Header-bild

För ett bättre och säkrare inneklimat.

Medvetenheten och kraven på inomhusklimat i fastigheter ökar hela tiden. Ett bra och säkert ventilationssystem ska ge frisk luft, ett bra inneklimat och förhindra spridning av brand och brandgas. Med en modern produktion och ett eget produktutvecklingsteam bygger vi framtidens inomhusklimat och sätter standarder inom branschen.

”Genom våra ledord teknik, kvalitet och support vill vi ta ansvar för helheten. Vi står för pålitliga produkter, leveranser och support och är stolta över engagemanget i företaget och det goda rykte vi har i ventilationsbranschen. Samarbetet med produktionen är en viktig nyckel, och vi är ivriga på att fortsätta utvecklingen med både säkerhet och inneklimat.”

rasch_logo

”I vårt eget Innovation Center pågår ett kontinuerligt arbete med att ta fram nya, innovativa lösningar och produkter. Tack vare vårt laboratorium kan vi utföra dagliga tester enligt europeisk standard.”

Pär Hermansson, produktutvecklare Rasch

”Vår produktion är flexibel och vi kan specialanpassa alla våra produkter efter kundens önskemål. De senaste åren har vi investerat i nya maskiner för att förbättra produktionen, och vi vill fortsätta göra smarta investeringar för att erbjuda produkter som uppfyller marknadens krav. Det, tillsammans med duktig personal, är nyckeln till att fortsätta vara konkurrenskraftiga.”

Anders Wolving, platschef Rasch

Produkter till världens mest framstående barnsjukhus

Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus på Östra sjukhuset i Göteborg uppgraderas och byggs ut för att bli ett av världens mest framstående sjukhus inom högspecialiserad barnsjukvård, klinisk forskning och utbildning år 2022. Den nya byggnaden är totalt 33 000 kvadratmeter och ska innehålla lokaler för rehabilitering, operation, intensivvård, vårdavdelningar och administration. Bevent Rasch har bland annat levererat huvar och galler, samt 600 brandspjäll med MRB3-lösning på nästan varje spjäll.

Specialdesignade produkter till Norra Tornen

Stockholms högsta bostadshus Norra Tornen färdigställdes 2019. Huset är 125 meter högst och kallas för Stockholms nya landmärke. Bevent Rasch har levererat ytterväggsgaller BRYA, spjäll och brandspjäll av modellerna BSKC6BRJS och RABC, och haft ett tätt samarbete med arkitekt och slutkunden Oscar Properties som ville ha specialgaller till fasaden, anpassade till exteriören.

Kort om Ventilation

Omsättning: 200 Mkr
Export: 6%
Antal anställda: 85 st

I affärsområdet Ventilation ingår säljbolaget Bevent Rasch och produktionsbolaget RASCH.

Produkter: Brandspjäll, takhuvar, ljuddämpare m.m.

Försäljningskontor i Borås, Stockholm, Motala.
Produktion i Motala.

Läs mer på www.bevent-rasch.se och www.rasch.se