom till säkrare lyft vid montering.

– Vid framtagningen av DELTA-serien använde vi oss av den senaste CFD-tekniken för att simulera den optimala konstruktionen. CFD-simuleringen har medfört att vi kunnat testa fler funktionslösningar som hade varit oerhört tidskrävande, om inte omöjliga, att tillverka som prototyper, säger Pär Hermansson, Produktutvecklare på Bevent Rasch AB.

Resultatet blev ett upp till halverat tryckfall med god vattenavskiljning och en lägre ljudalstring, samt ett flödesområde för huvarna från 100 l/s upp till 15.000 l/s. DELTA-serien kan även beställas i det nya materialet magnelis, ett innovativt och motståndskraftigt material som klarar korrosivitetsklass C5.

-Vi är väldigt stolta över resultatet med DELTA och att vi kan erbjuda en helt ny takhuvserie med en stor energibesparing, och mer kommer…, säger Per-Magnus Magnusson.

Välkommen till Nordbygg och vår monter A42:32!

Bevent-Rasch_Delta-huvarna_NB